Dörr tegelvägg Moment 22
Foto: Shutterstock

Moment 22

Moment 22 är en verksamhet som syftar till att hjälpa människor som har hamnat i moment 22 i livet. Det kan gälla bostad, arbete, myndigheter med mera. Den som får stöd, kunskap och mod kan själv gå vidare – och känna sig starkare.

Nu öppnar Café Heidi

Efter ett år och sju månader öppnar äntligen Café Heidi i Hyllie kyrka!
Personalen är så taggad att servera.
Nypremiär torsdagen 30 september  kl 12.00–15.00.
Varmt välkommen!

Mer info om meny med mera, se kontaktuppgifter för Leif Isie nedan.

Kom ut ur Moment 22

Moment 22 är ett uttryck för ett hopplöst cirkelresonemang. Till exempel: ”För att få ett jobb, måste du ha erfarenhet. Men för att få erfarenhet måste du ha ett jobb” eller ”för att hitta mina glasögon behöver jag ha mina glasögon”.
Hyllie kyrka kan hjälpa dig att komma ur denna paradox som ett moment 22 innebär.

Så här fungerar verksamheten i Moment 22

Hyllie kyrka samarbetar med olika företag och bidragsgivare samt kommunen för att tillsammans ge individer möjlighet till större makt över sina egna liv. Verksamheten kommer från Hyllie kyrkas sociala arbete – diakonin. Är ditt företag intresserad av att hjälpa till? Har du frågor, kontakta församlingsherde Kenth Carlsson, se kontaktuppgifter nedan.

Verksamheter som drivs under Moment 22

Café Heidi

Välkommen till Café Heidi på Hyllie kyrkas innergård. Här kan du fika till självkostnadspris. Vi tar emot kontanter och swish men det går även bra att betala med pantburkar!
Öppet torsdagar kl. 12-15. (Ej öppet på röda dagar.) Kaféet är öppet för alla!

Hyllie Kyrkloppis

Här säljs allt mellan himmel och jord. Pengarna går oavkortat till ekonomiskt utsatta församlingsbor i Hyllie församling till utflykter och andra aktiviteter med mera.
Öppet torsdagar kl. 12-15.

Har du frågor om Café Heidi eller Kyrkloppis, kontakta Leif Isie, se kontaktuppgifter nedan.

Ditt bidrag behövs

Vill du hjälpa en medmänniska att komma ur moment 22? Swisha valfritt belopp till: 123 071 61 91, pengarna går oavkortat till verksamheten Moment 22.

Sponsor

Hemköps logotype

Hemköp Elinegård i Limhamn, skänker varje vecka mat till Hyllie kyrka som i sin tur delar ut maten till familjer och ensamstående som är i stort behov av hjälp.

Sponsor

Logotype av Hela bilen.se

Genom att förvara dina hjul hos Helabilen.se i Malmö så bidrar du till verksamheten Moment22. HelaBilen.se skänker 50% av din förvaringskostnad till verksamheten.

Kontakt

Kenth Carlsson

Kenth Carlsson

Svenska kyrkan Malmö

Församlingsherde Hyllie församling, Arbetsledande präst Hyllie kyrka, S:t Mikaels kyrka, Tygelsjö kyrka, Västra Klagstorps kyrka, Ledamot verksamhetsrådet Hyllie kyrka, Ledamot verksamhetsrådet S:t Mikaels kyrka

Leif Isie

Svenska kyrkan Malmö

Diakoniassistent, Hyllie kyrka