Ett par glasögon, papper och penna ligger på bordet bredvid några stearinljus.

Andlig fördjupning

Andlig fördjupning handlar om att reflektera över och utforska kristen tro och liv. I Oxie kyrka kan du utforska kristen tro genom att delta i en bibelsamtalsgrupp.

Bibelsamtalsgrupp

I Oxie kyrka finns det en bibelsamtalsgrupp för dig som är nyfiken och intresserad av den kristna tron och bibeln. Du kan vara ny i tron och nyss bekant med bibeln eller erfaren bibelläsare, allas tankar och tolkningar är viktiga. Bibelgruppen samtalar och reflekterar över söndagens texter, utifrån första årgången. Huvudfokus ligger på evangeliet.

Är du intresserad av denna grupp. Vänligen kontaka Annelie Johnsinius. Gruppen kommer att har en omstart till våren 2022.

För mer information om bibelsamtal

Döpas som vuxen

Det finns ingen åldersgräns för dop

I Sverige är det vanligast att man döps som barn, men det finns ingen åldersgräns för dop. Många döps också som unga i samband med konfirmation eller i vuxen ålder.

En gång döpt, alltid döpt

Genom dopet blir du medlem i Svenska kyrkan. Många döps därför i samband med att de ansöker om att få bli medlemmar i kyrkan. Är du tidigare döpt i annat ett kristet samfund behövs inget nytt dop. Ett kristet dop gäller alltid. Om du vill kan du be om en ceremoni där du får bekräfta ditt dop.

Frågor kring att döpas som vuxen

För mer information om att döpas som vuxen, kontakta Svenska kyrkan Malmös växel 040-27 90 00 och be att få prata med en präst.