Samtal kring Bibeln
Foto: Magnus Aronson / IKON

Andlig fördjupning

Andlig fördjupning handlar om att växa i sin tro. I Bunkeflo strandkyrka kan du fördjupa dig i Bibeln och lära dig meditera enligt den ignatianska traditionen. Kom och utforska och väx i tron i gemenskap med andra.

After mass – fördjupa dig i Bibeln

En fördjupad kristen tro slutar inte med bibelläsning - det är i bibelläsningen fördjupningen börjar. Kanske står bibeln i bokhyllan och dammar. Kanske känns tröskeln för hög. Kanske har du själv en god bibelläsningsvana, men längtar efter att samtala och dela ordet med andra?

Under vår och höst ordnar Bunkeflo strandkyrka bibelstudier och bibelförklaringskvällar direkt efter torsdagsmässan kl. 19.45. Varannan torsdag ligger fokus på en specifik bibelbok, och varannan torsdag ett teologiskt eller kyrkohistoriskt tema. Kvällarna är öppna för alla som vill delta. Du behöver inte föranmäla dig.  

Kontakt After Mass

Pierre Schelander

Pierre Schelander

Svenska kyrkan Malmö

Arbetsledande Präst, Bunkeflo strandkyrka, Ledamot verksamhetsrådet Bunkeflo kyrka och Bunkeflo strandkyrka

Ignatiansk bibelmeditation

Varannan måndag kl. 18.30 har du möjlighet att delta i bibelmeditation och bön enligt ignatiansk anda i Bunkeflo strandkyrka. Metoden härstammar från den spanske katolske 1500-talsprästen och mystikern Ignatius av Loyolas andliga övningar och är ett sätt att be, att tänka kring beslut och ett sätt att leva med Gud i vardagen. 

Kvällarna är öppna för alla som vill delta och du behöver inte föranmäla dig. Under en 30 minuter lång bibelmeditation under tystnad får du vila i och fokusera  på din personliga relation till Gud.  Meditationen avslutas med en ”pratrunda”, där de som vill delar de tankar som väcks. Ingen annan kommenterar. Därefter kan den som vill ge gensvar på vad som väckts utifrån vad andra delat. Ta gärna med en egen bibel.

Kontakt ignatiansk bibelmeditation

Inger Gustavsson

Inger Gustavsson

Svenska kyrkan Malmö

Diakon, Bunkeflo strandkyrka

RELATERAD INFORMATION

Döpas som vuxen

Foto: Magnus Aronson /Ikon
Det finns ingen åldersgräns för dop

I Sverige är det vanligast att man döps som barn, men det finns ingen åldersgräns för dop. Många döps också som unga i samband med konfirmation eller i vuxen ålder. 

En gång döpt, alltid döpt

Genom dopet blir du medlem i Svenska kyrkan. Många döps därför i samband med att de ansöker om att få bli medlemmar i kyrkan. Är du tidigare döpt i annat ett kristet samfund behövs inget nytt dop. Ett kristet dop gäller alltid. Om du vill kan du be om en ceremoni där du får bekräfta ditt dop.

Frågor kring att döpas som vuxen

För mer information om att döpas som vuxen, kontakta Svenska kyrkan Malmös växel 040-27 90 00 och be att få prata med en präst.