Nattvardskalk på altare framför altartavla

Fira gudstjänst i Tygelsjö

Välkommen att fira gudstjänst i Tygelsjö kyrka. Här firas mässa på söndagarna och morgonmässa varje onsdag morgon. Några gånger per termin firas också särskilda mässor och gudstjänster där barnen får stå i centrum.

Anpassat gudstjänstfirande

På grund av den pågående pandemin firas gudstjänst med vissa begränsningar. Det innebär att vi får vara högst 50 personer i Tygelsjö kyrka. Söndagens högmässa är ersatt av gudstjänst, det vill säga att vi firar inte nattvard. Vi sitter utspridda i kyrkorummet och håller nödvändigt avstånd till varandra. Känner du dig sjuk eller tillhör en riskgrupp uppmanar vi dig att stanna hemma.

Gudstjänstkalender för Tygelsjö kyrka

I kalendern nedan ser du de gudstjänster som hålls i Tygelsjö och Västra Klagstorps kyrkor den närmaste tiden.

Tryck på ikonerna i anslutning till kalendern om du vill ändra till att se vecko- eller månadsvy. Använd förstoringsglaset bland ikonerna för att söka.

Se kalender för gudstjänster i hela Malmö

Olika typer av gudstjänster

Det finns en kraft i att möta Gud tillsammans. En gudstjänst kan gå till på många olika sätt, vi sjunger psalmer, läser ur Bibeln, tolkar vad bibelordet betyder för oss och ber tillsammans. Ofta firas också mässa - nattvard - då vi delar bröd och vin för att minnas vad Jesus Kristus har gjort för oss.

Söndagens mässa

Söndag är kyrkans festdag eftersom det var på en söndag som Jesus uppstod från de döda. Varje söndag och särskilda helgdagar firas mässa kl. 11, antingen i Tygelsjö kyrka eller i Västra Klagstorps kyrka. Mässan är en längre gudstjänst med nattvard, sång, musik, bön och läsning ur Bibeln. Efter mässan fortsätter gemenskapen med kyrkkaffe.

Morgonmässa

Morgonmässa firas varje onsdagmorgon kl. 9 i Tygelsjö kyrka. Det är en enklare och kortare gudstjänst med nattvard.

Mässa och gudstjänst för små och stora

Barnen är i centrum när mässa eller gudstjänst för små och stora firas i Tygelsjö kyrka. Det märks i psalmer och sånger, i bibeltexter och böner. Ofta är barnkören med och sjunger.

Mässa med mat

Mässa med mat firas en gång i månaden under terminerna. Vi äter tillsammans och firar gudstjänst tillsammans.

Gudstjänster för barn i förskolor, barngrupper och skolor

Barn i barngrupper, förskolor och skolor bjuds med jämna mellanrum in till Tygelsjö kyrka för att fira en enkel gudstjänst, ofta i anslutning till de stora kristna helgerna.

Be för mig vid nästa gudstjänst

Varje gudstjänst ber vi till Gud. Om du vill så ber vi gärna för dig.
Kom ihåg att markera om du vill vara anonym.

Få information om kommande gudstjänster

Hand håller mobil som visar appen Kyrkguiden
Foto: Gustaf Hellsing / IKON

Du kan också få gratis information om kommande gudstjänster genom att

Swisha söndagens kollekt

Qr-kod för att swisha söndagens kollekt i Tygelsjö och V Klagstorps kyrkor

Saknar du kontanter kan du swisha söndagens kollekt till 123 377 02 03. Du kan också välja att scanna qr-koden ovan i din Swishapp.

Obs! Swishar du annan dag än söndag går din gåva till Act Svenska kyrkan (Svenska kyrkans internationella hjälparbete) istället för till söndagens kollektändamål.

Församlingskollekter 2020 Tygelsjö kyrka

18 oktober BUFFF (Barn och ungdom med familj i fängelse)

organisationsnummer 802418-3991 , bankgiro 900-5141

1 november Stiftelsen Skåne Stadsmission