Kvinna sittande på golvet med ett barn i famnen
Foto: Johannes Frandsen / IKON

Barn och familj

I Kirsebergskyrkan kan du besöka Café Körsbäret som är till för dig som är hemma med små barn. För dig som går i låg och mellanstadiet finns Hang Around, ett ställe att hänga på efter skolan utan föräldrar.

Café Körsbäret för barn och föräldrar

Måndagen den 6 december är kaféet stäng pga julspel.

För dig som är hemma med barn och vill komma ut och träffa andra en stund. Fika för en liten peng, lek, spela spel, måla eller bara ta det lugnt. Ingen anmälan. För mer information kontakta Rose-Marie Axelsson,  se kontaktuppgift längre ner på sidan. Sista gången för terminen blir den 20 december.

Vi återkommer med startdatum 2022.

Kyrk-Kids

Vi träffas fyra gånger under terminen: 7 och 21 september, 5 och 19 oktober.

Är du en upptäckare? Kom och var med i Kyrk-Kids och upptäck skapelsen genom lek och experiment, vi avslutar med andakt. Ålder fyra till fem år. Ta med en  vuxen, småsyskon är också välkomna. Vi bjuder barnen på mellis kl 14.30, vuxna betalar för 15 kr.  Begränsat antal, anmälan senast måndag veckan innan.

För skolor- Bibeläventyret

Bibeläventyret är ett roligt och pedagogiskt verktyg för att ge elever kunskap om Bibelns berättelser ur ett historiskt perspektiv. Det är uppbyggt på ett engagerande sätt och uppfyller läroplanens (lgr 11) mål om undervisning i världsreligionerna.

Med hjälp av rörelser, drama och nyckelord, trolleri, rim och rap leker vi in kunskapen så att eleverna kan tillgodogöra sig fakta och funderingar. Bland annat rappar vi tio guds bud och den gyllene regeln. En möjlighet att lära sig att förstå de bud som ligger till grund för en stor del av vårt lands etiska och moraliska värderingar och lagar.

Läs mer om Bibeläventyret på www.bibeläventyret.se

Kontakt: Amanda Rehnström, se kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Maria Eriksson

Vikarierande församlingsherde Husie församling, Arbetsledande präst Husie kyrka, Präst, Husie kyrka och församlingshem, Södra Sallerups kyrka, Kirsebergskyrkan, Ledamot verksamhetsrådet Husie kyrka, Ledamot verksamhetsrådet Kirsebergskyrkan

Amanda Rehnström

Församlingspedagog, Kirsebergskyrkan