En kvinna läser ur Bibeln.

Andlig fördjupning

Andlig fördjupning är ett sätt att utforska sin andlighet och kristna tro. Svenska kyrkan erbjuder olika vägar för detta. I Heliga trefaldighetskyrkan kan du vara med i en grupp som pilgrimsvandrar i Skåne. Är du intresserad av att studera Bibeln närmre kan du anmäla dig till bibelstudiegruppen.

Bibelstudiegruppen

Vi inleder med att fira en kort andakt i kyrkan. Därefter fikar vi tillsammans på Helgas kafé och sedan samtalar vi om olika frågor med Bibeln som utgångspunkt.
Kontakta Filip Dagerklint för mer information och anmälan.

Vandra, be, vila

Under tre lördagar får vi möjlighet att på olika sätt stanna upp och lyssna till Gud, oss själva och varandra. Du är välkommen att vara med vid ett, två eller alla tillfällena. Samtliga träffar äger rum i, eller startar vid, Heliga Trefaldighetskyrkan.

Lördag 13 augusti kl. 13.00

Pilgrimsvandring (ca 2-3 km) med start vid kyrktrappan på Heliga Trefaldighetskyrkan.
Anmälan senast 29 juli till Stellan Ponnert, kontakt var god se nedan.

Lördag 17 september kl. 10.30-13

Vi får möjlighet att utforska olika sätt att be på. Därefter äter vi lunch tillsammans och samtalar om bön.
Anmälan senast 2 september till Elise Solberg, kontakt var god se nedan.

Lördag 15 oktober kl. 10-16

En stilla dag med utrymme för tystnad, bön, samtal och vila.
Anmälan senast 30 september till Elise Solberg, kontakt var god se nedan.

Pilgrimsvandra

Pilgrimsgruppen i Heliga Trefaldighetskyrkan träffas en gång i månaden.
- Vi vandrar främst  i Skånes vackra natur, men kan ibland åka lite längre bort. Det är en lisa för själen, vila i mental mening, något mer än vardagen, nytändning och otvungen samvaro, säger medlemmarna i gruppen.

För mer information kontakta heligatrefaldighet.malmo@svenskakyrkan.se

Händer sträcks mot varandra, gräs i bakgrunden.

Få hjälp att laga brustna relationer

Med Kristus som medvandrare bjuder Svenska kyrkan Malmö och Lund samt Försoningsgruppen in till fördjupande försoningsdagar under våren 2023. Dagarna vänder sig till dig som vill bearbeta kränkningar och konflikter, har levt eller lever i skadade relationer och längtar efter att hitta vägar vidare.

Frågor om kristen tro

Kontakta någon av församlingens präster om du vill ha enskilt samtal om kristen tro eller om du kanske bär på tvivel.

Kontakta prästerna i Heliga Trefaldighetskyrkan

Text insprängd i asfalten.

Andlig fördjupning i Svenska kyrkan Malmö

Svenska kyrkan Malmö erbjuder flera olika vägar och möjligheter för dig som är nyfiken på kristen tro och vill fördjupa dig i din andlighet, till exempel bibelgrupper, pilgrimsvandringar, meditation, bibliodrama, kurser i enneagrammet, retreater och katekumenat.

Ung kvinna med hörlurar lyssnar på mobilen.

Tid med Gud hemma

Det finns många appar och poddar med kristen inriktning, gratis att ladda ner eller lyssna på där appar och poddar finns. Svenska kyrkan har också ett eget Spotifykonto med spellistor på olika teman. SVT och Sveriges radio sänder helgmålsringning och gudstjänster.

Närbild på en väggklocka som visar tiden en minut i tolv.

Kyrkoåret

Kyrkoåret är kyrkans egen kalender. Olika bibeltexter är kopplade till de olika veckorna i kalendern. Den första dagen i kyrkoåret är söndagen den första advent.

En bibel ligger uppslagen på ett bladguldsmyckat altare.

Kyrkoårets bibeltexter

Läs bibeltexterna för de olika helgdagarna under kyrkoåret.

Döpas som vuxen

Det finns ingen åldersgräns för dop

I Sverige är det vanligast att man döps som barn, men det finns ingen åldersgräns för dop. Många döps också som unga i samband med konfirmation eller i vuxen ålder.

En gång döpt, alltid döpt

Genom dopet blir du medlem i Svenska kyrkan. Många döps därför i samband med att de ansöker om att få bli medlemmar i kyrkan. Är du tidigare döpt i annat ett kristet samfund behövs inget nytt dop. Ett kristet dop gäller alltid. Om du vill kan du be om en ceremoni där du får bekräfta ditt dop.

Frågor kring att döpas som vuxen

För mer information om att döpas som vuxen, kontakta Svenska kyrkan Malmös växel 040-27 90 00 och be att få prata med en präst.

Konfirmeras efter åttan eller som vuxen

Blev du inte konfirmerad som tonåring? I din församling erbjuds alltid en möjlighet att konfirmeras som vuxen.