Foto: Marie Lindgren

Oxie kyrka

Oxie kyrka sydost om Malmö härstammar från 1100-talets senare del. Mitt emot kyrkan, på andra sidan gatan ligger församlingsgården där du hittar många av kyrkans verksamheter.

Närbild på en ljusgul genomskinlig julgranskula i en gran. B

Känns det svårt att få julen att gå ihop?

Du som är bosatt i Fosie församlings geografiska område, Fosie kyrka, Västra Skrävlinge kyrka, Oxie kyrka, Glostorp kyrka och Heliga Trefaldighetskyrkan har möjlighet att anmäla ditt intresse till att få en julkasse. Julkassen är en extra insats som kan sätta en liten guldkant på ditt julfirande. Sista anmälningsdag 30 november.

Grå siluetter sitter runt några bord och på en parkbänk. Ett altare och en talarstol.

Få stöd av kyrkan

I Oxie kyrka kan du alltid få stöd när du behöver det, i allt från samtal till hur du fyller i ansökningar eller i dina kontakter med myndigheter. Kyrkans sociala arbete kallas för diakoni, men det är så mycket mer än det. Diakonin gör handling av den kärlek som Jesus visade.

Ett års gratis medlemskap

Är du inte medlem i Svenska kyrkan? Då har du möjlighet att bli medlem, blir du medlem 2 november 2022 eller senare är det gratis fram till 1 november 2023.

Illustration av röd adventsljusstake med vita ljus och ett ljus tänt.

Första advent i Oxie kyrka

Första söndagen i advent är kyrkans nyår! Denna dag är det fest i kyrkan. Vi firar mässa tillsammans och sedan går vi in i församlingsgården och har adventsfest.

En röd adventsljusstake med tre ljus tända.

Tredje advent i Oxie kyrka

Tredje söndagen i advent firar vi mässa tillsammans i Oxie kyrka. Därefter blir det Julmarknad i och kring Oxie församlingsgård. Dagens avslutas med en julkonsert i Oxie kyrka.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta Oxie kyrka

Du når expeditionen på 040-27 93 80 mån, tis, tors och fre kl 10-12. Bokning av dop, bröllop och begravning görs på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

Öppettider Oxie kyrka

Välkommen in och besök Oxie kyrka. Tänd ett ljus eller bara sitt ner en stund. Öppettider: Oxie kyrka öppen måndag, tisdag och onsdag kl. 8-16 torsdagar 8-18 och fredagar 8-14. Vid andra tider, känn gärna på dörren - kyrkan kan vara öppen. Avvikelser kan förekomma. Vill du vara på säkra sidan, är du välkommen att kontakta oss som jobbar i Oxie kyrka och bestämma tid.

Oxie och Glostorps kyrkors kyrkblad vinter 2022

Läs gärna kyrkbladet och ta del av allt som händer under advent, jul och trettonhelg i Oxie och Glostorps kyrkor.

Julen i Fosie församling

Ta taxi till oss!

Illustration. Tre personer sitter i en grön bil.
Foto: Illustratör Susanne Engman

Vi vill hjälpa dig som vill/behöver åka bil till våra verksamheter.

Du är välkommen att ta kyrktaxi. Då ringer du 040-97 97 97 och uppger koden ”1469 Oxie”, så betalar vi din resa till och från oss.

Man scrollar på mobiltelefon

Boka dop på nätet

Se alla lediga doptider i Malmös kyrkor och preliminärboka en tid när det passar dig.

Aktuellt från Oxie kyrka

Känns det svårt att få julen att gå ihop?

Ett års gratis medlemskap

Tredje advent i Oxie kyrka

Första advent i Oxie kyrka

Allhelgonahelgen i Oxie och Glostorps kyrkor

Publicerad:

Oxie och Glostorps kyrka kommer vara öppen på fredagen och lördagen för ljuständning, samtal och enkel fika.