Konfirmander tittar fram bakom träd i allé på Limhamns kyrkogård. I bakgrunden Limhamns kyrka med grupp av människor.

Ungdom

Ibland känns det som om livet har fler frågor än svar. Hur ska jag hitta någon att älska? Varför krigar människor? Finns verkligen Gud och har Jesus levt? Kan man tro? I Limhamns kyrka brinner vi för ungdomar, konfirmander och ungas frågor. Här finns ungdomskör, ung mässa och utbildning för konfirmandledare.

Konfirmandledare

Som konfirmandledare är du  konfirmerad och vill fortsätta att finnas med i konfirmandarbetet men nu som ledare. Du går en utbildning på ett år samtidigt som du är ”fadder” i en konfirmandgrupp. Som konfirmandledare är du jätteviktig och värdefull.

Limhamns kyrka behöver dig som är ung och vill vara ledare. Det finns många som väljer att vara konfirmand i Limhamn och därför behövs du som vet vad unga tjejer och killar funderar på.

Vill du veta mer kan du kontakta församlingspedagog Lotta Sunemark.

Ungdomskören

Limhamns församlingshus tisdagar kl. 18.45–20.15.

Ungdomskören är för dig – från 13 år – som tycker det är roligt att sjunga. Musiken är blandad, vi provar på många olika stilar. Körledare är musiker Albin Johansson. Ring honom om du vill veta mer.

Grupp ungdomar gående i allé

Ung mässa

Sista söndagen i månaden september–maj kl. 18 i Limhamns kyrka.

Hit kan du komma och finna ro, gemenskap och glädje. Vi tänder ljus, lyssnar på musik, sjunger sånger och firar nattvard. Mässan är kort och ganska enkel.

Ung mässa vill vara viktig för dig som ibland funderar över livet och ibland undrar över framtid, jobb, studier, kompisar, familj med mera. En av församlingens präster leder mässan. Under påsk och jul firas Ung mässa på annandagen.

Ungdomskörer

Kyrkomusiksymposium 2018 Uppsala. Konsert Nationella ungdomskören, Helga Trefaldighets kyrka
Foto: Magnus Aronson /Ikon

I Svenska kyrkan Malmö finns det flera ungdomskörer med olika inriktningar att välja på. Vissa körer riktar sig bara till tjejer, andra är blandade. Ofta tillämpas provsjungning.

Bunkeflo Strandkyrka
Heliga trefaldighetskyrkan
Hyllie kyrka
Kirsebergskyrkan