Kvinna sittande på golvet med ett barn i famnen
Foto: Johannes Frandsen / IKON

Barn och familj

I Kirsebergskyrkan kan du besöka Café Körsbäret som är till för dig som är hemma med små barn. För dig som går i låg och mellanstadiet finns Hang Around, ett ställe att hänga på efter skolan utan föräldrar.

Öppna verksamheter som Babycafé, Hang Around pausas

Med anledning av Region Skånes skärpta restriktioner har Kirsebergskyrkan beslutat att ställa in öppna verksamheter .

Café Körsbäret för barn och föräldrar

Varje måndag under terminstid kl. 9–12 med sångstund kl. 11
För dig som är hemma med barn och vill komma ut och träffa andra en stund.
Fika för en liten peng, lek, spela spel, måla eller bara ta det lugnt. Ingen anmälan.
Vi ses i Solskensrummet, ingång vid grinden från Sperlingsgatan. Följ gången ner igenom förskolans gård.
För mer information kontakta Rose-Marie Axelsson,  se kontaktuppgift längre ner på sidan.

Hang around för dig 7-12 år

Torsdagar kl. 14-16 ( ej lovdagar)

För dig på låg och mellanstadiet. Det blir pyssel och samtal, vår husmor Lotta fixar mellanmål till oss utan kostnad.
Behöver något barn bli hämtat efter skolan går det att ordna.
Begränsat antal platser anmälan till: Maria Eriksson , se kontaktuppgifter nedan.

För skolor- Bibeläventyret

Bibeläventyret är ett roligt och pedagogiskt verktyg för att ge elever kunskap om Bibelns berättelser ur ett historiskt perspektiv. Det är uppbyggt på ett engagerande sätt och uppfyller läroplanens (lgr 11) mål om undervisning i världsreligionerna.

Med hjälp av rörelser, drama och nyckelord, trolleri, rim och rap leker vi in kunskapen så att eleverna kan tillgodogöra sig fakta och funderingar. Bland annat rappar vi tio guds bud och den gyllene regeln. En möjlighet att lära sig att förstå de bud som ligger till grund för en stor del av vårt lands etiska och moraliska värderingar och lagar.

Läs mer om Bibeläventyret på www.bibeläventyret.se

Kontakt: Amanda Rehnström, se kontaktuppgifter längre ner på sidan.

Maria Eriksson

Präst, Kirsebergskyrkan