Ungdom

Ibland känns det som om livet har fler frågor än svar. Hur ska jag hitta någon att älska? Varför krigar människor? Finns verkligen Gud och har Jesus levt? Kan man tro? I Limhamns kyrka brinner vi för ungdomar, konfirmander och ungas frågor. Här finns ungdomsgrupp, ungdomskör, ung mässa och utbildning för konfirmandledare.

Ungdomars händer i närbild

Handlingsplan för Limhamns kyrkas konfirmandarbete 2023

Syftet med konfirmandarbetet i Limhamns kyrka är att erbjuda dopundervisning som en del av en livslång gemenskap i kyrkan. Här finns Limhamns kyrkas handlingsplan.

Konfirmandledare

Som konfirmandledare är du  konfirmerad och vill fortsätta att finnas med i konfirmandarbetet men nu som ledare. Du går en utbildning på ett år samtidigt som du är ”fadder” i en konfirmandgrupp. Som konfirmandledare är du jätteviktig och värdefull. 

Limhamns kyrka behöver dig som är ung och vill vara ledare. Det finns många som väljer att vara konfirmand i Limhamn och därför behövs du som vet vad unga tjejer och killar funderar på.

Vill du veta mer kan du kontakta församlingspedagog Signe Källström eller ungdomspräst Emma Ljungberg.

#konfamalmo

Vill du också bli konfirmand?

Ungdomsgruppen Vinden

Välkommen upp på Vinden! Varje torsdag under terminerna träffas vi, hittar på aktiviteter, jobbar med projekt, hänger och snackar. Det finns alltid gratis fika! Från årskurs nio är alla välkomna, du behöver varken vara döpt eller konfirmerad. Kom när det passar dig och ta gärna med en kompis! Torsdagar kl 19-21 i Limhamns församlingshus (tredje våningen).

Procession i Limhamns kyrka.

Ung mässa

Klockan 18 en söndag i månaden, under terminerna, firas Ung mässa i Limhamns kyrka (oftast sista söndagen i månaden men kolla Kalendern för säkerhets skull). Under påsk och jul firas Ung mässa på annandagen. Ung mässa är inkluderande och öppen för alla åldrar men tanken är att ungdomar ska ha möjlighet att påverka och medverka i mässan.

Relaterad information

Konfirmander i vita kåpor som hoppar

Att vara konfirmand

Tänk dig att få fundera över livet och Gud tillsammans med andra. Att vara konfirmand i Svenska kyrkan är en sådan möjlighet. Du får spännande upplevelser och nya perspektiv på livet. Här finns utrymme för dig och dina tankar. Sugen på att vara med?Läs mer om vad det innebär att konfirmera sig.

Ungdomskörer

Närbild på en kvinna som står upp med knäppta händer i en kyrka. Fyllda kyrkbänkar syns suddigt i bakgrunden.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

I Svenska kyrkan Malmö finns det flera ungdomskörer med olika inriktningar att välja på. Vissa körer riktar sig bara till tjejer, andra är blandade. Ofta tillämpas provsjungning.

Bunkeflo Strandkyrka
Heliga trefaldighetskyrkan
Hyllie kyrka
Kirsebergskyrkan
Limhamns kyrka
Oxie kyrka
S:t Andreas kyrka
S:t Johannes kyrka (Vegakören)
S:t Matteus kyrka (S:t Matteus ungdomskör)
S:t Petri kyrka (S:t Petri Ungdomskör/SPUK)
Tygelsjö kyrka

Illustration av tre tjejer där två står tillsammans och en utanför.

Nätvandrarchatten

Nätvandrarchatten är till för dig som är 12-25 år. Du är välkommen att prata om det som känns svårt och jobbigt för dig, eller bara småprata med en trygg vuxen. De som chattar är personer som jobbar i Svenska kyrkan. Alla har tystnadsplikt och du är helt anonym.

Svenska kyrkan ungas logotyp

Svenska kyrkans unga

Svenska Kyrkans Unga är en öppen gemenskap av barn och unga som vill upptäcka och dela kristen tro. Bli en del av gemenskapen du också!

En grupp ageravolontärer. En ung kvinna talar i en magafon.

Ageravolontär

Är du ung vuxen och vill engagera dig för internationella rättvisefrågor? Vill du vara med och påverka orättvisa strukturer? Då ska du bli Ageravolontär!

En grupp ungdomar med vänskapsarmband står i en klunga med händerna i mot mitten.

Ansök till utbytesprogrammet

Utbytesprogrammet är för dig mellan 18 och 30 år. Dela vardagslivet, och engagera dig i kyrkan och samhället under tre månader i Filippinerna eller Tanzania. Sista ansökningsdag är 15 mars.

Några glada ungdomar står utomhus.

Bli volontär i en församling

Du som är 18–25 år kan göra praktik i en församling under ett läsår. Du får göra en insats för medmänniskor inom Svenska kyrkan och dela en församlings liv, tro och verksamhet. Som praktikant ingår du i programmet Ung resurs.