Ungdom

I Oxie kyrka finns två ungdomsgrupper. Ungdomsgruppen Oxie Blå Soffor är för dig som är mellan 15–20 år och SKRUVen är gruppen för dig som är mellan 20–30 år. För dig som går i årskurs 8 erbjuder kyrkan konfirmation.

MEd anledning av rådande restriktioner

Oxie kyrka har med anledning av rådande restriktioner valt att pausa all verksamhet.

Ungdomsgruppen i Oxie

Ungdomsgruppen kallas för Oxie Blå Soffor och är öppen för dig som har gått ut årskurs 8 och upp till du fyller 20 år. Gruppen träffas, gör roliga saker tillsammans och pratar om både stort och smått. Du behöver inte vara konfirmerad eller döpt för att vara med i gemenskapen och det kostar ingenting.

Gruppen Träffas varje torsdagkväll kl. 19

Gruppen träffas torsdagskvällar under terminerna. Kvällarna börjar med mässa kl. 18 i Oxie kyrka för den som vill. Efter mässan bjuder kyrkan på fika och gruppen gör någon aktivitet, allt från att spela trashockey och titta på film till att bara prata. Träffen avslutas alltid med en Kyrie-Gloria-runda, där den som vill får dela med sig av vad som känns bra (Gloria) och vad som skaver (Kyrie) resten av gruppen.

Varje termin åker gruppen på utflykt, till exempel teater, Utmaningarnas hus eller gör något annat roligt. Varmt välkommen att komma och testa för att se om gruppen är något för dig

Unga vuxna SKRUVen – Svenska Kyrkans Redigt Unga Vuxna

Ungdomsgruppen SKRUVen  riktar sig till dig som är ung vuxen, mellan 20 och 30 år.

Vill du vara med i en gemenskap där du kan diskutera livets frågor och funderingar tillsammans med andra i samma ålder? Då är du varmt välkommen till vår Unga Vuxna- grupp SKRUVen. Som i alla våra grupper behöver du inte vara konfirmerad eller döpt för att komma och vara med i gemenskapen.

Oxie kyrkas unga på instagram

Följ Oxie kyrkas unga på Instagram. Sök på oxie_kyrkas_unga

Anna Kvist

Präst, Ansvarig för ungdomsarbetet, Oxie kyrka, Glostorps kyrka

Elisabeth  Hansson

Elisabeth Hansson

Församlingspedagog, Ansvarig för ungdomsarbetet, Ansvarig för bok- och filmcirkel, Oxie kyrka, Glostorps kyrka

Marie Lindgren

Ansvarig konfirmander, Församlingspedagog, Oxie kyrka, Glostorps kyrka

Ungdomskörer

Kyrkomusiksymposium 2018 Uppsala. Konsert Nationella ungdomskören, Helga Trefaldighets kyrka
Foto: Magnus Aronson /Ikon

I Svenska kyrkan Malmö finns det flera ungdomskörer med olika inriktningar att välja på. Vissa körer riktar sig bara till tjejer, andra är blandade. Ofta tillämpas provsjungning.

Bunkeflo Strandkyrka
Heliga trefaldighetskyrkan
Hyllie kyrka
Kirsebergskyrkan