Barnkör står med ryggen mot fotografen, framför altaret.
Foto: Jens C Hilner

Barn och familj

Bunkeflo Strandkyrka är en plats för alla, inte minst för barn och deras föräldrar. Här finns söndagsskola för barn, babykaféet Himlagläntan, killklubb, dramagruppen TeaTro, den öppna mötesplatsen Hang Around samt barnkörer för barn och unga i olika åldrar.

All barnverksamhet pausad

Med anledning av covid-19 och de restriktioner som gäller i Skåne är all barnverksamhet i Bunkeflo Strandkyrka pausad tillsvidare. 

Söndagsskola för barn 

I samband med söndagens högmässa erbjuder Bunkeflo Strandkyrka under terminstid söndagsskola för barn i alla åldrar. Barnen är med under högmässan fram till och med predikan. Då går barnen ut tillsammans med en pedagog för att sjunga, leka, pyssla, lyssna på texter från Barnens bibel och prata kring olika teman. Barnen kommer tillbaka till högmässan i tid för nattvarden. Du som har mindre barn som önskar vara med i söndagsskolan får gärna följa med ditt barn. 

Föranmälan krävs under pandemin

Med anledning av covid-19 måste du föranmäla dig och ditt barn till högmässan och söndagsskolan. Ring 040-27 94 09 eller mejla bunkeflo.malmo@svenskakyrkan.se

För mer information, kontakta Per-Ewald Karlsson.

Babykaféet HimlaGläntan

Tisdagar och torsdagar kl. 10–12 är du som är hemma med barn välkommen till babykaféet Himlagläntan i Bunkeflo Strandkyrka. Här kan du umgås med andra vuxna och barn, sjunga, leka och fika. Fikan kostar 20 kronor för vuxna. Barn fikar gratis. Det går bra att betala kontant eller med Swish till 123 413 56 46. Ange Himlagläntan i meddelandefältet.

Vid varje träff hålls en andakt speciellt utformad för små barn. Äldre syskon är också välkomna. Ingen anmälan krävs.

Lokalerna är utrustade med skötbord och mikrovågsugn där du kan värma medhavd mat. Vagnen ställer du inomhus i foajén. 

För mer information, kontakta Jenny Rubensson eller Per-Ewald Karlsson.

Killklubben

Killklubben riktar sig till killar i årskurs 1–3. Gruppen träffas på tisdagar kl. 13.30–17 under ett helt läsår och jobbar med olika teman, pysslar och leker i smågrupper. Vid varje träff serveras mellanmål och det hålls en andakt. Om minst fyra barn på samma skola vill vara med i Killklubben kan personal från kyrkan hämta upp barnen på skolan. 

Föranmälan krävs till gruppen. Kontakta Per-Ewald Karlsson.

Dramagruppen TeaTro

TeaTro är en dramagrupp för killar och tjejer i årskurs 1–3. Gruppen träffas på onsdagar kl. 13.30–17 och gör olika dramaövningar. Vid varje träff serveras mellanmål innan gruppen startar. Någon gång per termin framträder gruppen i samband med en familjegudstjänst. Om minst fyra barn på samma skola vill vara med i TeaTro kan personal från kyrkan hämta upp barnen på skolan. 

Föranmälan krävs till gruppen. Kontakta Jenny Rubensson.

Hang Around - mötesplats för årskurs 4–6

Hang Around är som en slags fritidsgård för dig som går i årskurs 4–6. Det är öppet varje onsdag under terminstid mellan kl. 17.30–19. Hit kan du komma och bara hänga, leka, tävla, pyssla och fika med andra i din ålder. Du behöver inte föranmäla dig, det är bara att dyka upp.

För mer information, kontakta Per-Ewald Karlsson.

Kontakt

Per-Ewald Karlsson

Svenska kyrkan Malmö

Barnledare, Bunkeflo strandkyrka

Jenny Rubensson

Jenny Rubensson

Svenska kyrkan Malmö

Drama- och musikpedagog, Bunkeflo strandkyrka

RELATERAD INFORMATION