En hand håller en kompass vars gröna spets står mot söder. Personen har ett par bruna sneakers.
Foto: Finval89/Shutterstock

Rum för samtal

Här i S:t Matteus kyrka i Malmö finns det en samtalsgrupp för män där man samtalar om mansrollen idag, kärlek, vänskap, ego, flyktvägar, skörhet, sex och det som rör livet. Det finns även en söndagsskola för vuxna med anspråkslösa samtal om kristen tro.

Vi män behöver prata mer – samtalsgrupp för män

”Gud skapade människan till sin avbild” (1 Moseb.)
Vi är alla skapade till Guds avbild, men vad betyder det för oss män som går på den kristna vägen?

Åren som följt efter #metoo-uppropet har tydliggjort att vi män behöver träffas och prata om hur vi vill vara män. Vi kan inte längre stå vid sidan om och tro att allt löser sig av sig självt. Vi behöver aktivt arbeta för en verklig förändring av cementerade könsroller, för ett samhälle och en värld där män och kvinnor kan leva på lika villkor. Inte minst är detta viktigt för våra barn och barnbarn, de kommande släktena.

Hur vill vi vara män år 2020? På vilket sätt påverkas det svaret av att vi är kristna? Hur kan Jesus vara en förebild för oss män idag? Dessa och andra frågor som rör kärlek, vänskap, ego, flyktvägar, skörhet och sex m.m. tar vi med oss in i våra 11 träffar under höst och vinter.

Samtalsgruppen träffas i S:t Matteus församlingshem varannan tisdag kl. 19-20.30 med start tisdagen den 13 oktober 2020.

Arrangeras i samarbete med studieförbundet Sensus.

Ledare: Johan Granath och Ivar Heden-Judt

För mer information:
johan@granathart.com, 073-364 52 31  
ivar.heden-judt@bilda.nu, 072-857 82 93

Anmälan görs till:

Lars Törnqvist

Lars Törnqvist

Svenska kyrkan Malmö

Präst, S:t Matteus kyrka

Söndagsskola för vuxna – anspråkslösa samtal om kristen tro

Sista söndagen i månaden (var god se Kalendern) kl. 15 inbjuds du att efter gudstjänst och lunch samlas en stund för samtal och fördjupning. Ämnena varierar från termin till termin. 

Det kostar ingenting och det är bara att dyka upp.

För mer information om söndagsskolan, kontakta Marie Bernéli.

Marie Bernéli

Marie Bernéli

Svenska kyrkan Malmö

Diakon, S:t Matteus kyrka

RELATERAD INFORMATION

RELATERAD INFORMATION

Beställ broschyren Andlig fördjupning

Framsida av broschyr föreställande en flicka som sitter på en brygga och läser i en bibel.
Foto: Svenska kyrkan Malmö

I broschyren Andlig fördjupning hittar du information om hur du kan lära dig mer om kristen tro i Malmös kyrkor. Broschyren kan hämtas i kyrkan, läsas via issuu.com eller beställas i tryckt form via kommunikation.malmo@svenskakyrkan.se

Döpas som vuxen

Foto: Magnus Aronson /Ikon
Det finns ingen åldersgräns för dop

I Sverige är det vanligast att man döps som barn, men det finns ingen åldersgräns för dop. Många döps också som unga i samband med konfirmation eller i vuxen ålder. 

En gång döpt, alltid döpt

Genom dopet blir du medlem i Svenska kyrkan. Många döps därför i samband med att de ansöker om att få bli medlemmar i kyrkan. Är du tidigare döpt i annat ett kristet samfund behövs inget nytt dop. Ett kristet dop gäller alltid. Om du vill kan du be om en ceremoni där du får bekräfta ditt dop.

Frågor kring att döpas som vuxen

För mer information om att döpas som vuxen, kontakta Svenska kyrkan Malmös växel 040-27 90 00 och be att få prata med en präst.