Någon spelar cello.
Foto: Alex Giacomini /Ikon

Musik, kör och kultur

I Fosie kyrka har musiken en självklar plats och kyrkokören medverkar ofta i gudstjänsten. Varje månad bjuds det på lunchbön med musik i kyrkan, där olika musiker ofta kommer förbi och spelar eller sjunger.

Tankar för livet – samtalskväll med Wisti och Dahl

Hösten 2021 besöker prästen, satirikern och illustratören Kent Wisti och studentprästen Susanne Dahl Fosie kyrka för ett samtal kring sin nyutgivna illustrerade lyriksamling Vem såg mig då. Det är en bok för oss rolösa, för oss som inte kan sova i smärtan, som sörjer, som bär på skuld över allt det som inte blev. Och trösteänglarna finns också med där.

Det blir en kväll i lyssnandets, samtalets och delandets tecken. Tid för arrangemanget publiceras på webben, Facebook och i webbkalendern i början av hösten.

För mer information, kontakta Ragnhildur Jónasdóttir. Se kontaktuppgifter nedan.

Månadens psalm

Varmt välkomna att komma och sjunga med i månadens psalm! Vi pratar om text, teologi, människosyn, psalmförfattare, kompositör och musik/melodi. Viken relevans har denna psalm i vårt liv i dag? Låt oss tänka till och fundera tillsammans och helt enkelt ha trevligt.

Vi kommer att träffas varje månad under hösten. Hoppas vi ses!

Månadens psalm börjar 13.00 i Fosie församlingshem

• Torsdag 7 oktober
  • Torsdag 4 november
  • Torsdag 2 december

Fosie kyrkokör

Fosie kyrkokör är tillfälligt pausad med anledning av pandemin.

Fosie kyrkokör är en klassisk kyrkokör med sopran-, alt-, tenor och basstämmor. Repertoaren följer gudstjänståret och kören är med och sjunger i gudstjänsten tre till fyra gånger per termin. Kyrkokören övar torsdagar kl. 19–21 i Fosie församlingsgård. Körvana är bra men inte nödvändig.

Lunchbön med musik

En tisdag i månaden kl. 12 är det lunchbön med musik i Fosie kyrka. Lunchmusiken är en stund mitt på dagen där vi genom bön och musik tillsammans blickar mot Gud. Olika musiker spelar på dessa musikböner.