Några ungdomar skrattar och leker tillsammans.

Ungdom

Heliga Trefaldighetskyrkan vill vara en plats där unga tillsammans får utvecklas och stärkas som individer och ges möjlighet att växa i tro och ansvar. Här hittar du information om ungdomsgruppen och om vad det innebär att konfirmeras i Heliga trefaldighetskyrkan.

Ungdomsgruppen för dig som är 15–25 år

Ungdomsgruppen träffas på torsdagar kl. 18.30 och börjar alltid med att fira mässa i kyrkan. Efter mässan är det någon kul aktivitet som gruppen själv är med och bestämmer. En gång i månaden står djupare samtal om livet, tro och tvivel på programmet. De resterande gångerna är aktiviteterna allt från att bowla, leka och åka på studiebesök. Du är välkommen att vara med. Kom och se vad vi gör.

Kontakta Helena Ericsson om du vill veta mer om ungdomsarbetet i Heliga trefaldighetskyrka. Se kontaktuppgifter längst ner på sidan.

Konfirmation i Fosie kyrka och Heliga Trefaldighetskyrkan 2022-2023

Är du klistrad framför dina dator- och tv-spel på fritiden? Säger folk till dig att man inte lär sig något av att spela? Visst kan man det! Häng med oss in i spelvärlden och lär dig massor om kristen tro och hur det är att vara människa, för gaming och kristen tro går att kombinera. Vi har två olika grupper – träffas hemifrån eller IRL.

Ungdomskören i Heliga Trefaldighetskyrkan

G-klavar och noter i orange, grönt och lila runt texten Helgakören.
Foto: Fotomontage. Illustration shutterstock.com

Onsdagar kl.17.30–18.45.

Helgakören är kyrkans ungdomskör och är för dig som är över 17 år.
Kören sjunger en blandad repertoar med alltifrån musikal till gospel.

För mer information och anmälan, kontakta David Ericsson.

Ungdomskörer

Närbild på en kvinna som står upp med knäppta händer i en kyrka. Fyllda kyrkbänkar syns suddigt i bakgrunden.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

I Svenska kyrkan Malmö finns det flera ungdomskörer med olika inriktningar att välja på. Vissa körer riktar sig bara till tjejer, andra är blandade. Ofta tillämpas provsjungning.

Bunkeflo Strandkyrka
Heliga trefaldighetskyrkan
Hyllie kyrka
Kirsebergskyrkan
Limhamns kyrka
Oxie kyrka
S:t Andreas kyrka
S:t Johannes kyrka (Vegakören)
S:t Matteus kyrka (S:t Matteus ungdomskör)
S:t Petri kyrka (S:t Petri Ungdomskör/SPUK)
Tygelsjö kyrka

Illustration av tre tjejer där två står tillsammans och en utanför.

Nätvandrarchatten

Nätvandrarchatten är till för dig som är 12-25 år. Du är välkommen att prata om det som känns svårt och jobbigt för dig, eller bara småprata med en trygg vuxen. De som chattar är personer som jobbar i Svenska kyrkan. Alla har tystnadsplikt och du är helt anonym.

Svenska kyrkan ungas logotyp

Svenska kyrkans unga

Svenska Kyrkans Unga är en öppen gemenskap av barn och unga som vill upptäcka och dela kristen tro. Bli en del av gemenskapen du också!

Grupp ageravolontärer som sopar ut sitt budskap i en magafon.

Bli Ageravolontär

Är du ung vuxen och vill engagera dig för internationella rättvisefrågor? Vill du vara med och påverka orättvisa strukturer? Då ska du bli Ageravolontär!

En grupp ungdomar med vänskapsarmband står i en klunga med händerna i mot mitten.

Utbytesprogrammet

Välkommen att söka till Act Svenska kyrkans utbytesprogram för unga vuxna 18–30 år. Du får dela vardagslivet, och engagera dig i kyrkan och samhället under tre månader i Costa Rica, Filippinerna eller Tanzania.

Några glada ungdomar står utomhus.

Bli volontär i en församling

Du som är 18–25 år kan göra praktik i en församling under tio månader. Du får ta del av en församlings liv och verksamhet och upptäcka mer om kristen tro.