Bibel
Foto: Linda Mickelsson /Ikon

Andlig fördjupning

Det finns alltid mer att utforska, upptäcka och fördjupa sig i. Dels när det gäller Bibeln, dels i dig själv och din relation till Gud. Fosie kyrka erbjuder dig att utforska kristen tro genom bibelsamtal, andlig vägledning i ignatiansk anda samt retreat.

Tankar för livet – samtalskväll med Wisti och Dahl

Hösten 2021 besöker prästen, satirikern och illustratören Kent Wisti och studentprästen Susanne Dahl Fosie kyrka för ett samtal kring sin nyutgivna illustrerade lyriksamling Vem såg mig då. Det är en bok för oss rolösa, för oss som inte kan sova i smärtan, som sörjer, som bär på skuld över allt det som inte blev. Och trösteänglarna finns också med där.

Det blir en kväll i lyssnandets, samtalets och delandets tecken. Tid för arrangemanget publiceras på webben, Facebook och i webbkalendern i början av hösten.

För mer information, kontakta Ragnhildur Jónasdóttir. Se kontaktuppgifter nedan.

Tre-dagars sommarretreat på Äspögården

Onsdag 7 juli till söndag 11 juli 2021 arrangerar Fosie kyrka en retreat för dig som längtar efter att fördjupa din kristna tro eller står inför ett större livsval.

En retreat i ignatiansk anda

Denna tre-dagarsretreat följer en andlig tradition med utgångspunkt i Ignatius av Loyolas andliga övningar. I det dagliga samtalet med vägledaren får du möjlighet att samtala om vad som händer i bönen. Tyngdpunkten ligger på det egna inre samtalet med Gud. Den tystnad och stillhet som råder under dagarna ger möjlighet till det inre lyssnandet. Vägledare är Elna Andersson och Therese Hillgrund.  Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av retreater. Retreaten Covid-19 anpassas i enlighet med gällande restriktioner.

Pris

Retreaten kostar 3 500 kr. Du står själv för transport till och från Äspögården. Det finns dock möjlighet att bli upphämtad i Smygehamn för vidare transport till Äspögården om så önskas. Du tar dig lättast med kollektivtrafik från Malmö med tåg till Trelleborg och därefter byte till buss till Smygehamn.

Datum

Retreaten börjar på onsdag 7 juli 2021 kl. 17 och avslutas följande söndag 11 juli kl. 9.

Anmäl dig till Therese Hillgrund.

Therese Hillgrund

Präst, Fosie kyrka

Ragnhildur Jónasdóttir

Präst, Fosie kyrka

Beställ broschyren Andlig fördjupning

Framsida av broschyr föreställande en flicka som sitter på en brygga och läser i en bibel.
Foto: Svenska kyrkan Malmö

I broschyren Andlig fördjupning hittar du information om hur du kan lära dig mer om kristen tro i Malmös kyrkor. Broschyren kan hämtas i kyrkan, läsas via issuu.com eller beställas i tryckt form via kommunikation.malmo@svenskakyrkan.se

Döpas som vuxen

Det finns ingen åldersgräns för dop

I Sverige är det vanligast att man döps som barn, men det finns ingen åldersgräns för dop. Många döps också som unga i samband med konfirmation eller i vuxen ålder.

En gång döpt, alltid döpt

Genom dopet blir du medlem i Svenska kyrkan. Många döps därför i samband med att de ansöker om att få bli medlemmar i kyrkan. Är du tidigare döpt i annat ett kristet samfund behövs inget nytt dop. Ett kristet dop gäller alltid. Om du vill kan du be om en ceremoni där du får bekräfta ditt dop.

Frågor kring att döpas som vuxen

För mer information om att döpas som vuxen, kontakta Svenska kyrkan Malmös växel 040-27 90 00 och be att få prata med en präst.