En kvinna och en man med små barn som spelar på en tamburin
Foto: Alex Giacomini /Ikon

Barn och familj

Fosie kyrka är en plats för alla, inte minst för barn och deras föräldrar. I Svenska kyrkan är alla verksamheter för barn gratis men vid utflykter och läger tas det ibland en mindre avgift för föräldrar eller andra vuxna.

Familjeeftermiddagar

Varannan söndag är det familjeeftermiddag i Fosie kyrka. Vi sjunger, leker, pysslar och avslutar med andakt i kyrkan. Vi delar upp i två grupper, en på övervåning och en på entréplan.

Aktiviteter, kvällsmat och andakt

Familjeeftermiddagen börjar med en musikstund i kyrkan för de yngsta barnen. I församlingsgården är det olika aktviteter för olika åldrar och intresse. Vi äter sedan förstärkt fika och efter det är det andakt i kyrkan.

Vårens datum

•  30 januari
  • 13 februari
  • 13 mars
  • 27 mars
  • 10 april
  • 24 april
  • 8 maj

Alla träffar pågår mellan kl 13.00-16.00. Anmälan görs till diakon Britta Abotsi senast klockan 10.00 samma dag, se kontaktuppgifter nedan.

Utflykter och familjeläger

På höstlovet den 4 november åker vi på familjeutflykt till Åkersberg. Under dagen kommer vi att ha gemensamma lekar och aktiviteter, andakt, spabad för de vuxna och ännu mer lek och film för barnen. Vi åker med buss från Fosie församlingsgård ca kl 08.45 och är tillbaka senast kl 18.00. För barn är resa, mat och aktiviteter gratis. Vuxna betalar 100 kronor per person.

Betalning och anmälan senast den 25 oktober till Britta Abotsi eller Tina Ogard, se kontaktuppgifter nedan.

Upptäckargruppen

Var med och upptäck livet med samtal, vänner och utflyter. Upptäckargruppen är en grupp för dig som gillar att upptäcka livet genom samtal, lek, utflykter, pyssel, konst och inte minst genom att lära känna andra. Tillsammans formar vi gruppen och upptäcker och gör det som vi är intresserade av.

Upptäckargruppen är varannan söndag kl 13.00-16.00 i Fosie församlingsgård och vänder sig främst till dig som går på mellanstadiet.

Vårens datum

• 30 januari
  • 13 februari
  • 13 mars
  • 27 mars
  • 10 april
  • 24 april
  • 8 maj

För mer information och anmälan kontakta Mikael Ynghed eller Britta Abotsi, se kontaktuppgifter nedan.

Kyrkis – för dig som är hemma med barn

Kyrkis är tillfälligt pausad med anledning av pandemin.

Familjegudstjänst

Några gånger per termin firas familjegudstjänst i Fosie kyrka. Barnen är alltid välkomna till gudstjänsterna, men vid denna typ av gudstjänst får barnen och deras behov stå i centrum. På Kyndelsmässodagen bjuds speciellt barn som döpts i Fosie kyrka till en dopåtersamling.

Högtider brukar vi också uppmärksamma genom bland annat luciafest, påskfirande, midsommarfirande och skördefest tacksägelsedagen. Just nu hålls gudstjänsterna enbart digitalt.

Samarbete med förskola och skola

Fosie kyrka samarbetar med förskolor och skolor i området. Bland annat bjuder kyrkan in elever till julspel, påskvandringar och krubbvisningar. Kyrkans pedagoger skräddarsyr också arrangemang för skolelever vid förfrågan. För att få veta mer om vårt arbete riktat mot förskolor och skolor kontakta församlingspedagog Mikael Ynghed.

Få information direkt i mobilen

När det händer något i Fosie kyrka som riktar sig till barn och familj skickar vi ut sms till de familjer som vill. Om du vill vara med på vår smslista för att få information om vad som händer, hör av dig till Britta Abotsi. Det finns också ett månadsbrev för hela Fosie kyrka, som gäller alla verksamheter. Är du intresserad av att få det, kontakta Tina Ogard.

Var med som ideell

I verksamheten för barn och familjer har vi en grupp ideella medarbetare och du är välkommen att vara med! Är du intresserad av att arbeta ideellt i Fosie kyrka med barn- och familjeverksamheten, hör av dig till diakon Britta Abotsi.