Kvinna i ärmlös klänning med prästkrage i bakgrunden kyrkfönster
Foto: Johannes Frandsen/Ikon

Jobba hos oss

Hos oss kan du bland annat jobba inom något av de fyra profilyrken: präst, diakon, kyrkomusiker eller församlingspedagog. Här finns även yrkesroller som assistent, administratör, vaktmästare, projektledare, lokalvårdare, fastighetstekniker, kommunikatör med flera. Oavsett om du vill arbeta med människor, teknik, administration eller en mix av detta, så finns något för dig i Svenska kyrkan Malmö. Här hittar du information om lediga tjänster samt länkar till vidare läsning om utbildningsvägar och yrken inom Svenska kyrkan.

Kvinna med diakonkrage samtalar med man.

Lediga jobb just nu

Klicka dig vidare för att hittar alla lediga jobb i Svenska kyrkan Malmö.

Skicka en spontanansökan till städjobb

Välkommen att göra en spontan ansökan till ett jobb som lokalvårdare hos oss. Läs mer!

Möt kyrkans fyra profilyrken

Hur är det att arbeta som kantor, präst, diakon eller församlingspedagog? Alla dessa uppdrag hör till kyrkans profilyrken. Här berättar fem medarbetare om varför Svenska kyrkan i Malmö blev just deras arbetsplats.

Servering av soppa från ett mobilt soppkök

Engagera dig som ideell

Ge av din tid och ditt engagemang till arbetet i Svenska kyrkan Malmö. Just du och din erfarenhet kan göra skillnad för en annan människa. Tillsammans bygger vi kyrkan.

Ung man vänd mot kamerian sittande i en kyrkbänk

-Min tid som trainee har varit otroligt trevlig och givande

Sedan i början av september förra året har Markus Sandstedt varit trainee i S:t Andreas kyrka. Traineeplatsen fick han efter att ha sökt sig till Svenska kyrkans traineeprogram, som är en form av praktik för unga som är nyfikna på att arbeta i Svenska kyrkan. Här berättar han om hur det är att vara trainee i kyrkan.

Ung man med glasögon och blå collegetröja med armen lutad mot kyrkbänk.

– Det har varit kul att se "bakom kulisserna" i kyrkan

Victor Samuelsson har sedan september förra året varit trainee i Fosie församling i Malmö. Traineeplatsen fick han efter att ha sökt sig till Svenska kyrkans traineeprogram, som är en form av praktik för unga som är nyfikna på att arbeta i Svenska kyrkan. Här berättar han om hur det är att vara trainee i kyrkan.

Kyrkan - en arbetsplats för många olika yrken

Svenska kyrkan Malmös verksamhet bedrivs i 21 av våra 23 kyrkor och som i sin tur är indelade i 6 församlingar. Här finns även en kyrkogårdsförvaltning samt stödfunktioner såsom HR, IT, ekonomi, kommunikation, fastighet och städ. Sammanlagt är vi ca 500 medarbetare. 

Relaterad information

Lunds domkyrka sticker upp bakom några buskar.

Lediga jobb i Lunds stift

Här hittar du lediga jobb i alla församlingar i Lunds stift, det vill säga i Skåne och Blekinge.

Skottkärra fylld med höstlöv framför vit kyrka.

Präst, diakon och andra yrken och titlar i kyrkan

Präst, prost, diakon, kyrkomusiker eller komminister. Läs om vilka uppgifter personerna med de olika titlarna i kyrkan har.

Några personer sitter runt ett bord med böcker och skrivblock.

Yrken och utbildningar i Svenska kyrkan

Inom Svenska kyrkan arbetar många präster, diakoner, kyrkomusiker och församlingspedagoger. Men vad gör en diakon egentligen? Och hur blir man kyrkomusiker?