Flygfoto över Västra Skrävlinge kyrka i vårljus.
Foto: PM Hedberg

Västra Skrävlinge kyrka

Mitt emellan Rosengård och Almgården och mitt emellan Islamic Center och den romersk-katolska kyrkan St:a Maria i Rosengård ligger Västra Skrävlinge kyrka.

Närbild på en ljusgul genomskinlig julgranskula i en gran. B

Känns det svårt att få julen att gå ihop?

Du som är bosatt i Fosie församlings geografiska område, Fosie kyrka, Västra Skrävlinge kyrka, Oxie kyrka, Glostorp kyrka och Heliga Trefaldighetskyrkan har möjlighet att anmäla ditt intresse till att få en julkasse. Julkassen är en extra insats som kan sätta en liten guldkant på ditt julfirande. Sista anmälningsdag 30 november.

Fira advent och jul i Malmös kyrkor

Advent och jul är högtiden då vi i väntan på Jesu ankomst och med hopp kan tänka på att ljuset alltid lyser i mörkret. I Malmös kyrkor firas advent och jul på många olika sätt.

Altaruppsats, altare och altarring med röd sammet

Fira gudstjänst i Västra Skrävlinge

I Västra Skrävlinge kyrka firas gudstjänst flera gånger i veckan. Varje söndag och onsdag kan du fira mässa, det vill säga gudstjänst med nattvard. Efter mässan bjuds det på fika i församlingshemmet.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta Västra Skrävlinge kyrka

Du når expeditionen på 040-27 92 20. Bokning av dop, bröllop och begravning görs på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

Vitkalkad kyrka med torn omgärdat av gröna träd

Västra Skrävlinge kyrkas historia

Västra Skrävlinge kyrka i sydöstra Malmö har medeltida ursprung. Här låg ursprungligen en stenkyrka från slutet av 1100-talet. Den medeltida kyrkan revs på 1860-talet och ersattes av en ny kyrka i rundbågestil efter ritningar av Malmös stadsarkitekt William Klein.

Aktuellt från Västra Skrävlinge kyrka

Känns det svårt att få julen att gå ihop?

Publicerad:

Julen i Fosie församling

Västra Skrävlinge kyrka på Instagram

Följ Västra Skrävlinge kyrka på Instagram. Sök på instagram.com/vskravlinge

Bli medlem i Svenska kyrkan – inträdesformulär

Lämna formuläret till din närmaste kyrka

Dina uppgifter

Var vänlig markera de svar som är aktuella