Fem tonåringar håller om varandra
Foto: Alex Giacomini /Ikon

Ungdom

Fosie kyrka har tillsammans med Heliga Trefaldighetskyrkan en ungdomsgrupp som träffas på torsdagar i Heliga Trefaldighetskyrkan.

Ungdomsgruppen för dig som är 15–25 år

Ungdomsgruppen träffas på torsdagar kl. 18.30 i Heliga Trefaldighetskyrkan och börjar alltid med att fira mässa i kyrkan. Efter mässan är det någon kul aktivitet som gruppen själv är med och bestämmer. En gång i månaden står djupare samtal om livet, tro och tvivel på programmet. De resterande gångerna är aktiviteterna allt från att bowla, leka och åka på studiebesök. Du är välkommen att vara med. Kom och se vad vi gör.

Kontakta Mikael Ynghed om du vill veta mer om ungdomsarbetet i Fosie kyrka. Se  längst ner på sidan. 

Unga vuxna SKRUVen – Svenska Kyrkans Redigt Unga Vuxna 

SKRUVen riktar sig till dig som är ung vuxen, mellan 20 och 30 år. Kom med i en gemenskap där du kan diskutera livets frågor och delta i aktiviteter, allt från bowling till samtal med andra i samma ålder. Som i alla våra grupper behöver du inte vara konfirmerad eller döpt för att vara med i gemenskapen!

  • Måndagar jämna veckor 
  • kl 18-20:30
  • Oxies församlingsgård eller i vår lokal i Oxie centrum, beroende på vilken aktivitet vi gör.
  • En torsdag i månaden ses vi tillsammans med ungdomsgruppen och har ett gemensamt program mellan kl 19.00 och 21.00.
  • Har du frågor? Kontakta Anna Kvist eller Mikael Ynghed, anna.kvist@svenskakyrkan.se, tel: 040-27 90 45 mikael.ynghed@svenskakyrkan.se, tel: 040-27 92 88 
  • För mer info se Facebookgruppen ”Skruven Fosie församling”

Konfirmation i Fosie kyrka och Heliga Trefaldighetskyrkan 2023-2024

Är du klistrad framför dina dator- och tv-spel på fritiden? Säger folk till dig att man inte lär sig något av att spela? Visst kan man det! Häng med oss in i spelvärlden och lär dig massor om kristen tro och hur det är att vara människa, för gaming och kristen tro går att kombinera. Eller är det så att du trivs bäst framför datorn och det är där du är van att kommunicera med dina vänner - då har vi två grupper som passar dig.

Relaterad information

Konfirmander i vita kåpor som hoppar

Att vara konfirmand

Tänk dig att få fundera över livet och Gud tillsammans med andra. Att vara konfirmand i Svenska kyrkan är en sådan möjlighet. Du får spännande upplevelser och nya perspektiv på livet. Här finns utrymme för dig och dina tankar. Sugen på att vara med?Läs mer om vad det innebär att konfirmera sig.

Ungdomskörer

Närbild på en kvinna som står upp med knäppta händer i en kyrka. Fyllda kyrkbänkar syns suddigt i bakgrunden.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

I Svenska kyrkan Malmö finns det flera ungdomskörer med olika inriktningar att välja på. Vissa körer riktar sig bara till tjejer, andra är blandade. Ofta tillämpas provsjungning.

Bunkeflo Strandkyrka
Heliga trefaldighetskyrkan
Hyllie kyrka
Kirsebergskyrkan
Limhamns kyrka
Oxie kyrka
S:t Andreas kyrka
S:t Johannes kyrka (Vegakören)
S:t Matteus kyrka (S:t Matteus ungdomskör)
S:t Petri kyrka (S:t Petri Ungdomskör/SPUK)
Tygelsjö kyrka

Illustration av tre tjejer där två står tillsammans och en utanför.

Nätvandrarchatten

Nätvandrarchatten är till för dig som är 12-25 år. Du är välkommen att prata om det som känns svårt och jobbigt för dig, eller bara småprata med en trygg vuxen. De som chattar är personer som jobbar i Svenska kyrkan. Alla har tystnadsplikt och du är helt anonym.

Svenska kyrkan ungas logotyp

Svenska kyrkans unga

Svenska Kyrkans Unga är en öppen gemenskap av barn och unga som vill upptäcka och dela kristen tro. Bli en del av gemenskapen du också!

En grupp ageravolontärer. En ung kvinna talar i en magafon.

Ageravolontär

Är du ung vuxen och vill engagera dig för internationella rättvisefrågor? Vill du vara med och påverka orättvisa strukturer? Då ska du bli Ageravolontär!

En grupp ungdomar med vänskapsarmband står i en klunga med händerna i mot mitten.

Ansök till utbytesprogrammet

Utbytesprogrammet är för dig mellan 18 och 30 år. Dela vardagslivet, och engagera dig i kyrkan och samhället under tre månader i Filippinerna eller Tanzania. Sista ansökningsdag är 15 mars.

Några glada ungdomar står utomhus.

Bli volontär i en församling

Du som är 18–25 år kan göra praktik i en församling under ett läsår. Du får göra en insats för medmänniskor inom Svenska kyrkan och dela en församlings liv, tro och verksamhet. Som praktikant ingår du i programmet Ung resurs.

Kontakt