Diakonalt arbete. Födelsedagslunch för 75-åringar under 2019. Danmark-Funbo församling.

Få stöd av kyrkan

I Oxie kyrka kan du alltid få stöd när du behöver det, i allt från samtal till hur du fyller i ansökningar eller i dina kontakter med myndigheter. Kyrkans sociala arbete kallas för diakoni, men det är så mycket mer än det. Diakonin gör handling av den kärlek som Jesus visade.

Diakonernas samtalslinje 040-27 92 48

När du akut behöver prata med någon är du välkommen att ringa till diakonernas samtalslinje. Telefonlinjen är öppen vardagar kl. 10–12 och kl. 13–15 samt helger kl. 13–15. När det inte är akut eller om du har frågor som rör ekonomiskt stöd ska du vända dig till diakonen i den församling du tillhör. Se vilken församling du tillhör.

Själavårdande samtal med präst eller diakon

Det kan göra stor skillnad att få prata med någon som har tid att lyssna. I kyrkan kallas sådana samtal för själavårdande samtal och leds av diakon eller präst. Kyrkan erbjuder själavårdande samtal för alla människor, oavsett om du är medlem i kyrkan eller inte. Samtalen är kostnadsfria och både diakoner och präster har tystnadsplikt. Det förs inga journaler och besöket registreras inte.

Kontakta präst eller diakon i Oxie kyrka för att boka ett samtal. Du hittar kontaktuppgifter längst ner på sidan.

Leva-vidare-grupp för dig i sorg

Oxie kyrka erbjuder samtalsgrupper, så kallade leva-vidare-grupper, för dig som har förlorat en närstående. I det lilla sammanhanget får du här möjlighet att prata om sorgen och dela tankar och funderingar med andra som har liknande erfarenheter. Leva-vidare-grupper startar två gånger per år, vår och höst. Vill du anmäla ditt intresse är du välkommen att kontakta diakon Annelie Johnsinius. Se nedan för kontaktuppgifter.

Kontakta präst eller diakon

Peter Hjorth

Arbetsledande Präst, Oxie kyrka, Glostorps kyrka, Ledamot verksamhetsrådet Oxie kyrka

Cecilia Dahlgren