Engagera dig som ideell

Ge av din tid och ditt engagemang till arbetet i Svenska kyrkan Malmö. Just du och din erfarenhet kan göra skillnad för en annan människa. Engagera dig som ideell medarbetare. Tillsammans bygger vi kyrkan.

Det finns alltid något att göra i Svenska kyrkan. Eftersom vi har en bred verksamhet inom många olika områden finns det något att göra för alla. Du behövs.

Som ideell kan du göra skillnad, både för andra och för dig själv. Du kan välja att göra en engångsinsats eller engagera dig mer regelbundet. 

Här nedan kan du se exempel på uppdrag i Svenska kyrkan Malmö. 

Någon häller upp kaffe från en blommig termos till någon som håller fram sin kopp.

Vill du hjälpa till som frivillig i S:ta Maria kyrka?

Vill du vara med som volontär och få snurr på café Maria eller i träffverksamheten för äldre? Vi vill gärna komma i kontakt med dig som är stabil, tålmodig, social och inlyssnande och som vill ingå i ett sammanhang med avslappnad attityd och hjärtligt engagemang.

En man och en kvinna håller i en korg för kollekt

Bli gudstjänstvärd

Som gudstjänstvärd är du med och delar på uppgifterna i söndagens högmässa. Det kan handla om att hälsa besökare välkomna, läsa en text eller bön, bära kors eller ljus i processionen, hjälpa till vid nattvarden eller ta upp kollekt.

Är du nyfiken på att jobba som ideell i kyrkan?

Kontakta oss via växeln: 040-27 90 00 eller via mejl malmo@svenskakyrkan.se eller kontakta den kyrka som du är intresserad av att arbeta i som ideell. Se karta nedan.