Om Limhamns kyrka

Här hittar du information om Limhamns kyrkas byggnadshistoria och sevärdheter. Du hittar också information om Limhamns kyrkas vision och styre, lediga jobb i Svenska kyrkan Malmö samt information om hur du engagerar dig ideellt och hur du blir medlem i Svenska kyrkan.

Man i mörk kostym, man i skjorta och kvinnlig präst framför altaret i Limhamns kyrka

Vision för Limhamns kyrka

Limhamns kyrka står för öppenhet. Det är högt till tak. Här finns en tillåtande kultur och alla som vill komma tas emot med öppna armar. Även om det är trångt om plats är man välkommen, precis som man är; till gudstjänster, mötesplatser, konserter och samtal.

Limhamns kyrka fotograferad genom allén

Besök Limhamns kyrka

Limhamns kyrka ligger vackert inbäddad bland grönska på Limhamns kyrkogård. Kyrkan är handikappanpassad och rymmer totalt 400 personer. På Limhamns kyrkogård finns också Trons kapell och Uppståndelsens kapell.

Gudstjänstfirande i Limhamns kyrka 1940.

Limhamns kyrkas historia

Limhamns röda tegelkyrka, med korsarmar i norr och söder och det vackra mönstrade skiffertaket, invigdes på Tacksägelsedagen i oktober 1890.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta Limhamns kyrka

Du når expeditionen på 040-27 94 80. Bokning av dop, bröllop och begravning görs på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

Trappa upp till en öppen dörr till Limhamns församlingshus

Kontakta förtroendevalda i Limhamns kyrka

Här hittar du kontaktuppgifter till förtroendevalda i Limhamns kyrkas verksamhetsråd samt ordförande i Limhamns församlingsråd där Limhamns kyrkan ingår.

En man och en kvinna håller i en korg för kollekt

Bli gudstjänstvärd

Som gudstjänstvärd är du med och delar på uppgifterna i söndagens högmässa. Det kan handla om att hälsa besökare välkomna, läsa en text eller bön, bära kors eller ljus i processionen, hjälpa till vid nattvarden eller ta upp kollekt.

Kvinna i ärmlös klänning med prästkrage i bakgrunden kyrkfönster

Jobba hos oss

Här hittar du alla lediga tjänster i Svenska kyrkan Malmö och inom kyrkogårdsförvaltningen i Malmö. Just nu söker vi bland annat en församlingsherde till Limhamns församling. Hela pastoratet består av sex församlingar, 22 kyrkor. Tillsammans är vi ca 500 anställda som arbetar för vår vision: Ett enda bröd – en enda mänsklighet.

Servering av soppa från ett mobilt soppkök

Engagera dig som volontär

Ge av din tid och ditt engagemang till arbetet i Svenska kyrkan Malmö. Just du och din erfarenhet kan göra skillnad för en annan människa. Tillsammans bygger vi kyrkan.

Gravsten med två änglar i sten ovanpå. I bakgrunden en grön gräsmatta och en blomsterplantering.

Årsredovisning 2019

Årsredovisningen ger en bild av hur Svenska kyrkan Malmös ekonomi och verksamhet har utvecklats under året. Den visar hur det ekonomiska resultatet blev i förhållande till det som förväntades i årets budget, beskriver vad pengarna har använts till samt hur organisationen som helhet har lyckats med det som var planerat. Verksamhetsåret 2019 redovisar ett positivt resultat om 64,1 miljoner kronor.

Präst hälsar på mamma med barn på armen.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan. Skicka din intresseanmälan via formuläret så tar Svenska kyrkan Malmö kontakt med dig.

Kvinna på huk framför flicka i en kyrka.

Utträde ur Svenska kyrkan

Som medlem är du viktig och du bidrar på olika sätt till kyrkans liv och verksamhet. Här får du veta hur du lämnar oss, men också vad kyrkoavgiften och begravningsavgiften som du ser på din deklarationsblankett egentligen är för något. Att gå ur kyrkan kostar ingenting.

Fakta om kyrkan

Låt statistik, ekonomi och historia berätta mer om Svenska kyrkan.