Kvinna sittande på golvet med ett barn i famnen
Foto: Johannes Frandsen / IKON

Barn och familj

I Kirsebergskyrkan kan du besöka babykafé som är till för dig som är hemma med små barn.

Babykafé

Måndagar kl 9-12  

För dig som är hemma med barn mellan 0-6 år och vill komma ut och träffa andra en stund. Fika för en liten peng, lek, spela spel, måla eller bara ta det lugnt. Ingen anmälan. För mer information kontakta Rose-Marie Axelsson,  se kontaktuppgift längre ner på sidan. 

 

Aktuellt för barn och familj

Finskt musiklekis

Visste ni att vi i Kirseberg också har finsk verksamhet? Se en video där musiklärare Elsa-Maija Helminen visar vad man gör på ett finskt musiklekis som riktar sig till 3-5-åringar. Är du intresserad så ta gärna kontakt med organist Josefin Sundström för mera information.

Sommarlovskul 12-13 augusti

För dig som är mellan 7-12 år arrangeras Sommarlovskul, vi ses i Husie församlingshem och tar oss därifrån på aktiviteter och utflykter. Frukost och lunch är gratis. Anmäl dig senast 5 augusti

Ester och Lukas upptäcker kyrkan

Med humoristiska inslag och genom ett barns ögon får vi fundera kring vilken märklig spännande och vacker plats som kyrkan är. Häng med Youtube-influensan Ester och hennes vän Lukas när de tillsammans upptäcker kyrkan.

Ungdomar på en gräsmatta i solen

Kyrkan möter skolan

Kyrkan vill bidra till att elever utvecklar kunskaper om olika religioner, traditioner och erbjuder kostnadsfria aktiviteter med tydlig koppling till läroplanen. Kyrkan vill vara ett komplement till skolans undervisning och finnas som en resurs till lärare och elever när det gäller frågor som t.ex. rör identitet, jämställdhet, värderingar, relationer, vänskap och mobbing.

  Relaterad information

  Boka dop

  Alla är välkomna att döpas – barn, unga och vuxna. Dopet är en gåva och ett löfte om att Gud alltid har omsorg om dig. Det är en fest för att välkomna livet. Här kan du boka dop i Svenska kyrkan Malmö via webbokningen.

  Ett barn sitter och ritar.

  Barnkonsekvensanalys

  I kyrkans verksamheter gör vi barnkonsekvensanalyser när vi fattar beslut. För att bedöma om beslutets konsekvenser är positiva eller negativa för barnet används FN:s deklaration om barnets rättigheter – barnkonventionen.

  Barn använder appen kyrkan på iPad.

  Kyrkan – en app för barn

  Kyrkan är Svenska kyrkans app för barn i förskoleåldern. I den får du besöka en kyrka för att bland annat spela på orgeln, hälla vatten i dopfunten och måla ett kyrkfönster. I appen finns också korta filmer om dop, begravning, vigsel, jul och påsk.