En kvinna läser ur Bibeln.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

Andlig fördjupning

Andlig fördjupning är ett sätt att utforska sin andlighet och kristna tro. Svenska kyrkan erbjuder olika vägar för detta. I Heliga trefaldighetskyrkan kan du vara med i en grupp som pilgrimsvandrar i Skåne. Är du intresserad av att studera Bibeln närmre kan du anmäla dig till bibelstudiegruppen.

Fördjupande försoningsdagar för skadade relationer

Svenska kyrkan i Malmö erbjuder fördjupande försoningsdagar för dig som vill bearbeta kränkningar, lösa konflikter, har levt eller lever i skadade relationer och längtar efter att hitta vägar vidare. Gör en intresseanmälan till vårens tillfällen!

Bilden visar en kvinna sittande på stranden och som skriver i anteckningsblock

Skrivafton- Läkande skrivande

Läkande skrivande är för dig som har gått en kurs i eller är nyfiken på Write Your Self, en metod för traumamedvetet skrivande. Vi ses på torsdagkvällar udda veckor kl 18.30-20 med start 25 januari i Heliga Trefaldighetskyrkan

Pilgrimsvandra

Pilgrimsgruppen i Heliga Trefaldighetskyrkan träffas en gång i månaden.
- Vi vandrar främst  i Skånes vackra natur, men kan ibland åka lite längre bort. Det är en lisa för själen, vila i mental mening, något mer än vardagen, nytändning och otvungen samvaro, säger medlemmarna i gruppen.

För mer information kontakta heligatrefaldighet.malmo@svenskakyrkan.se

Frågor om kristen tro

Kontakta någon av församlingens präster om du vill ha enskilt samtal om kristen tro eller om du kanske bär på tvivel. 

Kontakta prästerna i Heliga Trefaldighetskyrkan

  Relaterad information

  Text insprängd i asfalten.

  Andlig fördjupning i Svenska kyrkan Malmö

  Svenska kyrkan Malmö erbjuder flera olika vägar och möjligheter för dig som är nyfiken på kristen tro och vill fördjupa dig i din andlighet, till exempel bibelgrupper, pilgrimsvandringar, meditation, bibliodrama, kurser i enneagrammet, retreater och katekumenat.

  Ung kvinna med hörlurar lyssnar på mobilen.

  Tid med Gud hemma

  Det finns många appar och poddar med kristen inriktning, gratis att ladda ner eller lyssna på där appar och poddar finns. Svenska kyrkan har också ett eget Spotifykonto med spellistor på olika teman. SVT och Sveriges radio sänder helgmålsringning och gudstjänster.

  Närbild på en väggklocka som visar tiden en minut i tolv.

  Kyrkoåret

  Kyrkoåret är kyrkans egen kalender. Olika bibeltexter är kopplade till de olika veckorna i kalendern. Den första dagen i kyrkoåret är söndagen den första advent.

  En bibel ligger uppslagen på ett bladguldsmyckat altare.

  Kyrkoårets bibeltexter

  Läs bibeltexterna för de olika helgdagarna under kyrkoåret.

  Döpas som vuxen

  Det finns ingen åldersgräns för dop

  I Sverige är det vanligast att man döps som barn, men det finns ingen åldersgräns för dop. Många döps också som unga i samband med konfirmation eller i vuxen ålder. 

  En gång döpt, alltid döpt

  Genom dopet blir du medlem i Svenska kyrkan. Många döps därför i samband med att de ansöker om att få bli medlemmar i kyrkan. Är du tidigare döpt i annat ett kristet samfund behövs inget nytt dop. Ett kristet dop gäller alltid. Om du vill kan du be om en ceremoni där du får bekräfta ditt dop.

  Frågor kring att döpas som vuxen

  För mer information om att döpas som vuxen, kontakta Svenska kyrkan Malmös växel 040-27 90 00 och be att få prata med en präst.

  Konfirmeras efter åttan eller som vuxen

  Blev du inte konfirmerad som tonåring? I din församling erbjuds alltid en möjlighet att konfirmeras som vuxen.