Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Ungdom

I Oxie kyrka finns två ungdomsgrupper. Ungdomsgruppen Oxie Blå Soffor är för dig som är mellan 15–20 år och SKRUVen är gruppen för dig som är mellan 20–30 år. För dig som går i årskurs 8 erbjuder kyrkan konfirmation.

Ungdomsgruppen i Oxie

Ungdomsgruppen kallas för Oxie Blå Soffor och är öppen för dig som har gått ut årskurs 8 och upp till du fyller 20 år. Gruppen träffas, gör roliga saker tillsammans och pratar om både stort och smått. Du behöver inte vara konfirmerad eller döpt för att vara med i gemenskapen och det kostar ingenting.

Gruppen träffas varannan (jämna veckor) torsdagkväll kl. 19

Gruppen träffas torsdagskvällar under terminerna. Kvällarna börjar med mässa kl. 18.30 i Oxie kyrka för den som vill. Efter mässan bjuder kyrkan på fika och gruppen gör någon aktivitet, allt från att spela trashockey och titta på film till att bara prata. Träffen avslutas alltid med en Kyrie-Gloria-runda, där den som vill får dela med sig av vad som känns bra (Gloria) och vad som skaver (Kyrie) resten av gruppen.

Varje termin åker gruppen på utflykt, till exempel teater, Utmaningarnas hus eller gör något annat roligt. Varmt välkommen att komma och testa för att se om gruppen är något för dig

Unga vuxna SKRUVen – Svenska Kyrkans Redigt Unga Vuxna

Gruppen SKRUVen  riktar sig till dig som är ung vuxen, från 20

Vill du vara med i en gemenskap där du kan diskutera livets frågor och funderingar tillsammans med andra i samma ålder? Då är du varmt välkommen till vår Unga Vuxna- grupp SKRUVen. Som i alla våra grupper behöver du inte vara konfirmerad eller döpt för att komma och vara med i gemenskapen.

Vi träffas måndagar jämna veckor kl 18-21.

Har du frågor kontakta Anna Kvist eller Mikael Ynghed
Titta in Facebooksidan: Skruven Fosie församling

Fosie församlings unga på Instagram

Följ Fosie församlings unga unga på Instagram. Sök på fosie_forsamlings_unga

Relaterad information

Konfirmander i vita kåpor som hoppar

Att vara konfirmand

Tänk dig att få fundera över livet och Gud tillsammans med andra. Att vara konfirmand i Svenska kyrkan är en sådan möjlighet. Du får spännande upplevelser och nya perspektiv på livet. Här finns utrymme för dig och dina tankar. Sugen på att vara med?Läs mer om vad det innebär att konfirmera sig.

Ungdomskörer

Närbild på en kvinna som står upp med knäppta händer i en kyrka. Fyllda kyrkbänkar syns suddigt i bakgrunden.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

I Svenska kyrkan Malmö finns det flera ungdomskörer med olika inriktningar att välja på. Vissa körer riktar sig bara till tjejer, andra är blandade. Ofta tillämpas provsjungning.

Bunkeflo Strandkyrka
Heliga trefaldighetskyrkan
Hyllie kyrka
Kirsebergskyrkan
Limhamns kyrka
Oxie kyrka
S:t Andreas kyrka
S:t Johannes kyrka (Vegakören)
S:t Matteus kyrka (S:t Matteus ungdomskör)
S:t Petri kyrka (S:t Petri Ungdomskör/SPUK)
Tygelsjö kyrka

Illustration av tre tjejer där två står tillsammans och en utanför.

Nätvandrarchatten

Nätvandrarchatten är till för dig som är 12-25 år. Du är välkommen att prata om det som känns svårt och jobbigt för dig, eller bara småprata med en trygg vuxen. De som chattar är personer som jobbar i Svenska kyrkan. Alla har tystnadsplikt och du är helt anonym.

Svenska kyrkan ungas logotyp

Svenska kyrkans unga

Svenska Kyrkans Unga är en öppen gemenskap av barn och unga som vill upptäcka och dela kristen tro. Bli en del av gemenskapen du också!

En grupp ageravolontärer. En ung kvinna talar i en magafon.

Ageravolontär

Är du ung vuxen och vill engagera dig för internationella rättvisefrågor? Vill du vara med och påverka orättvisa strukturer? Då ska du bli Ageravolontär!

En grupp ungdomar med vänskapsarmband står i en klunga med händerna i mot mitten.

Ansök till utbytesprogrammet

Utbytesprogrammet är för dig mellan 18 och 30 år. Dela vardagslivet, och engagera dig i kyrkan och samhället under tre månader i Filippinerna eller Tanzania. Sista ansökningsdag är 15 mars.

Några glada ungdomar står utomhus.

Bli volontär i en församling

Du som är 18–25 år kan göra praktik i en församling under ett läsår. Du får göra en insats för medmänniskor inom Svenska kyrkan och dela en församlings liv, tro och verksamhet. Som praktikant ingår du i programmet Ung resurs.