Ung kvinna med hörlurar lyssnar på mobilen.
Foto: Matej Kastelic /Shutterstock

Tid med Gud hemma

Det finns många appar och poddar med kristen inriktning, gratis att ladda ner eller lyssna på där appar och poddar finns. Svenska kyrkan har också ett eget Spotifykonto med spellistor på olika teman. SVT och Sveriges radio sänder helgmålsringning och gudstjänster.

Appar

Ladda ner gratis via Appstore eller Google Play.

Kyrkan - appen för barn i förskoleåldern

Interaktiva lek- och spelmoment för barn i förskoleåldern, för att upptäcka Svenska kyrkan

Bibelappen för barn (life.church)

Genom engagerande äventyr och vackra animationer kan barn utforska de stora berättelserna i Bibeln. Bibelappen för barn är en glädjefylld upplevelse utformad för att uppmuntra barnen att återvända igen och igen.

Bibel (Life.church)

Titta, lyssna och läsa Bibeln i olika översättningar på många språk.

Kyrkoåret (Fjellander Media)

Hjälper att hålla reda på Svenska kyrkans sön- och helgdagar under året.

Stjärnans väg (UIS Innovation AB)

Frågesportsbaserat spel om kristen tro.

Poddar

Det finns många poddar med kristet innehåll. Här är några poddar som tål att lyssna på. Har du tips på poddar som borde finnas med på sidan, maila till kommunikation.malmo@svenskakyrkan.se

Prata till punkt med ärkebiskopen

Ärkebiskop Antje Jackelés podd där hon samtalar med kända personer om existentiella frågor, kristen tro, och det goda samhället.

Länk till podden Prata till punkt med ärkebiskopen

Teologi i tiden

En podd från Svenska kyrkans enhet för forskning och analys  om olika samtidsteologiska frågor. Enheten är en del av det nationella kyrkokansliet i Uppsala.

Länk till podden Teologi i tiden

Präster med gäster (Tyresö församling)

En poddcast med Annafia Trollbäck och Rebecka Tudor - präster i Tyresö församling. Gästen är en nu levande eller historisk person som prästerna sätter sig i förbindelse med - och pratar om det som kommer upp i mötet med den gästen.

Länk till podden Präster med gäster

Vardagsro (Särö pastorat, Göteborgs stift)

Sång, musik och tankar av och med Tomas Philipson och Maria Blåberg, Särö pastorat.

Länk till podden Vardagsro

Se människan

Författarsamtal från Se människan-scenen på Bokmässan 2019.

Länk till podden Se människan

Kyrkans Tidning

Nyheter, debatt och opinion om Svenska kyrkan och samhället.

Länk till Kyrkans tidnings podd

Tolkning pågår (lunds stift)

En teologipodd för dig som vill delta i tolkande samtal om tro och liv och för dig som vill få inspiration i predikoförberedelsen. Varje poddavsnitt är ett samtal mellan två eller fler personer. De som håller i podden är sju präster i Svenska kyrkan i Skåne: Clara Nystrand, Ida Wreland, Ola Fornling, Jessica G Nordqvist, Martin Wallén, Lisa Svensson och Jonas Persson.

Länk till podden Tolkning pågår

Ingen hinner fram (Carl Johans församling, Göteborgs stift)

Om kyrka, tro, samhälle, populärkultur och kanske lite politik. Fördjupande samtal kring aktuella händelser, debatter eller fenomen inom Svenska kyrkan. Bakom podden står prästerna Ludvig Lindelöf och Pontus Bäckström.

Länk till podden Ingen hinner fram

Enkla frågor – en podcast utan facit

Tio frågor. Tjugo människor. Alla pratar om frågor som är viktiga för oss som människor, som till exempel: vilka är vi och vad är vår plats i tillvaron? Hur gör vi för att leva, vem eller vad är Gud, och vad innebär egentligen döden? De intervjuade är allt från ateister till troende, och samtalen präglas av en stor spännvidd mellan olika åsikter och funderingar. Varje avsnitt följs av ett kort musikstycke du kan reflektera till. Vad blir ditt svar? Eller din fråga? Hur tänker du?

Länk till podden Enkla frågor

Dagens människa – Tidningen Dagen

Tidningen Dagens podcast, där journalisterna Malin Aronsson och Daniel Wistrand pratar om Gud med kända svenskar.

Länk till podden Dagens människa

Behåll hatten på

Podden för dig som funderar kring teologi, normer och hbtq. Att lyfta på hatten och gå vidare vid ett svårt bibelord är en klassisk luthersk tanke. Denna podd vill med detta som utgångspunkt försöka hitta befrielsen också i det som skaver och det som är svårt. Programledare är Frida Ohlsson Sandahl och Erik Gyll

Länk till podden Behåll hatten på

Bönepodden (löftadalens pastorat i Göteborgs stift)

Slappna av och ta en paus i stressen runt omkring dig. Lyssna till Bönepodden och få tid för dig själv och din egen reflektion. Avsnittens innehåll kopplas oftast till veckans tema som finns i församlingarnas gudstjänster.

Länk till Bönepodden

Darwins stege  (Oscar Fredriks församling – Göteborgs stift)

Prästen Pontus Nilsen har ett brinnande intresse för tro och vetenskap. I poden pratar han om livets stora frågor med forskare från akademin.

Länk till podden Darwins stege

En Präst & en Mammut

Reflektioner, berättelser och problematiserande tankar om och kring dagens kyrkliga verklighet. En podcast med ungdomspedagogen Andreas Salé och prästen Kjell Dellert, hemmahörande i Sollentuna församling.

Länk till podden En präst & en mammut

Existenspodden ​(Stockholms stift)

Präster, diakoner, författare och lekmän samtalar om existentiella frågor. Liv och död, utmattning och återhämtning, glädje och sorg.

Länk till Existenspodden

Människor och tro (Sveriges radio P1)

Människor och tro befinner sig i skärningspunkten mellan religion och politik.
Programmet fördjupar aktuella händelser med religiös anknytning och erbjuder historiska perspektiv, framåtblickande analyser, kommentarer och reportage. Sänds torsdag kl. 14.03, repris lördagar kl. 17 och söndag kl. 2.02. Finns att lyssna på när du vill via appen SR-play och webbplatsen sr.se.

Länk till Människor och tro

Svenska kyrkan på Spotify

Svenska kyrkan har ett konto på Spotify där du kan hitta spellistor på teman som oändlig nåd, bön på bussen, begravningspsalmer, sånger till dop med flera.

Länk till Svenska kyrkans profil på Spotify