Om Oxie kyrka

Här hittar du information om Oxie kyrkas byggnadshistoria och sevärdheter. Du hittar också information om Oxie kyrkas vision och styre, lediga jobb i Svenska kyrkan Malmö samt information om hur du engagerar dig ideellt och hur du blir medlem i Svenska kyrkan.

Vitputsad landsortskyrka med rundat kor och röda tegeldetaljer runt fönster och dörrar.

Oxie kyrkas historia

Oxie kyrka sydost om Malmö härstammar från 1100-talets senare del. Den byggdes troligen av Mårten Stenmästare som också byggt Lunds domkyrka eller en person med nära kontakt med honom, den så kallade Oxiemästaren. Kyrkan byggdes om och till av C G Brunius i mitten på 1800-talet.

Öppettider Oxie kyrka

Välkommen in och besök Oxie kyrka. Tänd ett ljus eller bara sitt ner en stund. Öppettider: Oxie kyrka öppen måndag, tisdag och onsdag kl. 8-16 torsdagar 8-18 och fredagar 8-14. Vid andra tider, känn gärna på dörren - kyrkan kan vara öppen. Avvikelser kan förekomma. Vill du vara på säkra sidan, är du välkommen att kontakta oss som jobbar i Oxie kyrka och bestämma tid.

Telefonikon, kartikon och e-postikon

Kontakta Oxie kyrka

Du når expeditionen på 040-27 93 80 mån, tis, tors och fre kl 10-12. Bokning av dop, bröllop och begravning görs på 040-27 90 01 vardagar kl. 9–15, lunchstängt kl. 12–12.30. Kyrkogårdsförvaltningen når du på 040-27 92 00.

Kontakta förtroendevalda i Oxie kyrka

Här hittar du kontaktuppgifter till förtroendevalda i Oxie kyrkas verksamhetsråd samt ordförande i Fosie församlingsråd där Oxie kyrka ingår.

Kvinna i ärmlös klänning med prästkrage i bakgrunden kyrkfönster

Jobba hos oss

Här hittar du alla lediga tjänster i Svenska kyrkan Malmö och inom kyrkogårdsförvaltningen i Malmö. Just nu söker vi bland annat en församlingsherde till Limhamns församling. Hela pastoratet består av sex församlingar, 22 kyrkor. Tillsammans är vi ca 500 anställda som arbetar för vår vision: Ett enda bröd – en enda mänsklighet.

Servering av soppa från ett mobilt soppkök

Engagera dig som volontär

Ge av din tid och ditt engagemang till arbetet i Svenska kyrkan Malmö. Just du och din erfarenhet kan göra skillnad för en annan människa. Tillsammans bygger vi kyrkan.

Gravsten med två änglar i sten ovanpå. I bakgrunden en grön gräsmatta och en blomsterplantering.

Årsredovisning 2019

Årsredovisningen ger en bild av hur Svenska kyrkan Malmös ekonomi och verksamhet har utvecklats under året. Den visar hur det ekonomiska resultatet blev i förhållande till det som förväntades i årets budget, beskriver vad pengarna har använts till samt hur organisationen som helhet har lyckats med det som var planerat. Verksamhetsåret 2019 redovisar ett positivt resultat om 64,1 miljoner kronor.

Präst hälsar på mamma med barn på armen.

Bli medlem i Svenska kyrkan

Välkommen att bli medlem i Svenska kyrkan. Skicka din intresseanmälan via formuläret så tar Svenska kyrkan Malmö kontakt med dig.

Kvinna på huk framför flicka i en kyrka.

Utträde ur Svenska kyrkan

Som medlem är du viktig och du bidrar på olika sätt till kyrkans liv och verksamhet. Här får du veta hur du lämnar oss, men också vad kyrkoavgiften och begravningsavgiften som du ser på din deklarationsblankett egentligen är för något. Att gå ur kyrkan kostar ingenting.

Fakta om kyrkan

Låt statistik, ekonomi och historia berätta mer om Svenska kyrkan.