Några ungdomar skrattar och leker tillsammans.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Ungdom

Heliga Trefaldighetskyrkan vill vara en plats där unga tillsammans får utvecklas och stärkas som individer och ges möjlighet att växa i tro och ansvar. Här hittar du information om ungdomsgruppen och om vad det innebär att konfirmeras i Heliga trefaldighetskyrkan.

Ungdomsgruppen för dig som är 15–25 år

Ungdomsgruppen träffas varannan torsdag, ojämna veckor kl. 18.30. Varje gång gör vi någon kul aktivitet som gruppen själv är med och bestämmer. En gång i månaden står djupare samtal om livet, tro och tvivel på programmet. De resterande gångerna är aktiviteterna allt från att bowla, leka och åka på studiebesök. Du är välkommen att vara med. Kom och se vad vi gör.

Kontakta Helena Ericsson om du vill veta mer om ungdomsarbetet i Heliga trefaldighetskyrka. Se kontaktuppgifter längst ner på sidan. 

En tjej bär en annan på sina axlar. Båda skrattar.

Konfirmation i Fosie kyrka och Heliga Trefaldighetskyrkan 2024-2025

Som konfirmand träffar du nya människor och får chansen att prata om sånt som du tycker är viktigt, till exempel livet, döden, kärlek och mycket mer. Du får också fundera på din relation till Gud och till den kristna tron. Prova att vara med på Innebandykonfa och dela gemenskapen och upplevelsen av att vara ett team. Är du intresserad av gaming, häng med in i spelvärlden och välj gamingkonfa.

Ungdomskören i Heliga Trefaldighetskyrkan

G-klavar och noter i orange, grönt och lila runt texten Helgakören.
Foto: Fotomontage. Illustration shutterstock.com

Onsdagar kl.17.30–18.45.

Helgakören är kyrkans ungdomskör och är för dig som är över 17 år.
Kören sjunger en blandad repertoar med alltifrån musikal till gospel.

För mer information och anmälan, kontakta David Ericsson.

Relaterad information

Konfirmander i vita kåpor som hoppar

Att vara konfirmand

Tänk dig att få fundera över livet och Gud tillsammans med andra. Att vara konfirmand i Svenska kyrkan är en sådan möjlighet. Du får spännande upplevelser och nya perspektiv på livet. Här finns utrymme för dig och dina tankar. Sugen på att vara med?Läs mer om vad det innebär att konfirmera sig.

Ungdomskörer

Närbild på en kvinna som står upp med knäppta händer i en kyrka. Fyllda kyrkbänkar syns suddigt i bakgrunden.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

I Svenska kyrkan Malmö finns det flera ungdomskörer med olika inriktningar att välja på. Vissa körer riktar sig bara till tjejer, andra är blandade. Ofta tillämpas provsjungning.

Bunkeflo Strandkyrka
Heliga trefaldighetskyrkan
Hyllie kyrka
Kirsebergskyrkan
Limhamns kyrka
Oxie kyrka
S:t Andreas kyrka
S:t Johannes kyrka (Vegakören)
S:t Matteus kyrka (S:t Matteus ungdomskör)
S:t Petri kyrka (S:t Petri Ungdomskör/SPUK)
Tygelsjö kyrka

Illustration av tre tjejer där två står tillsammans och en utanför.

Nätvandrarchatten

Nätvandrarchatten är till för dig som är 12-25 år. Du är välkommen att prata om det som känns svårt och jobbigt för dig, eller bara småprata med en trygg vuxen. De som chattar är personer som jobbar i Svenska kyrkan. Alla har tystnadsplikt och du är helt anonym.

Svenska kyrkan ungas logotyp

Svenska kyrkans unga

Svenska Kyrkans Unga är en öppen gemenskap av barn och unga som vill upptäcka och dela kristen tro. Bli en del av gemenskapen du också!

En grupp glada personer går tätt ihop och pratar med personen bredvid.

Ageravolontär

Är du ung vuxen och vill engagera dig för internationella rättvisefrågor? Vill du vara med och påverka orättvisa strukturer? Då ska du bli Ageravolontär!

En grupp ungdomar med vänskapsarmband står i en klunga med händerna i mot mitten.

Utbytesprogram: Ung i den världsvida kyrkan

Utbytesprogrammet är för dig mellan 18 och 30 år. Dela vardagslivet, och engagera dig i kyrkan och samhället under tre månader i Filippinerna eller Tanzania.

Några glada ungdomar står utomhus.

Praktisera i en församling

Du som är 18–25 år kan göra praktik i en församling under ett läsår. Du får göra en insats för medmänniskor inom Svenska kyrkan och dela en församlings liv, tro och verksamhet. Som praktikant ingår du i programmet Ung resurs.