Bibelkurs på persiska i Bäckby kyrka i Västerås. Folk umgås, äter mat, studerar och samtalar tillsammans.
Foto: Johannes Frandsen /Ikon

Andlig fördjupning

Andlig fördjupning handlar om att reflektera över och utforska kristen tro och liv. I Oxie kyrka kan du utforska kristen tro genom att delta i en bibelsamtalsgrupp.

Bibelsamtalsgrupp

I Oxie kyrka finns det en bibelsamtalsgrupp för dig som är nyfiken och intresserad av den kristna tron och bibeln. Du kan vara ny i tron och nyss bekant med bibeln eller erfaren bibelläsare, allas tankar och tolkningar är viktiga. Bibelgruppen samtalar och reflekterar över söndagens texter, utifrån tredje årgången. Huvudfokus ligger på evangeliet. 

Gruppen träffas varannan torsdag kl. 18.30–20. Du är även välkommen att delta i bönbandsmässan i Oxie kyrka kl. 18 innan bibelsamtalsgruppen börjar. Du behöver inte föranmäla dig. Det är bara att dyka upp. 

För mer information om bibelsamtal 

Annelie Johnsinius

Annelie Johnsinius

Svenska kyrkan Malmö

Diakon, Ansvarig Öppet hus, Oxie kyrka, Glostorps kyrka

RELATERAD INFORMATION

Beställ broschyren Andlig fördjupning

Framsida av broschyr föreställande en flicka som sitter på en brygga och läser i en bibel.
Foto: Svenska kyrkan Malmö

I broschyren Andlig fördjupning hittar du information om hur du kan lära dig mer om kristen tro i Malmös kyrkor. Broschyren kan hämtas i kyrkan, läsas via issuu.com eller beställas i tryckt form via kommunikation.malmo@svenskakyrkan.se

Döpas som vuxen

Foto: Magnus Aronson /Ikon
Det finns ingen åldersgräns för dop

I Sverige är det vanligast att man döps som barn, men det finns ingen åldersgräns för dop. Många döps också som unga i samband med konfirmation eller i vuxen ålder. 

En gång döpt, alltid döpt

Genom dopet blir du medlem i Svenska kyrkan. Många döps därför i samband med att de ansöker om att få bli medlemmar i kyrkan. Är du tidigare döpt i annat ett kristet samfund behövs inget nytt dop. Ett kristet dop gäller alltid. Om du vill kan du be om en ceremoni där du får bekräfta ditt dop.

Frågor kring att döpas som vuxen

För mer information om att döpas som vuxen, kontakta Svenska kyrkan Malmös växel 040-27 90 00 och be att få prata med en präst.