Foto: Magnus Aronson /Ikon

Ungdom

Det år du fyller 14 år bjuds du in till att bli konfirmand. Västra Skrävlinge kyrka har en speciell konfirmandgrupp för dig som inte vill åka på läger.

Att konfirmeras är att göra en resa

Gud, världen och vi! Att konfirmeras är att göra en slags resa. En resa som inte kräver pass eller kamera – utan som handlar om att i gemenskap med andra – fundera över livets stora frågor,upptäcka och lära känna vad kyrkan är, tror och gör och få prova kristen tro på olika sätt.

Konfirmation i Västra Skrävlinge kyrka 2022-2023

För dig som vill varva din konfirmandtid  med samtal med jämnåriga och upptäcka mer om bibeln, gudstjänst, Gud och Jesus, kristen tro, vad kyrkan är, tror och lär, och träffar där vi praktiskt gör något upplevelseinriktat som exempelvis studiebesök, bowling, go-cart.

Ungdomskörer

Närbild på en kvinna som står upp med knäppta händer i en kyrka. Fyllda kyrkbänkar syns suddigt i bakgrunden.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

I Svenska kyrkan Malmö finns det flera ungdomskörer med olika inriktningar att välja på. Vissa körer riktar sig bara till tjejer, andra är blandade. Ofta tillämpas provsjungning.

Bunkeflo Strandkyrka
Heliga trefaldighetskyrkan
Hyllie kyrka
Kirsebergskyrkan
Limhamns kyrka
Oxie kyrka
S:t Andreas kyrka
S:t Johannes kyrka (Vegakören)
S:t Matteus kyrka (S:t Matteus ungdomskör)
S:t Petri kyrka (S:t Petri Ungdomskör/SPUK)
Tygelsjö kyrka

Illustration av tre tjejer där två står tillsammans och en utanför.

Nätvandrarchatten

Nätvandrarchatten är till för dig som är 12-25 år. Du är välkommen att prata om det som känns svårt och jobbigt för dig, eller bara småprata med en trygg vuxen. De som chattar är personer som jobbar i Svenska kyrkan. Alla har tystnadsplikt och du är helt anonym.

Svenska kyrkan ungas logotyp

Svenska kyrkans unga

Svenska Kyrkans Unga är en öppen gemenskap av barn och unga som vill upptäcka och dela kristen tro. Bli en del av gemenskapen du också!

Grupp ageravolontärer som sopar ut sitt budskap i en magafon.

Bli Ageravolontär

Är du ung vuxen och vill engagera dig för internationella rättvisefrågor? Vill du vara med och påverka orättvisa strukturer? Då ska du bli Ageravolontär!

En grupp ungdomar med vänskapsarmband står i en klunga med händerna i mot mitten.

Utbytesprogrammet

Välkommen att söka till Act Svenska kyrkans utbytesprogram för unga vuxna 18–30 år. Du får dela vardagslivet, och engagera dig i kyrkan och samhället under tre månader i Costa Rica, Filippinerna eller Tanzania.

Några glada ungdomar står utomhus.

Bli volontär i en församling

Du som är 18–25 år kan göra praktik i en församling under tio månader. Du får ta del av en församlings liv och verksamhet och upptäcka mer om kristen tro.