Närbild på två personer med vigselringar som håller hand.
Foto: Joakim Carlström /Ikon

Boka vigsel

Planerar ni ert bröllop? Här kan du läsa om hur det går till att gifta sig i kyrkan, om vigselgudstjänsten, hur ni gör för att boka präst och kyrka och planerade drop-in-vigslar i Malmös kyrkor. Du hittar också information om att vigas utomlands.

Liten pojke överlämnar ring på bröllop.

Bröllop

Planerar du och din partner att gifta er? I kyrkan får ni ett välsignat bröllop. Vi berättar om vigselgudstjänsten och hur ni bokar präst och kyrka. Och lite tips om annat att tänka på också.

Vill ni gifta er utomlands?

Ni kan vigas eller bli välsignade (när ni redan gift er borgerligt) i Svenska kyrkan utomlands. Olika regler gäller i olika länder, här får du praktisk information.

Närbild på två vigselringar som tillsammans med en blomkvist ligger på en uppslagen bok med rubriken Vigselgudstjänst.

Drop-in-vigsel

Att fira kärleken genom att gifta sig behöver varken kosta särskilt mycket tid eller pengar. Fria till din partner, få ett JA, beställ hindersprövning och kom till ett av de tillfällen där Svenska kyrkan Malmö anordnar drop-in-vigsel. Här hittar du information om aktuella datum och hur det går till.

Boka dop, bröllop och begravning

Dop och vigsel i Malmös kyrkor kan du boka via pastorsexpeditionen i Svenska kyrkan Malmö. Begravning bokas oftast via en begravningsbyrå, men det går även bra att kontakta Svenska kyrkan Malmö direkt. 

Vill du boka en lokal i samband med dop, vigsel eller begravning, kontakta aktuell  kyrka. Här hittar du kontaktuppgifter till kyrkorna i Malmö

Telefontid: 040-27 90 01, helgfria vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30.
E-post: pastorsexp.malmo@svenskakyrkan.se 
Besöksadress: Fiskehamnsgatan 3 i Malmö
Postadress:
Svenska kyrkan Malmö, Box 346, 201 23 Malmö
Boka dop på webben: Hitta lediga tider för dop

Vi tror på alla människors lika värde. Vi gör skillnad.

Bli medlem