Foto: Marie Lindgren

Oxie kyrka

Oxie kyrka sydost om Malmö härstammar från 1100-talets senare del. Mitt emot kyrkan, på andra sidan gatan ligger församlingsgården där du hittar många av kyrkans verksamheter. Oxie kyrka tillhör Fosie församling. Övriga kyrkor som ingår i Fosie församling är Fosie kyrka, Glostorps kyrka, Heliga Trefaldighetskyrkan och Västra Skrävlinge kyrka.

Två unga tjejer sitter och skrattar tillsammans.

Konfirmation i Oxie kyrka 2024-2025

Konfirmationen är ett erbjudande till dig som är nyfiken på livet och vill veta mer om kristen tro och vad den kan betyda. Varför händer onda saker i världen? Vad ska jag bli i framtiden? Vad är kärlek? Vi pratar om livets frågor och upplever saker tillsammans. Allt från läger och äventyr till andakter med stillhet och ro.

Anmälan till konfirmation 2024/2025

Tänk dig att få fundera över livet och Gud tillsammans med andra. Att vara konfirmand i Svenska kyrkan är en sådan möjlighet. Du får spännande upplevelser och nya perspektiv på livet. Välj den konfirmandgrupp som passar dig. Valet är ditt och helt fritt.

Närbild på tårta dekorerad med olika rosa detaljer.

Livets fest

Vad roligt att just du fyllt/fyller år i år! Välkommen att fira din födelsedag med oss under året. För dig som fyller jämnt från 20-70 år och halvjämnt 75-100 år.

Charlotte Wessmans fond

Ansökningstid 1 april t.o.m. 15 maj 2024

Fyra barn ligger i gräset på rygg och sträcker upp benen mot himlen.

Sommarskoj i Fosie församling

Var med om en kul upplevelse. Du som är mellan 7 och 13 år kan vara med och umgås och delta i aktiviteter i sommar i Oxie eller Fosie.

Barn och familj

Välkommen till vår barn och familjeverksamhet. Vi är i fullgång, det finns något för alla.

Några muggar med Svenska kyrkans emblem står uppstaplade på en bänk.

Mötesplatser

I Oxie församlingsgård finns många öppna mötesplatser. Besök Handarbetskaféet och lär dig sticka eller brodera, ta en fika när det är Öppet hus, nu finns programmet på öppethus här. På Oxie centrum möts vi för samtal och fika .

Ta del av Fosie församlings vårblad 2024

Ta taxi till oss!

Vi vill hjälpa dig som vill/behöver åka bil till våra verksamheter.

Du är välkommen att ta kyrktaxi. Då ringer du 040-97 97 97 och uppger koden ”1469 Oxie”, så betalar vi din resa till och från oss.

Dopet – livets första fest

Allt du behöver veta om dopet

Boka dop

Alla är välkomna att döpas – barn, unga och vuxna. Dopet är en gåva och ett löfte om att Gud alltid har omsorg om dig. Det är en fest för att välkomna livet. Här kan du boka dop i Svenska kyrkan Malmö via webbokningen.

Aktuellt från Oxie kyrka

Läger för dig med som inte annars kan resa bort

Publicerad:

Svenska kyrkan i Skåne och Blekinge arrangerar olika typer av läger för familjer och ensamstående som har små ekonomiska möjligheter att annars resa iväg och möta andra. Lägerverksamheten hålls oftast på stiftsgården Åkersberg i Höör eller Södra Hoka i Blekinge.

Världsböndagen 3 mars

Publicerad:

Från solens uppgång till dess nedgång – samma gudstjänst firas runt hela jorden samma dygn den första fredagen i mars. I Oxie kyrka firas gudstjänst kl 12, därefter serveras soppa och bröd.

Glostorps kyrka är öppen igen

Publicerad:

Glostorps kyrka öppnade återigen den 26 mars.

Ett års gratis medlemskap

Publicerad:

Är du inte medlem i Svenska kyrkan? Då har du möjlighet att bli medlem, blir du medlem 2 november 2022 eller senare är det gratis fram till 1 november 2023.

Allhelgonahelgen i Oxie och Glostorps kyrkor

Publicerad:

Oxie och Glostorps kyrka kommer vara öppen på fredagen och lördagen för ljuständning, samtal och enkel fika.