Charlotte och Charlotta leder träffarna för barn och familj i församlingshuset

Barn och familj

I Limhamns kyrka och församlingshus får barnen ta stor plats. Familjen är viktigt. Öppna träffar som babyträff, barnträff och pappaträff varvas med barnkörer, gudstjänst med små och stora och kyrkbesök för skolklasser. Och kyrknalle Alex vill träffa alla!

Öppen barnträff

Måndagar kl 9-11.30 i församlingshuset

Den öppna barnträffen är en mötesplats för barn och vuxna som vill träffa andra, prata, leka, sjunga och fika. Vi inleder träffen med andakt och sångstund. Kommer du med barnvagn finns parkering för denna på scenen i stora salen, där träffen är.

Öppen babyträff

Torsdagar kl 10-11.30 i församlingshuset

Babyträffen är mötesplatsen för de små barnen som är under ett år och deras föräldrar. Stämningen brukar vara hög och hjärtlig. Här kan man träffas, prata, sjunga och fika. Vi inleder träffen med andakt och sångstund med sånger som passar de minsta barnen. Det finns barnstolar för de mista. Kommer du med barnvagn finns parkering för denna på scnenen i stora salen, där babyträffen är.

Öppen pappaträff

Fredagar kl 9-11.30 i församlingshuset

Pappaträffen är mötesplatsen för pappor och barn. Vi inleder träffen med att sätta oss i ringen för andakt och sångstund. Efteråt finns möjlighet att prata, leka och fika. Kommer du med barnvagn finns parkering för denna på scenen i stora salen, där pappaträffen är.

Charlotte Engström

Pedagog, Limhamns kyrka

Kyrknalle Alex tittar ut genom altarringen

Mässa med små och stora

I Limhamn  vill vi göra en gudstjänst på barnens villkor. Det viktigaste är inte att sitta still och vara tyst. Istället är det viktigt att barn och vuxna får vara tillsammans under former som låter barnen vara delaktiga. Sångerna är enkla och fina och ofta är någon av barnkörerna med och sjunger. Berättelsen om Jesus hjälper kyrknalle Alex oss att förstå. Alla barn kan sitta på en matta framme så att man kan se bra. Kyrkfikat är korv med bröd. Och efter gudstjänsten händer det alltid något roligt. Du ser när nästa barnäkra gudstjänst är i Kalendern.

Dop i Limhamns kyrka

I Limhamns kyrka firas dop i princip varje lördag kl. 12, kl. 13.30 och kl. 15 samt söndagar kl. 13.30.

Barn, unga och vuxna, alla är välkomna att döpas. Dopet är en gåva att bara ta emot. Som förälder säger du ja till är att ditt barn döps till den kristna tron. Den som döps blir en del av den kristna gemenskapen och medlem i Svenska kyrkan.

Låna lokal för dopkalas
I Limhamns församlingshus finns en lokal som går att låna för dopkalas. Här finns plats för 70 gäster. och tillgång till kök med porslin, glas och bestick, kyl, frys, kaffekokare och diskmaskin.

Vill du veta mer eller boka tid för dop kontaktar du pastorsexpeditionen på telefon 040-27 90 01.

Doplöv
Alla barn som döps Limhamns kyrka får i samband med dopet ett doplöv. Lövet hängs upp i dopträdet i kyrkan, som en påminnelse om att vi som döps in i kyrkan är grenar som bär frukt, frukt som i sin tur sprider kärlek i världen. En gång per termin bjuds barn och familjer in till en gudstjänst med små och stora där de får hämta hem sina doplöv.