Foto: Illustration: Julia Åström

Lediga tjänster

Här kan du se vilka lediga tjänster som finns just nu i Svenska kyrkan Malmö och inom kyrkogårdsförvaltningen i Malmö.

Lediga jobb

Fängelsepräst 50%

Publicerad:

Vi söker dig som är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning. Som person är du flexibel, har lätt för att ta initiativ, samarbeta med andra människor och knyta kontakter. Tjänsten innebär arbete på två olika fängelser, varav en öppen och en sluten anstalt med sammanlagt ca 250 intagna. Sista dag för ansökan är 31 maj 2022.

Controller till Svenska kyrkan Malmö

Publicerad:

Vi söker en controller på heltid och tjänsten är en del av den gemensamma ekonomienheten samt är till 50% dedikerad till Malmö kyrkogårdsförvaltning. Tillsammans med kollegorna ansvarar du för att pastoratets ekonomi är i ordning och ger en rättvis bild av verksamheten, samt för att stödja pastoratet till att skapa så mycket som möjligt för medlemmarnas pengar. Sista dag för ansökan är den 31 maj 2022.

Kyrkan - en arbetsplats för många olika yrken

Svenska kyrkan Malmö består av 16 kyrkor som är indelade i 6 församlingar. I pastoratet finns en kyrkogårdsförvaltning samt stödfunktioner såsom HR, IT, ekonomi, kommunikation, fastighet och städ. Sammanlagt är vi ca 500 medarbetare. Oavsett om du vill arbeta med människor, teknik, administration eller en mix av detta, så finns något för dig.

Skicka en spontanansökan

Det går bra att skicka in en spontanansökan till Svenska kyrkan Malmö för tjänster inom städenheten och inom kyrka och församling. Då det uppstår behov av en kortare anställning med kort varsel tittar personalavdelningen där. Ansökningarna sorteras bort efter sex månader.

Spontanansökan städjobb

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV, personligt brev och referenser. Svenska Kyrkan i Malmö använder rekryteringsverktyget ReachMee.

Präst i skrud vid altarbordet.

Spontansökan jobb i kyrka och församling

Välkommen med din ansökan tillsammans med CV, personligt brev och referenser. Svenska kyrkan Malmö använder rekryteringsverktyget ReachMee.

För mer information om lediga tjänster

Lunds domkyrka sticker upp bakom några buskar.

Lediga jobb i Lunds stift

Här hittar du lediga jobb i alla församlingar i Lunds stift, det vill säga i Skåne och Blekinge.

Många händer i en ring

Lediga jobb på kyrkokansliet i Uppsala och utomlands

På kyrkokansliet jobbar du med frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrkan.

Hand håller knapp med text: allas lika värde

Yrken och utbildningar i Svenska kyrkan

Inom Svenska kyrkan arbetar många präster, diakoner, kyrkomusiker och församlingspedagoger. Men vad gör en diakon egentligen? Och hur blir man kyrkomusiker?