Konfirmation i Skärholmens församling 190511
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Ungdom

Det år du fyller 14 år bjuds du in till att bli konfirmand. Västra Skrävlinge kyrka har en speciell konfirmandgrupp för dig som inte vill åka på läger.

Att konfirmeras är att göra en resa

Gud, världen och vi! Att konfirmeras är att göra en slags resa. En resa som inte kräver pass eller kamera – utan som handlar om att i gemenskap med andra – fundera över livets stora frågor,upptäcka och lära känna vad kyrkan är, tror och gör och få prova kristen tro på olika sätt.

Ungdomskörer

Kyrkomusiksymposium 2018 Uppsala. Konsert Nationella ungdomskören, Helga Trefaldighets kyrka
Foto: Magnus Aronson /Ikon

I Svenska kyrkan Malmö finns det flera ungdomskörer med olika inriktningar att välja på. Vissa körer riktar sig bara till tjejer, andra är blandade. Ofta tillämpas provsjungning.

Bunkeflo Strandkyrka
Heliga trefaldighetskyrkan
Hyllie kyrka
Kirsebergskyrkan