Diakon i grön diakonskjorta och diakonhalsband

Få stöd av kyrkan

Diakoni är kyrkans sociala arbete. Du kan vända dig till Heliga Trefaldighetskyrkan om du är i behov av stöd i form av samtal, besök i hemmet, på vårdboende eller sjukhus. Du kan också få stöd vid myndighetskontakter och med fondansökningar.

Diakonernas samtalslinje 040-27 92 48

När du akut behöver prata med någon är du välkommen att ringa till diakonernas samtalslinje. Telefonlinjen är öppen vardagar kl. 10–12 och kl. 13–15 samt helger kl. 13–15. När det inte är akut eller om du har frågor som rör ekonomiskt stöd ska du vända dig till diakonen i den församling du tillhör. Se vilken församling du tillhör.

Själavårdande samtal

Alla kan vi hamna i lägen då livet känns tufft och du är ledsen, orolig eller rädd. Då gör det skillnad att få samtala med någon som tar sig tid att lyssna på vad du tänker och känner. I kyrkan kallar vi sådana samtal för själavårdssamtal. Du kan kontakta någon av församlingens präster eller diakoniassistenten.

Alla som jobbar i kyrkan har någon form av tystnadsplikt men framförallt har diakoner och präster har tystnadsplikt och prästen har absolut tystnadsplikt. Det betyder att en präst aldrig får berätta att ett samtal har ägt rum eller vad som sagts, inte ens i en domstol. Det kan göra det lättare att veta att det man säger inte förs vidare. I samband med själavård hos präst kan man också få bikt dvs. att man bekänner sina synder och får ta emot Guds förlåtelse.

Hjälp med att handla under pandemin

Du som tillhör en riskgrupp kan under rådande pandemi med covid-19 få hjälp med att handla, hämta ut medicin på apoteket och andra ärenden. Finns det behov av samtal i utomhusmiljö går det att ordna.

Kontakta diakoniassistent Emma Silver för mer information.

Emma Silver

Diakoniassistent, Heliga trefaldighetskyrkan