En kvinna har ett halssmycke i silver i form av ett kors med en duva omgärdat av en cirkel.
Lyssna

Få stöd av kyrkan

Diakoni är kyrkans sociala arbete. Genom delaktighet, respekt och ömsesidig solidaritet möter kyrkan människor i utsatta livssituationer. Kyrkan erbjuder bland annat samtalsstöd, praktisk hjälp med att söka pengar ur stiftelser och fonder samt leva-vidare-grupp för dig som har sorg

Diakonal mottagning

För stöd, råd och samtal

Västra Skrävlinge församlingsgård

Bokning: Mattias Brandes, 0732-505 979. Sofia Morgan, 0761-385 338.

Oxie församlingsgård

Fredagar från 13 september kl 13.00–15.00. Bokning: Sofia Morgan, 0761-385 338.

Fosie församlingsgård

Bokning: Stefan Trygg, 0761-075 515. Ebba Älverbrandt, 0705-656 219.

Att försonas för att leva

Med Kristus som medvandrare inbjuder Svenska kyrkan Malmö och Försoningsgruppen in till Att försonas för att leva, en själavårdande process kring försoning. 

Boka samtal med en diakon

Svenska kyrkan Malmö erbjuder samtalsstöd för alla, oavsett ålder, sexualitet eller religion. Det är helt kostnadsfritt och utan journaler. Du väljer själv om samtalet ska ske digitalt, via telefon eller som fysiskt möte. Ingen fråga är för stor eller för liten.

Barn blåser såpbubblor i solen

Kyrkan ordnar bland annat familjeläger.

Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Läger för dig som inte annars kan resa bort 

Svenska kyrkan i Skåne och Blekinge arrangerar olika typer av läger för familjer och ensamstående som har små ekonomiska möjligheter att annars resa iväg och möta andra. Lägerverksamheten hålls oftast på stiftsgården Åkersberg i Höör eller Södra Hoka i Blekinge. 

Kyrkan ordnar:

  • Familjeläger på sommaren och efter nyår 
  • Må-bra-dag för personer upp till 65 
  • Jul– och påskfirande 
  • Familjeläger för familjer som mist en anhörig. 
  • Pensionatsdagar och hälsodagar för pensionärer 

Det kostar inget att åka på läger

Kyrkan står för hela kostnaden för lägret. Det inkluderar mat, logi, sänglinne, handdukar samt kostnader för program och aktiviteter. Övriga kostnader står du själv för. 

Gör en intresseanmälan för lägervistelse

Anmäl ditt intresse för lägervistelse till Annika Mattson, antingen via mejl eller via telefon. 

Mattias Brandes

Mattias Brandes

Diakon, Fosie församling, Svenska kyrkan Malmö

Sofia Morgan

Diakoniassistent, Fosie församling, Svenska kyrkan Malmö

Annika Mattsson

Annika Mattsson

Assistent, Fosie församling, Svenska kyrkan Malmö

Umgås i kyrkan

Det finns många mötesplatser i Svenska kyrkans regi runt om i Malmö. Här finns något för alla, oavsett ålder, som vill träffa andra och umgås. Kyrkan har stickkafé, sopplunch, kafé med föredrag, babykafé och mycket mer. Välkommen in i gemenskapen.

Stöd i sorgen

Det finns en läkande kraft i att få dela sin sorg med andra som befinner sig i samma eller liknande situation. Svenska kyrkan Malmö anordnar regelbundet sorgegrupper för barn, ungdomar och vuxna.

Diakonal ekonomisk mottagning

Svenska kyrkan Malmö har en gemensam diakonal ekonomisk mottagning (DEM) där du kan få hjälp oavsett var i Malmö du bor. Här kan du få rådgivning angående din ekonomi samt hjälp med fondansökningar. Akut hjälp söker du via din lokala kyrka.

Försoning i skadade relationer

Svenska kyrkan i Malmö och Lund samt Försoningsgruppen erbjuder fördjupande försoningsdagar för dig som vill bearbeta kränkningar, lösa konflikter, har levt eller lever i skadade relationer och längtar efter att hitta vägar vidare.

Relaterad information

Jourhavande präst

Jourhavande präst tar emot samtal alla dagar 21–06, även om du befinner dig utomlands. Du kan ringa om du är ledsen, rädd, orolig, eller känner dig ensam. Ring 112 och be att få tala med Jourhavande präst.

Palveleva puhelin

I Sverigefinska telefonjouren kan du prata finska, chatta eller skriva ett digitalt brev. Ruotsin kirkon keskusteluapu ja kriisipuhelin. Voit soittaa, lähettää nettikirjeen tai chattailla päivystäjän kanssa luottamuksellisesti.

Kyrkans SOS

Känns livet svårt? Vill du prata med en medmänniska? Vi lyssnar på dej! Skriv till SOS-brevlådan eller ring till SOS-telefonen 0771-800 650 varje dag, året om. För dig mellan 12 och 25 år finns även Nätvandrarchatten, två kvällar i veckan.

Nätvandrarchatten

Nätvandrarchatten är till för dig som är 12-25 år. Du är välkommen att prata om det som känns svårt och jobbigt för dig, eller bara småprata med en trygg vuxen. De som chattar är personer som jobbar i Svenska kyrkan. Alla har tystnadsplikt och du är helt anonym.

Familjerådgivning

Svenska kyrkans familjerådgivning i Lund erbjuder möjligheter att genom samtal hitta lösningar på de problem som uppstått i relationen till en partner eller till en annan närstående. Ring 046-71 88 90 eller mejla lund.familjeradgivning@svenskakyrkan.se för att boka en tid.

Sjukhuskyrkan

Oavsett om du är patient, närstående eller personal, troende eller icke-troende, är du alltid välkommen att kontakta Sjukhuskyrkan på Skånes Universitetssjukhus i Malmö. Sjukhuskyrkan finns när du behöver någon att prata med.