I Leksand driver församlingen en matbank där vem som helst kan komma och få gratis mat som matbutiker skänker bort.

Få stöd av kyrkan

Diakoni är kyrkans sociala arbete. Genom delaktighet, respekt och ömsesidig solidaritet möter kyrkan människor i utsatta livssituationer. Kyrkan erbjuder bland annat samtalsstöd, praktisk hjälp med att söka pengar ur stiftelser och fonder samt leva-vidare-grupp för dig som har sorg

Diakonernas samtalslinje 040-27 92 48

När du akut behöver prata med någon är du välkommen att ringa till diakonernas samtalslinje. Telefonlinjen är öppen vardagar kl. 10–12 och kl. 13–15 samt helger kl. 13–15. När det inte är akut eller om du har frågor som rör ekonomiskt stöd ska du vända dig till diakonen i den församling du tillhör. Se vilken församling du tillhör.