Två män i samtal över en kopp kaffe

Mötesplatser

I Fosie församlingsgård finns det många öppna mötesplatser utan krav eller förväntningar på dig som kommer dit. Här kan du bara vara, ta en kopp kaffe, lära dig sticka på stickcaféet eller låta kreativiteten flöda genom att måla .

Öppet kafé i Fosie församlingsgård

Alla vardagar, utom onsdagar, är Fosie församlingsgård öppen mellan kl. 9–15 för den som vill komma in på en kopp kaffe, prata lite och umgås med andra. Det är en mötesplats utan några krav eller förväntningar på den som kommer förbi.

Bara Vara – ett ställe att hämta kraft och energi

En tisdagskväll i månaden kl. 18–20 är det Bara Vara i Fosie församlingsgård. Bara Vara är en öppen grupp för dig som vill prata, pyssla, umgås och – som namnet antyder – bara vara.  Här kan du hämta kraft, få inspiration och lagra energi i vardagen. Ingen föranmälan krävs.  För mer information, kontakta Tina Ogard. Se nedan för kontaktuppgifter.

Måndagsträffen bjuder på föredrag

Varannan måndag kl. 13.30–15 är det Måndagsträffen i Fosie församlingsgård. Här kan du umgås, fika och ta del av ett intressant föredrag, ett spännande bildspel med mera.

• 10 OKTOBER
    Nanibia, vattenhål i öknen – Ingmar Skogar
  • 24 OKTOBER
    Ebba Älvebrant berättar om sin bok
  • 7 NOVEMBER
    Möt vår nye församlingsherde – Linda Isberg
  • 21 NOVEMBER
    ”Medan vi väntar” Mikael Järlestrand
  • 5 DECEMBER
    Vandra med Gud och varandra, när livet förändras” – Mikael Göth

Stickkafé

Sticka, fika och umgås tillsammans med andra i Fosie församlingsgård varje fredag kl. 13–15. Kanske är du en mästare på att sticka men är trött på att göra det själv, kanske är du nybörjare och vill lära dig. Du är välkommen oavsett kunskapsnivå.

För mer information, kontakta Gunn-Britt Larsson. Se nedan för kontaktuppgifter.

Våga Måla - en öppen grupp för akvarellmålning

Våga Måla är en öppen grupp för dig som är intresserad av akvarellmålning. Gruppen träffas på tisdagar kl. 13.30–15 i Fosie församlingsgård. Alla kan måla, men alla kanske inte vågar. I gruppen Våga Måla peppar man varandra till att låta kreativiteten flöda.  Ingen föranmälan krävs. Det är bara att komma förbi Fosie församlingsgård och prova på.

För mer information, kontakta Gunvor Lantz. Se nedan för kontaktuppgifter.

Höstlovsutflykt till Sofiero

Söndagen den 30 november är det dags för Fosie kyrkas höstlovsutflykt för familjer med barn. Vi börjar kl 16.00 med andakt i Fosie kyrka. Därefter blir det tacos i församlingsgården innan vi kl 17.30 sätter oss på en bokad buss till Sofiero. Där kommer vi att besöka Höstljus. (läs mer på sofiero.se).

Vi är tillbaka vid Fosie församlingsgård cirka klockan 21.15.

För barn kostar inget att delta men för vuxna kostar det 50 kronor per person. I det ingår såväl resa, mat som inträde.

Anmälan och betalning senast den 20 oktober till Marjola på marjola.hoxhalli@svenskakyrkan.se eller 076-1150902 tina.ogard@svenskakyrkan.se. Glöm inte att anmäla eventuella allergier/specialkost.

Kontakt mötesplatser i Fosie församlingsgård

Människor fikar och samtalar kring ett bord

Umgås i kyrkan

Det finns många mötesplatser i Svenska kyrkans regi runt om i Malmö. Här finns något för alla, oavsett ålder, som vill träffa andra och umgås. Kyrkan har stickkafé, sopplunch, kafé med föredrag, babykafé och mycket mer. Välkommen in i gemenskapen.

Servering av soppa från ett mobilt soppkök

Engagera dig som volontär

Ge av din tid och ditt engagemang till arbetet i Svenska kyrkan Malmö. Just du och din erfarenhet kan göra skillnad för en annan människa. Tillsammans bygger vi kyrkan.