Präst gör korstecken över nattvardsbägare. Vid sidan en patén med oblat.

Fira gudstjänst i Limhamns kyrka

Varje söndag och helgdag firas gudstjänst i Limhamns kyrka. Här finns gudstjänster för alla åldrar - barn, ungdom och vuxen. De flesta gudstjänster firas som mässa med nattvard.

Anpassat gudstjänstfirande

Vi följer myndigheternas restriktioner och är ett begränsat antal i kyrkan, just nu åtta personer utöver tjänstgörande. Vi har spärrat av några kyrkbänkar så det finns stora möjligheter att sitta enskilt. Detta gäller även vid dop och vigslar. Vid begravningar är antalet begränsat till 20 utöver tjänstgörande . Söndagarnas gudstjänster firas utan gudstjänstbesökare men sänds digitalt via Facebook. De går även att följa här på webben.

Gudstjänstkalender för Limhamns kyrka

I kalendern nedan ser du de gudstjänster som firas i Limhamns kyrka den närmaste tiden.

Tryck på ikonerna i anslutning till kalendern om du vill ändra till att se vecko- eller månadsvy. Använd förstoringsglaset bland ikonerna för att söka.

Se kalender för gudstjänster i hela Malmö

Olika gudstjänster i Limhamns kyrka

Att fira gudstjänst tillsammans är något alldeles särskilt. Gudstjänsten är själva kärnan i Svenska kyrkans liv, här är alla delaktiga genom bön och sång, trosbekännelse och delandet av nattvarden. Vi tillåter varandra att i djupet av våra hjärtan möta både Gud och oss själva. Gudstjänsten är ett tillfälle att tillsammans eller i enskildhet reflektera över det väsentliga i livet. Gudstjänsten är öppen för alla, både troende och sökare.

Patén i keramik med stort oblat

Högmässa

Söndagar och helgdagar kl.11

Mässan i Limhamns kyrka firas alltid med glutenfritt bröd och avalkoholiserat vin. Längst fram till vänster i kyrkan finns några platser där det är anpassat för barn och deras vuxna att delta. Vid ingången finns en gudstjänstvärd som du kan fråga om det är något du undrar över. Vi blir gärna fler som hjälps åt att forma och gestalta gudstjänsterna - hör av dig om du vill ha en särskild uppgift!

Kyrknalle Alex tittar ut genom altarringen

Gudstjänst med små och stora

En söndag i månaden

I Limhamn försöker vi också fira en gudstjänst på barnens villkor. En barnsäker gudstjänst är på många sätt det samma som en högmässogudstjänst, men formerna och språket är anpassade för att ge barnen bättre förutsättningar att möta Gud i bön, sång och bibelberättelser. Här kan det både vara både rörigt och roligt, stilla och lugnt. Alla barn kan sitta på en matta långt framme i kyrkan där de kan se bra.

Nattvardsservis på altaret i församlingshuset

Morgonmässa

onsdagar kl. 8.30 i Limhamns församlingshus

Varje onsdag morgon firas en enkel nattvardsgudstjänst. Mässan kan vara ett sätt att börja dagen eller vara en hållpunkt mitt i veckan. Kanske kan du komma innan jobbet eller innan det andra som är planerat för dagen tar vid. Mässan varar ungefär en halvtimme. I Limhamn firas mässa alltid med glutenfritt bröd och avalkoholiserat vin.

Grupp ungdomar gående i allé

Ung mässa

söndagar kl. 18 sista söndagen varje månad under terminerna

Hit kan du komma om du vill fira en gudstjänst tillsammans med andra ungdomar. Här tänder vi ljus, lyssnar på musik, sjunger sånger och firar nattvard. Denna mässa är lite kortare och många tycker att den är ganska enkel. Ung mässa vill vara viktig för dig som ibland funderar över livet och ibland undrar över framtid, jobb, studier, kompisar, identitet med mera. Precis som övriga gudstjänster är de öppna både för dig som söker en tro och som vill fördjupa den tro du har. Vi har respekt för varandra. Till jul och påsk firas Ung mässa annandagarna kl 18.

Be för mig vid nästa gudstjänst

Varje gudstjänst ber vi till Gud. Om du vill så ber vi gärna för dig.
Kom ihåg att markera om du vill vara anonym.

Swisha söndagens kollekt

Qr-kod för att swisha söndagens kollekt i Limhamns kyrka

Saknar du kontanter kan du swisha söndagens kollekt till 123 466 58 24. Du kan också välja att scanna qr-koden ovan i din Swishapp.

Obs! Swishar du annan dag än söndag går din gåva till Act Svenska kyrkan (Svenska kyrkans internationella hjälparbete) istället för till söndagens kollektändamål.

Församlingskollekter 2020 Limhamns kyrka

18 oktober Individuell Människohjälp (IM)

organisationsnummer 84 50 00-0768, bankgiro 900-7063

1 november Stiftelsen Skåne Stadsmission