Kvinna sittande på golvet med ett barn i famnen
Foto: Johannes Frandsen / IKON

Barn och familj

I Kirsebergskyrkan kan du besöka Café Körsbäret som är till för dig som är hemma med små barn. För dig som går i låg och mellanstadiet finns Hang Around, ett ställe att hänga på efter skolan utan föräldrar.

Café Körsbäret

terminstart 15 augusti

För dig som är hemma med barn och vill komma ut och träffa andra en stund. Fika för en liten peng, lek, spela spel, måla eller bara ta det lugnt. Ingen anmälan. För mer information kontakta Rose-Marie Axelsson,  se kontaktuppgift längre ner på sidan.

Kyrk-Kids

Nya datum kommer inom kort.

Är du en upptäckare? Kom och var med i Kyrk-Kids och upptäck skapelsen genom lek och experiment, vi avslutar med andakt. Ålder fyra till fem år. Ta med en  vuxen, småsyskon är också välkomna. Vi bjuder barnen på mellis kl. 14.30, vuxna betalar för 15 kr.  Begränsat antal, anmälan senast måndag veckan innan.

För skolor- Bibeläventyret

Bibeläventyret är ett roligt och pedagogiskt verktyg för att ge elever kunskap om Bibelns berättelser ur ett historiskt perspektiv. Det är uppbyggt på ett engagerande sätt och uppfyller läroplanens (lgr 11) mål om undervisning i världsreligionerna.

Med hjälp av rörelser, drama och nyckelord, trolleri, rim och rap leker vi in kunskapen så att eleverna kan tillgodogöra sig fakta och funderingar. Bland annat rappar vi tio guds bud och den gyllene regeln. En möjlighet att lära sig att förstå de bud som ligger till grund för en stor del av vårt lands etiska och moraliska värderingar och lagar.

Läs mer om Bibeläventyret på www.bibeläventyret.se

Kontakt: Amanda Rehnström, se kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Man scrollar på mobiltelefon

Boka dop på nätet

Se alla lediga doptider i Malmös kyrkor och preliminärboka en tid när det passar dig.

Barn som sitter vid ett bord och målar med en tuschpenna.

Barnkonsekvensanalys

I kyrkans verksamheter gör vi barnkonsekvensanalyser när vi fattar beslut. För att bedöma om beslutets konsekvenser är positiva eller negativa för barnet används FN:s deklaration om barnets rättigheter – barnkonventionen.

Barn använder appen kyrkan på iPad.

Kyrkan – en app för barn

Kyrkan är Svenska kyrkans app för barn i förskoleåldern. I den får du besöka en kyrka för att bland annat spela på orgeln, hälla vatten i dopfunten och måla ett kyrkfönster. I appen finns också korta filmer om dop, begravning, vigsel, jul och påsk.