En kvinna och en man med små barn som spelar på en tamburin
Foto: Alex Giacomini /Ikon

Barn och familj

Fosie kyrka är en plats för alla, inte minst för barn och deras föräldrar. I Svenska kyrkan är alla verksamheter för barn gratis men vid utflykter och läger tas det ibland en mindre avgift för föräldrar eller andra vuxna.

Med anledning av restriktioner kring covid 19

På grund av den rådande pandemin är verksamheten för barn och familj begränsad. Läs under respektive rubrik vad som gäller och tveka aldrig att höra av dig. Kontaktuppgifter hittar du längst ner.

Familjeeftermiddagar

Så snart pandemin tillåter det, så kommer vi att sätta igång med våra familjeeftermiddagar. Det är varannan måndag under eftermiddag/kväll. Tanken är att föräldrar eller andra vuxna med barn i alla åldrar kommer till församlingsgården och kyrkan för lek, pyssel, mat och andakt. Aktuella tider kommer att läggas här på hemsidan liksom information om hur ni anmäler er. 

Sommarskoj

Varje sommar bjuder Fosie kyrka in till daglägret Sommarskoj. Under fyra- fem heldagar ses vi i Fosie församlingsgård, kyrka och trädgård för att roligt tillsammans och genom frälsarkransen tala om Gud och livet. Lägret vänder sig till barn på mellanstadiet. Sommarskoj leds av Britta, Kristina, Mikael och ideella medarbetare.

Sommaren 2021 kommer vi att ha två veckor. Grupp 1 är under vecka 26 och grupp 2 under vecka 27. Anmälan görs till Mikael Ynghed. 

Utflykter och familjeläger

Följ med på utflykter och läger i samband med skolloven. Det är för familjer med barn under 18 år som aktiviteterna riktar sig till och sker vanligtvis varje år, men på grund av den rådande pandemin är inga utflykter eller läger planerade just nu. Vi hoppas att kunna arrangera läger och utflykter så snart det är möjligt ut smittskyddssynpunkt. 

Upptäckargruppen

Lär dig mer om den kristna tron genom samtal, lek, pyssel och framför allt – gemenskap! Den 23 maj 2021 kl 14-16 är det premiär för den nya Upptäckargruppen den riktar sig till barn som går på mellanstadiet. Vi kommer att träffas söndagar jämna veckor men ett uppehåll görs för sommarlovet. Gruppen leds av Britta, Mikael och ideella medarbetare, och det är till Mikael Ynghed som man anmäler sig.

Kyrkis – för dig som är hemma med barn

Kyrkis är tillfälligt pausad med anledning av pandemin.

Kyrkis är som en öppen förskola i Fosie församlingsgård för dig som är hemma med barn mellan 0–5 år. Hit kan du komma varannan fredag mellan kl. 8.30–11.30 tillsammans med ditt/dina barn och leka och umgås med andra barn och föräldrar. Varje träff innehåller också en musik- och sagostund kl. 9.30. Efteråt bjuder kyrkan på fika.  

Familjegudstjänst 

Några gånger per termin firas familjegudstjänst i Fosie kyrka. Barnen är alltid välkomna till gudstjänsterna, men vid denna typ av gudstjänst får barnen och deras behov stå i centrum. På Kyndelsmässodagen bjuds speciellt barn som döpts i Fosie kyrka till en dopåtersamling. 

Högtider brukar vi också uppmärksamma genom bland annat luciafest, påskfirande, midsommarfirande och skördefest tacksägelsedagen. Just nu hålls gudstjänsterna enbart digitalt.  

Samarbete med förskola och skola

Fosie kyrka samarbetar med förskolor och skolor i området. Bland annat bjuder kyrkan in elever till julspel, påskvandringar och krubbvisningar. Kyrkans pedagoger skräddarsyr också arrangemang för skolelever vid förfrågan. För att få veta mer om vårt arbete riktat mot förskolor och skolor kontakta församlingspedagog Mikael Ynghed.

Få information direkt i mobilen

När det händer något i Fosie kyrka som riktar sig till barn och familj skickar vi ut sms till de familjer som vill. Om du vill vara med på vår smslista för att få information om vad som händer, hör av dig till Britta Abotsi. Det finns också ett månadsbrev för hela Fosie kyrka, som gäller alla verksamheter. Är du intresserad av att få det, kontakta Tina Ogard.

Var med som ideell

I verksamheten för barn och familjer har vi en grupp ideella medarbetare och du är välkommen att vara med! Är du intresserad av att arbeta ideellt i Fosie kyrka med barn- och familjeverksamheten, hör av dig till diakon Britta Abotsi.  

Kontakt ansvariga för barn- och familjeverksamheten

Mikael Ynghed

Mikael Ynghed

Svenska kyrkan Malmö

Församlingspedagog, Fosie kyrka

Britta Abotsi

Britta Abotsi

Svenska kyrkan Malmö

Diakon, Fosie kyrka

Tina Ogard

Tina Ogard

Svenska kyrkan Malmö

Assistent, Fosie kyrka

Mer om Tina Ogard

Tjänstledig

RELATERAD INFORMATION