Foto: Jenny Wollin

Kirsebergskyrkan

Välkommen till Kirsebergskyrkan, den lilla vitkalkade kyrkan i lantlig stil som ligger i östra delen av Malmö, i stadsdelen Kirseberg. Kirsebergskyrkan erbjuder många mötesplatser, en mångfald av körer, ett orangeri där det odlas egna altarblommor och grönsaker. Ledorden är diakoni, musik och miljö. Kirsebergskyrkan tillhör Husie församling. Övriga kyrkor som ingår i Husie församling är Husie kyrka, Husie församlingshem och Syster Astrids kyrka och Södra Sallerups kyrka.

Sommarens musikprogram

Här hittar du sommarens musikprogram i Husie församling. Välkommen att lyssna till konserter med musik i olika genrer i Husie kyrka och i Kirsebergskyrkan. Alla musikarrangemang sker i samarbete med Sensus.

Sommarkafé i Syster Astrids kyrka och i Kirsebergs församlingshem

Tisdagar kl 12-14 i Kirsebergs församlingshem (25 juni–13 augusti ) Onsdagar kl 14–16 i Syster Astrids kyrka (26 juni–14 augusti)

Sommarlovskul 12-13 augusti

För dig som är mellan 7-12 år arrangeras Sommarlovskul, vi ses i Husie församlingshem och tar oss därifrån på aktiviteter och utflykter. Frukost och lunch är gratis. Anmäl dig senast 5 augusti

Allsångskväll för barn och familj

Tisdag 3 september kl. 17.30 på uteplatsen vid Husie församlingshem Ta med egen filt och picknickkorg så står vi för musikunderhållningen. Ingen föranmälan.

Anmälan till konfirmation 2024/2025

Tänk dig att få fundera över livet och Gud tillsammans med andra. Att vara konfirmand i Svenska kyrkan är en sådan möjlighet. Du får spännande upplevelser och nya perspektiv på livet. Välj den konfirmandgrupp som passar dig. Valet är ditt och helt fritt.

Vi skapar en utställning!

Tillsammans skapar vi en utställning med vernissage 13 oktober i samband med mässan i Kirsebergskyrkan. Vill du vara med? Ditt bidrag kan vara allt från målningar och skulpturer till hantverk som broderi eller stickat. Lämna in ditt bidrag senast 21 september.

en hand som riktar sig mot hav och solnedgång

Inspelad mässa: - Om natten blir handen ett skepp av ljus. Mässa med poesi av Kristian Lundberg

Lyssna till den inspelade mässan i Kirsebergskyrkan som ägde rum i februari 2024. Medverkande : Gunilla Hallonsten, kyrkoherde, Nicolas Lunabba, författare, ungdomsledare och debattör. Christian Fex, skådespelare, Jonas Ellerström, författare och poet. Jazztrio CEM stod för musiken.

Sverigefinskt församlingssarbete i Kirsebergskyrkan

Svenska och finska flaggan bredvid varandra.

Sverigefinskt församlingsarbete

Sverigefinskt församlingsarbete, Ruotsinsuomalainen seurakuntatyö är Svenska kyrkans egen verksamhet. Den bedrivs huvudsakligen på finska men delvis även tvåspråkigt. Arbetet syftar till att främja kristen tro och församlingsliv hos människor med finsk bakgrund eller anknytning. I Malmö är verksamheten centrerad till Kirsebergskyrkan.

Finskt musiklekis

Visste ni att vi i Kirseberg också har finsk verksamhet? Se en video där musiklärare Elsa-Maija Helminen visar vad man gör på ett finskt musiklekis som riktar sig till 3-5-åringar. Är du intresserad så ta gärna kontakt med organist Josefin Sundström för mera information.

Aktuellt från Kirsebergskyrkan

Allsångskväll för barn och familj

Publicerad:

Vi skapar en utställning!

Publicerad:

Gemensamt telefonnummer och mejladress till Husie församling

Publicerad:

Från och med 1 juni når du Husie församling (Kirsebergskyrkan och Husie kyrka, Södra Sallerups kyrka och Syster Astrids kyrka) på ett och samma telefonnummer och mejladress. Telefon: 040-27 93 50 Mejl: husie.malmo@svenskakyrkan.se

Anmäl dig till digitalt nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev från Kirsebergskyrkan

Ta del av vad som händer i Kirsebergskyrkan genom att prenumerera på nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas till din epost en gång i månaden.

Kirsebergskyrkan på Instagram

Följ Kirsebergskyrkan på Instagram. Sök på kirsebergskyrkan_unga

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva