Någon tar ut ett notblad från en pärm.

Musik, kör och kultur

Västra Skrävlinge kyrka är hem för Rassel-kören, friskvårdssång och lilla sångskolan. Vill du hellre höra någon annan sjunga och spela arrangeras ibland konserter. Musik är gemenskap och du är välkommen!

Körversamheten öppnar nu upp igen! Vi gläds att äntligen bjuda in dig som längtar efter sång, med solosång, friskvårdssång eller traditionell körsång för vuxna och barn och den gemenskap som ryms i kyrkan.

Singing for life – friskvårdssång

En grupp för dig som upplever förändring i livet och söker en ny väg att varsamt gå. Tillsammans utforskar vi våra röster, mjuka rörelser och kroppens tillit.

• Start: Tisdagen 14 september kl 15.00 – 16.30
  • 21 september
  • 28 september
  • 5 oktober
  • 12 oktober
  • 19 oktober
  • 26 oktober

Plats: församlingshemmet vid Västra Skrävlinge kyrka

Children's voice

Är du mellan 6–16 år och gillar att sjunga? Då kan Children's Voice vara någonting för dig! Vi träffas och övar kl 10.00 under tre söndagar och sjunger i gudstjänsten i kyrkan kl. 11.00

De tre söndagarna är:

• 3 oktober
  • 24 oktober
  • 28 november

Vi medverkar också i vårt luciatåg torsdagen 16 december. Mer information kring luciatåget finns längre ner på sidan.

Rassel-kören (tidigare Västra Skrävlinge kyrkokör)

Rassel är en vuxenkör för dig som gillar körsång i olika genrer. Kören träffas sju gånger under hösten. Du får utforska andning, tonbildning, stämsång, textanalys, och olika  musikaliska uttryck. Man behöver inte provsjunga för att vara med, kören är för alla vuxna!

Vi övar i Västra Skrävlinge kyrka och sjunger våra sånger i mässor och gudstjänster fyra söndagar under hösten och julen.

• Start: Torsdagen 9 september kl 19.15 – 20.30 i kyrkan.

Körens namn hänger ihop med församlingen på så sätt att Västra Skrävlinge troligtvis har fått sitt namn efter ljudet av en bäck. Ledet Skrävl- var först ungefär uttalat scraepl, besläktat med ordet skrapa, men snarare här med betydelsen rassel. Ett rassel är ett behagligt ljud, lekfullt och snällt. Och det är ett ljud som uppstår när flera saker ljuder tillsammans, som grenar i vinden eller bäckens slag mot stenarna.

Lilla sångskolan

Lilla sångskolan fortsätter under 2022

Stora sångskolan

Stora sångskolan, sångundervisningen för vuxna, är dessvärre fullbokad för 2021. Hör av dig till Gunnel Rask för mer info kring framtida tillfällen.

Gunnel Rask

Organist, Västra Skrävlinge kyrka