Café Paletten i Västerås drivs av Svenska kyrkan. Här serveras bland annat fika och frukostbuffe. I anslutning till cafeet finns ett kapell.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Mötesplatser

I Oxie församlingsgård finns många öppna mötesplatser. Besök Handarbetskaféet och lär dig sticka eller brodera, ta en fika när det är Öppet hus eller gå med i bok- och filmcirkeln. I Oxie centrum finns också mötesplatsen Andrum.

Verksamheterna tillfälligt pausade under pandemin

Med anledning av situationen med Coronaviruset är alla öppna mötesplatser förutom höstkafé pausade tillsvidare.

Höstkafé

Varje torsdag kl. 10–12 är det höstkafé i Stora salen i Oxie församlingsgård. Det är en enkel sammankomst för dig som vill fika och träffa andra på avstånd. Det bjuds på kaffe och kaka, men det går naturligtvis bra att ta med sig egen fika om man vill. 

Föranmäl dig på 040-27 93 80

På grund av den rådande pandemin råder en maxgräns på 28 personer, vilket gör att du måste föranmäla dig inför varje torsdag på 040-27 93 80.

Självklart följs Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att hindra smittspridning. Vi håller avstånd och är rädda om varandra.
Använd gärna kyrktaxi för att komma till Höstkaféet. Ring 040-97 97 97 för att boka taxin.

Handarbetskafé både dag-och kvällstid

Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller erfaren med stickor, virknål och broderier. Alla är välkomna till handarbetskaféet i Oxie församlingsgård som är öppet varje måndagkväll kl. 18–20 och varje tisdag förmiddag kl. 11–13.  Här kan du få hjälp och inspiration med ditt handarbete eller kanske själv dela med dig av din kunskap. Fika serveras till självkostnadspris. 

Öppet hus 

Varje torsdag kl. 10–12 är det öppet hus i Oxie församlingsgård. Hit kan du komma för att träffa andra och fika. Varannan vecka bjuds det dessutom på en programpunkt, till exempel musik eller föreläsning. För aktuellt program, se kalendern längst upp på sidan. 

Bok- och filmcirkel

Oxie kyrka har en bok- och filmcirkel som träffas en måndag i månaden i Oxie församlingsgård och pratar om en bok eller en film gruppen har läst eller sett tillsammans. Karaktärer och nyckelscener och känslor som boken eller filmen har väckt diskuteras. 

Andrum i Oxie centrum

Oxie kyrka ligger på många sätt långt från centrum, både mentalt och avståndsmässigt. Därför har Oxie kyrka också en lokal i centrum, en oas där du kan sitta ner en stund, ta en kopp kaffe, bara vara eller umgås med andra. Ett andrum i vardagen för dig och ett sätt för kyrkan att komma närmare Oxieborna.  

Födelsedagsfester för äldre

Två gånger om året anordnar Oxie kyrka en födelsedagsfest för äldre. En inbjudan går ut till de som nyligen fyllt 70, 75, 80, 85, 90 år eller mer.

ENGAGERA DIG SOM VOLONTÄR I OXIE KYRKA

Har du möjlighet och lust att bli ideellt engagerad i Oxie kyrka? Det kan handla om allt från att agera kafévärd till att duka vid Öppet hus, vara gudstjänstvärd och ingå i internationella gruppen. Extra hjälp behövs dessutom vid exempelvis påsk och vid födelsedagsfester. Även egna förslag tas varmt emot. Kontakta Annelie Johnsinius för mer information.

 

Kontakt mötesplatser

Annette Rosdahl

Svenska kyrkan Malmö

Vaktmästare, Ansvarig handarbetskafé, Oxie kyrka, Glostorps kyrka

Cecilia Dahlgren

Svenska kyrkan Malmö

Präst, Ansvarig Öppet hus, Oxie kyrka, Glostorps kyrka

Annelie Johnsinius

Annelie Johnsinius

Svenska kyrkan Malmö

Diakon, Ansvarig Öppet hus, Oxie kyrka, Glostorps kyrka

Elisabeth  Hansson

Elisabeth Hansson

Svenska kyrkan Malmö

Församlingspedagog, Ansvarig för ungdomsarbetet, Ansvarig för bok- och filmcirkel, Oxie kyrka, Glostorps kyrka

RELATERAD INFORMATION