Foto: Jenny Wollin

Kirsebergskyrkan

Välkommen till Kirsebergskyrkan, den lilla vitkalkade kyrkan i lantlig stil som ligger i östra delen av Malmö, i stadsdelen Kirseberg. Kirsebergskyrkan erbjuder många mötesplatser, en mångfald av körer, ett orangeri där det odlas egna altarblommor och grönsaker. Ledorden är diakoni, musik och miljö. Kirsebergskyrkan tillhör Husie församling. Övriga kyrkor som ingår i Husie församling är Husie kyrka, Husie församlingshem och Syster Astrids kyrka och Södra Sallerups kyrka.

Anmälan till konfirmation 2024/2025

Tänk dig att få fundera över livet och Gud tillsammans med andra. Att vara konfirmand i Svenska kyrkan är en sådan möjlighet. Du får spännande upplevelser och nya perspektiv på livet. Välj den konfirmandgrupp som passar dig. Valet är ditt och helt fritt.

Konsert med Kulturskolans violinklass 29 maj kl 18 i Kirsebergskyrkan

Elevkonsert under ledning av Maria Solgaard, violinlärare på kulturskolan i Malmö Insläpp från 17.30. Alla konserter sker i samarbete med Sensus.

Konsert med pianist Maja korp ”Kärlek och drama med Beethoven och Liszt” torsdag 13 juni kl 19 i Husie kyrka

Konserten kommer att bjuda på kontraster mellan dramatik och kärleksdrömmar så som Liszts kända stycken "Consolation" och "Liebestraum" och en annorlunda sonat av Beethoven.

bild på en pumpa och morotssoppa

Terminsavslutning med grillning 28 maj

Sista sopplunchen för terminen är 28 maj då vi istället för soppa grillar hamburgare med goda tillbehör, det finns även vegetariska alternativ. Vi hoppas på fint väder och grillar på gården. Det går bra att sitta i Backasalen, växthuset eller utomhus. Välkommen att mötas och umgås!

Sommarkafé i Syster Astrids kyrka och i Kirsebergs församlingshem

Tisdagar kl 10-12 i Kirsebergs församlingshem (25 juni–13 augusti ) Onsdagar kl 14–16 i Syster Astrids kyrka (26 juni–14 augusti) Välkommen till våra sommarkaféer där vi bjuder på något ätbart till självkostnadspris och enkelt program.

På djupet i Bibeln "Paulus brev till romarna"

Under fyra lördagar i höst fördjupar vi oss i Romarbrevets innehåll och budskap. Tillsammans upptäcker vi hur Romarbrevet är en levande text och samtalar om dess innehåll och relevans för oss själva och vår egen tid.

Sverigefinskt församlingssarbete i Kirsebergskyrkan

Svenska och finska flaggan bredvid varandra.

Sverigefinskt församlingsarbete

Sverigefinskt församlingsarbete, Ruotsinsuomalainen seurakuntatyö är Svenska kyrkans egen verksamhet. Den bedrivs huvudsakligen på finska men delvis även tvåspråkigt. Arbetet syftar till att främja kristen tro och församlingsliv hos människor med finsk bakgrund eller anknytning. I Malmö är verksamheten centrerad till Kirsebergskyrkan.

Finskt musiklekis

Visste ni att vi i Kirseberg också har finsk verksamhet? Se en video där musiklärare Elsa-Maija Helminen visar vad man gör på ett finskt musiklekis som riktar sig till 3-5-åringar. Är du intresserad så ta gärna kontakt med organist Josefin Sundström för mera information.

Aktuellt från Kirsebergskyrkan

Duo Sisu Platense onsdag 7 augusti kl 18 i Kirsebergskyrkan

Publicerad:

Duo Sisu Platense bjuder på Argentinsk och finsk tango Hedda Heiskanen, violin och nyckelharpa Juanjo Passo, bandoneon.

Musikaliska pärlor med Svensson & Randén. Tisdag 30 juli kl 12:10 Kirsebergskyrkan

Publicerad:

Musik av bl.a. Händel, Schubert och Alfvén. Billy Randén, barytonsång Oliver Svensson, piano, cembalo, orgel

Duo Metso Söderström i Kirsebergskyrkan tisdag 16 juli kl. 12.10

Publicerad:

Konserten bjuder på musik av J.S. Bach, J. Brahms och C.M. von Weber. Harald Söderström, piano Milou Metso Bergqvist, klarinett

Anmäl dig till digitalt nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrev från Kirsebergskyrkan

Ta del av vad som händer i Kirsebergskyrkan genom att prenumerera på nyhetsbrev. Nyhetsbrevet skickas till din epost en gång i månaden.

Kirsebergskyrkan på Instagram

Följ Kirsebergskyrkan på Instagram. Sök på kirsebergskyrkan_unga

Dela lika och rädda liv

Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med resurser för att alla ska kunna äta sig mätta. Du kan vara med och förändra det.

Läs mer och ge en gåva