bilden visar altarblommor, ett kors och ljusstakar
Foto: Svenska kyrkan Malmö

Fira gudstjänst i Heliga Trefaldighetskyrkan

I Heliga Trefaldighetskyrkan kan du fira gudstjänst varje vecka på olika tider. Vår gemenskap i gudstjänsten är öppen för alla och vi ber för vår värld och för oss själva.

Gudstjänster under pandemin

Onsdagens morgonbön kl. 8.30 är öppen för åtta gudstjänstdeltagare. Övriga gudstjänster och andakter pausas. På söndagar är kyrkan öppen för egen andakt kl. 10.30–12. Kyrkan är också öppen för ljuständning de flesta dagar, se kalendern för dagar och tider.

Varje vecka lägger vi ut veckans psalm och en helgmålsbön på vår Facebooksida.

Se Heliga trefaldighetskyrkans inslag på Facebook.

Gudstjänstkalender för Heliga trefaldighetskyrkan

I kalendern nedan ser du de gudstjänster som hålls i Heliga trefaldighetskyrkan den närmaste tiden.

Tryck på ikonerna i anslutning till kalendern om du vill ändra till att se vecko- eller månadsvy. Använd förstoringsglaset bland ikonerna för att söka.

Se kalender för gudstjänster i hela Malmö.

Olika gudstjänster i Heliga trefaldighetskyrkan

I gudstjänsterna läser vi bibeltexter och delar tystnad, ord och musik med varandra. Vi ber för vår värld och för oss själva. Vår gemenskap i gudstjänsten är öppen för alla och du får komma precis som du är, oavsett hur du mår eller har det. Gudstjänsten är också ett bra tillfälle att lära sig mer om kristen tro och att växa in i församlingens gemenskap. Gammal eller ung, liten eller stor, alla är välkomna!

Tisdagsgudstjänst

Varje tisdag mellan kl. 13–13.30 firar vi en kortare gudstjänst i samband med den öppna mötesplatsen Tisdagsträffen.

Mässa

När det är mässa firar vi nattvard, vilket innebär att vi i gemenskap får dela bröd och vin – Kristi kropp och blod.

Morgonmässa

Morgonmässa firas på onsdagar kl. 8.30.  Det är en kortare mässa där vi får samlas en stund för bön och lovsång och fira nattvard.

KvällsMässa

Kvällsmässa firas på torsdagar kl. 18.30 och varannan onsdag kl. 18.

Söndagens mässa

Söndagens mässa firas kl. 11. Det är veckans huvudgudstjänst där vi får samlas till bön och lovsång inför Gud och tillsammans i gemenskap får dela bröd och vin –Kristi kropp och blod.

Gudstjänst för barn

Familjegudstjänst i Boden med nattvard. Barnkör sjunger och deltar nattvarden. En mässa med barn och vuxna. Barn spelade orgel.
Foto: Johannes Frandsen

Ett par gånger per termin har vi speciella gudstjänster för hela familjen. Gudstjänsten är speciellt anpassad för barn med barnsånger och psalmer och den är lite kortare. Håll utkik i kalendern

Hjälp till i kyrkans gudstjänster

Gudstjänstbesökare tar emot nattvarden
Mässa kallas en gudstjänst med nattvard Foto: Jens C Hilner

Gå med i kyrkans gudstjänstgrupp och hjälp till i gudstjänsterna med att till exempel läsa text och dela ut nattvard. Kontakta Ewa-Sofia Gudmundsson för mer information.
 ewa-sofia.gudmundsson@svenskakyrkan.se

Be för mig vid nästa gudstjänst

Varje gudstjänst ber vi till Gud. Om du vill så ber vi gärna för dig.
Kom ihåg att markera om du vill vara anonym.

Få information om kommande gudstjänster

Hand håller mobil som visar appen Kyrkguiden
Foto: Gustaf Hellsing / IKON

Du kan också få gratis information om kommande gudstjänster genom att

Swisha söndagens kollekt

Qr-kod för att swisha söndagens kollekt i Heliga trefaldighetskyrkan

Saknar du kontanter kan du swisha söndagens kollekt till 123 512 69 09. Du kan också välja att scanna qr-koden ovan i din Swishapp.

Obs! Swishar du annan dag än söndag går din gåva till Act Svenska kyrkan (Svenska kyrkans internationella hjälparbete) istället för till söndagens kollektändamål.

Församlingskollekter 2021 Heliga trefaldighetskyrkan

1 januari

Gudstjänsten är sammanlyst till Västra Skrävlinge kyrka.

3 januari

Paxwalk, en digital kartplattform för Lunds stifts pilgrimsleder.
Pg 114-187-7

10 januari

Act Svenska kyrkans arbete för att ge människor i utsatthet tillgång till hygienartiklar, matpaket, skyddsutrustning och information om hur coronavirusets spridning kan begränsas. Organisationsnummer 252002-6135, bankgiro 900-1223.

24 januari

21 februari

Act Svenska kyrkan, projekt 144 Mentormammor. I Etiopien, Sydafrika, Eswatini och Egypten besöker äldre, erfarna mammor unga mammor som har det svårt på olika sätt. Organisationsnummer 252002-6135, bankgiro 900-1223.

14 mars

Operation Smile, hjälper barn med läpp-, käk- och gomspalt.
Organisationsnummer 802426-4734, bankgiro 900-2221

2 april

4 april

25 april

Act Svenska kyrkan, projekt 30 Palestina, stödjer Augusta Victoria­-sjukhuset i Jerusalem, som ger de som bor i palestinska områden tillgång till vård. Organisationsnummer 252002-6135, bankgiro 900-1223.

Läkare utan gränser. Organisationsnummer 802017-2360, bankgiro 900-6032.

13 juni

Barncancerfonden. Organisationsnummer 802010-6566, bankgiro 902-0900.

26 juni

Act Svenska kyrkan, projekt 122, Krisförebyggande klimatarbete i Etiopien. Organisationsnummer 252002-6135, bankgiro 900-1223.

27 juni

Ungdomsverksamheten i Heliga Trefaldighetskyrkan

Skåne Stadsmission. Organisationsnummer 846004-8716, bankgiro 900-3252.

1 augusti

Act Svenska kyrka, projekt 135 som stöder lokala organisationer i Manila som ger gatubarn mat, husrum och utbildning. Organisationsnummer 252002-6135, bankgiro 900-1223.

15 augusti

Act Svenska kyrkan, projekt 45, byutveckling och skolgång för flickor i Egypten. Organisationsnummer 252002-6135, bankgiro 900-1223.

31 oktober

Act Svenska kyrkan, projekt 89, utsatta familjer, individer eller grupper i Tanzania får utbildning i jordbruksteknik, modern djurhållning och produktion av mejeriprodukter. Sedan får de en dräktig kviga. Organisationsnummer 252002-6135, bankgiro 900-1223.

Ungdomsverksamheten i Heliga Trefaldighetskyrkan

Skåne Stadsmission. Organisationsnummer 846004-8716, bankgiro 900-3252.