Vitputsad kyrka med röda tegeldetaljer omgiven av en lummig kyrkogård.
Foto: Gunnar Menander

Glostorps kyrka

Glostorps kyrka ligger i Malmös sydöstra del och tillhör Fosie församling. Gudstjänst firas regelbundet i kyrkan och det går bra att boka kyrkan för dop, bröllop och begravning. Under sommarmånaderna hålls ofta konserter i kyrkan under rubriken Musik i sommarkväll.

Glasmålning i blått med vita stjärnor och röda streck.

Ge förslag på kandidater till församlingsrådet

Nu kan du vara med och påverka vem som ska ingå i församlingsrådet under mandatperioden 2023 - 2025. Det finns sex församlingar i Svenska kyrkan Malmö och varje församling har ett församlingsråd. Nomineringsperioden pågår 25 september till 2 oktober 2022.

Glostorps kyrka och Oxie kyrka går hand i hand

Det är samma personal som arbetar i Glostorps kyrka och i Oxie kyrka. Mycket av verksamheten är förlagd till Oxie kyrka och församlingshem. Här hittar du allt från öppna mötesplatser till körer, barn- och ungdomsverksamhet och diakon och präst.

Vitputsad landsortskyrka med röda tegeldetaljer.

Glostorps kyrkas historia

Glostorps kyrka har anor från 1100-talet. Idag återstår bara tornet av den ursprungliga kyrkan. Resten av kyrkan är byggd på 1800-talet efter ritningar av William Klein. Kyrkan är öppen efter överenskommelse och i samband med gudstjänst, dop, bröllop, begravning.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta Oxie kyrka

Du når expeditionen på 040-27 93 80 mån, tis och tors kl 10-12. Bokning av dop, bröllop och begravning görs på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

Man scrollar på mobiltelefon

Boka dop på nätet

Se alla lediga doptider i Malmös kyrkor och preliminärboka en tid när det passar dig.

Ängel på en gravsten

Hitta gravplatsen

Söker du en särskild gravplats? Här hittar du länkar till sidor där du kan leta vidare efter gravar på olika platser i Sverige.