Foto: Jenny Wollin

Kirsebergskyrkan

Välkommen till Kirsebergskyrkan, den lilla vitkalkade kyrkan i lantlig stil som ligger i östra delen av Malmö, i stadsdelen Kirseberg. Kirsebergskyrkan erbjuder många mötesplatser, en mångfald av körer, ett orangeri där det odlas egna altarblommor och grönsaker och det produceras honung från egen biodling. Ledorden är diakoni, musik och miljö. Kirsebergskyrkan tillhör Husie församling. Övriga kyrkor som ingår i Husie församling är Husie kyrka, Husie församlingshem och Syster Astrids kyrka och Södra Sallerups kyrka.

Världsböndagen 1 mars 2024

Fredag 1 mars firas Världsböndagen för fred och kristen enhet över hela världen. Årets programland är Palestina och har temat ”Ha fördrag med varandra i tålamod och kärlek” Fira gudstjänst i Syster Astrids kyrka kl 12, vi äter lunch tillsammans efteråt.

bild på en pumpa och morotssoppa

Sopplunch

På tisdagar är det liv och rörelse i församlingshemmet. Kom och ät sopplunch i Backasalen kl. 12:10, vi börjar med en kort andakt. Verksamheter är igång på eftermiddagen med afterschool för barn i mellanstadiet, ungdomsgruppen ses varannan tisdagkväll. Välkommen att mötas och umgås !

Lovkul och pannkaksbuffé

Måndag 19 februari i Kirsebergs församlingshem och tisdag 20 februari i Husie församlingshem. Kom hit och häng på sportlovet, lek och umgås. Pannkaksbuffé. 25kr/vuxen, utan kostnad för barn. Ta med dig en vuxen, även syskon är välkomna. Eftermiddagen avslutas med andakt.

After School i Kirsebergs församlingshem

Tisdagar kl 14-16 För barn som går på mellanstadiet. Kom hit och häng efter skolan, vi pysslar, äter mellanmål, spelar spel, bakar, gör läxor eller bara hänger.

Sverigefinskt församlingssarbete i Kirsebergskyrkan

Svenska och finska flaggan bredvid varandra.

Sverigefinskt församlingsarbete

Sverigefinskt församlingsarbete, Ruotsinsuomalainen seurakuntatyö är Svenska kyrkans egen verksamhet. Den bedrivs huvudsakligen på finska men delvis även tvåspråkigt. Arbetet syftar till att främja kristen tro och församlingsliv hos människor med finsk bakgrund eller anknytning. I Malmö är verksamheten centrerad till Kirsebergskyrkan.

En nallebjörn.

Finskt musiklekis

Visste ni att vi i Kirseberg också har finsk verksamhet? Se en video där musiklärare Elsa-Maija Helminen visar vad man gör på ett finskt musiklekis som riktar sig till 3-5-åringar. Är du intresserad så ta gärna kontakt med organist Josefin Sundström för mera information.

En hög med knäckebröd. I bakgrunden anas en semla.

Fastan - tid för eftertanke och bön

Att fasta är att avstå från något för att vinna något annat. Fastan ger oss tid för eftertanke och bön, och tid att växa i tron. Den kristna fastan pågår i 40 dagar, från askonsdagen 14 februari till påskafton 30 mars. Här kan du läsa mer om fastan och ta del av allt som händer i Malmös kyrkor.

Aktuellt från Kirsebergskyrkan

Världsböndagen 1 mars 2024

Lovkul och pannkaksbuffé

Konsert med Lelo Nika Quartet

Onsdag 17 april kl. 18 i Kirsebergskyrkan

Anmäl dig till digitalt nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev från Kirsebergskyrkan

Ta del av vad som händer i Kirsebergskyrkan genom att prenumerera på nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas till din epost en gång i månaden.

Kirsebergskyrkan på Instagram

Följ Kirsebergskyrkan på Instagram. Sök på kirsebergskyrkan_unga

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva