Lyssna

Boka dop

Alla är välkomna att döpas – barn, unga och vuxna. Dopet är en gåva och ett löfte om att Gud alltid har omsorg om dig. Det är en fest för att välkomna livet. Här kan du boka dop i Svenska kyrkan Malmö via webbokningen.

Hittar du ingen tid som passar eller har andra önskemål

Ring 040-27 90 01 eller mejla pastorsexp.malmo@svenskakyrkan.se för personlig service. Varje doptid kan också bokas som vigsel. För att boka vigsel behöver dock pastorsexpeditionen kontaktas.

Se våra kyrkor i Malmö

Hitta och se bilder på Malmös kyrkor.

Lokal för dopkalas

Det finns möjlighet att låna lokal för dopkalas. Deposition kan förekomma. Tillgänglighet till doplokal är begränsad. Tänk på att boka i tid.

Låna dopklänning/dopdräkt

Det finns möjlighet att låna dopklänning/dopdräkt. Observera att det endast går att låna den dopdräkt/klänning som hör till den bokade kyrkan. Det går också alldeles utmärkt att döpas i egna kläder. 

Här kan du se alla dopklänningar/dopdräkter som går att låna i respektive kyrka.

Drop-in-dop

Ett drop-in-dop behöver du inte planera för eller boka i förväg. Det kan göras lika personligt som ett bokat dop och det passar för dop i alla åldrar. På denna sida hittar du datum för drop-in-dop i Malmös kyrkor och praktisk information om vad du ska tänka på.

Allt om dopet – läs på Svenska kyrkans gemensamma webbsidor

Barndop

Dopet är en vacker tradition som kan samla familj, släkt och vänner. Men det är också en högtidsstund. Alla som är samlade får lyssna till Guds löfte om kärlek och omsorg om barnet.

Att döpas som konfirmand

Om du inte döptes som barn, kan du ändå bli konfirmand. Under konfirmandtiden blir du erbjuden att döpas.

Att döpas som vuxen

Om du inte blivit döpt som barn kan du döpas som ung eller vuxen.

Fadder

Vid barndop är det ofta faddern som bär barnet fram till dopet. Det är också vanligt att faddern medverkar vid dopet med exempelvis ljuständning eller textläsning.

Rätt att döpa ett barn

Många föräldrar vill fira att de har fått barn och väljer att döpa det. Men en del frågar sig om det är rätt – borde inte barnet själv få bestämma?