bilden visar altarblommor, ett kors och ljusstakar

Fira gudstjänst i Heliga Trefaldighetskyrkan

I Heliga Trefaldighetskyrkan kan du fira gudstjänst varje vecka på olika tider. Vår gemenskap i gudstjänsten är öppen för alla och vi ber för vår värld och för oss själva.

Gudstjänster under pandemin

Under rådande pandemi med covid-19 är tisdagsgudstjänsten och andakterna på onsdags- och torsdagskvällar inställda.
Vi firar endast mässa onsdag morgon. Söndagar firas gudstjänst utan nattvard.

Varje vecka lägger vi ut veckans psalm och en helgmålsbön på vår Facebooksida.

Se Heliga trefaldighetskyrkans inslag på Facebook.

Gudstjänstkalender för Heliga trefaldighetskyrkan

I kalendern nedan ser du de gudstjänster som hålls i Heliga trefaldighetskyrkan den närmaste tiden.

Tryck på ikonerna i anslutning till kalendern om du vill ändra till att se vecko- eller månadsvy. Använd förstoringsglaset bland ikonerna för att söka.

Se kalender för gudstjänster i hela Malmö.

Olika gudstjänster i Heliga trefaldighetskyrkan

I gudstjänsterna läser vi bibeltexter och delar tystnad, ord och musik med varandra. Vi ber för vår värld och för oss själva. Vår gemenskap i gudstjänsten är öppen för alla och du får komma precis som du är, oavsett hur du mår eller har det. Gudstjänsten är också ett bra tillfälle att lära sig mer om kristen tro och att växa in i församlingens gemenskap. Gammal eller ung, liten eller stor, alla är välkomna!

Tisdagsgudstjänst

Varje tisdag mellan kl. 13–13.30 firar vi en kortare gudstjänst i samband med den öppna mötesplatsen Tisdagsträffen.

Mässa

När det är mässa firar vi nattvard, vilket innebär att vi i gemenskap får dela bröd och vin – Kristi kropp och blod.

Morgonmässa

Morgonmässa firas på onsdagar kl. 8.30.  Det är en kortare mässa där vi får samlas en stund för bön och lovsång och fira nattvard.

KvällsMässa

Kvällsmässa firas på torsdagar kl. 18.30 och varannan onsdag kl. 18.

Söndagens mässa

Söndagens mässa firas kl. 11. Det är veckans huvudgudstjänst där vi får samlas till bön och lovsång inför Gud och tillsammans i gemenskap får dela bröd och vin –Kristi kropp och blod.

Gudstjänst för barn

Familjegudstjänst i Boden med nattvard. Barnkör sjunger och deltar nattvarden. En mässa med barn och vuxna. Barn spelade orgel.
Foto: Johannes Frandsen

Ett par gånger per termin har vi speciella gudstjänster för hela familjen. Gudstjänsten är speciellt anpassad för barn med barnsånger och psalmer och den är lite kortare. Håll utkik i kalendern

Hjälp till i kyrkans gudstjänster

Gudstjänstbesökare tar emot nattvarden
Mässa kallas en gudstjänst med nattvard Foto: Jens C Hilner

Gå med i kyrkans gudstjänstgrupp och hjälp till i gudstjänsterna med att till exempel läsa text och dela ut nattvard. Kontakta Ewa-Sofia Gudmundsson för mer information.
 ewa-sofia.gudmundsson@svenskakyrkan.se

Be för mig vid nästa gudstjänst

Varje gudstjänst ber vi till Gud. Om du vill så ber vi gärna för dig.
Kom ihåg att markera om du vill vara anonym.

Få information om kommande gudstjänster

Hand håller mobil som visar appen Kyrkguiden
Foto: Gustaf Hellsing / IKON

Du kan också få gratis information om kommande gudstjänster genom att

Swisha söndagens kollekt

Qr-kod för att swisha söndagens kollekt i Heliga trefaldighetskyrkan

Saknar du kontanter kan du swisha söndagens kollekt till 123 512 69 09. Du kan också välja att scanna qr-koden ovan i din Swishapp.

Obs! Swishar du annan dag än söndag går din gåva till Act Svenska kyrkan (Svenska kyrkans internationella hjälparbete) istället för till söndagens kollektändamål.

Församlingskollekter 2020 Heliga trefaldighetskyrkan

18 oktober Act Svenska kyrkan, insatser mot könsstympning i Tanzania

Organisationsnummer 252002-6135, bankgiro 900-1223.
Märk inbetalningen med P190.
Läs om projektet på Act Svenska kyrkans webbplats.

1 november Cancerfonden Syd

Organisationsnummer 802005-3370, bankgiro 900-3302.
Läs om Cancerfondens arbete på deras webbplats.

22 november Stiftelsen Skåne stadsmission

Organisationsnummer 846004-8716, bankgiro 900-3252.
Läs om Skåne Stadsmissions arbete på deras webbplats.

25 december Diakonin i Heliga trefaldighetskyrkan

Skänk en gåva till det diakonala arbetet i Heliga trefaldighetskyrkan.

27 december Operation Smile

Organisationsnummer 802426-4734, bankgiro 900-2221.
Läs om Operation Smiles arbete på deras webbplats.