Om Västra Skrävlinge kyrka

Här hittar du information om Västra Skrävlinge kyrkas byggnadshistoria och sevärdheter. Du hittar också information om Västra Skrävlinge kyrkas vision och styre.

Mitt i mellan Rosengård och Almgården och mitt i mellan Islamic Center och den romersk-katolska kyrkan St:a Maria i Rosengård  ligger Västra Skrävlinge kyrka. Här lever många människori eller på gränsen till utanförskap. De som aldrig varit här har ofta bilden av ett betonggetto med oroligheter och stora motsättningar. Men det är bara en bild området. Samtidigt är det en av Malmös grönaste platser. När man leker i parkerna, cyklar eller promenerar längs med stigarna är man aldrig ensam, utan möter en fantastisk mångfald av människor från olika håll i världen. Många av dem har bidragit till att Malmös namn blivit känt över hela världen, inte minst Zlatan Ibrahimovic.

Under rådande pandemi är antalet personer tillåtna att samtidigt vistas inne i Västra Skrävlinge kyrka begränsat till 30 personer (exklusive personal).