Ungdomar som står i en grupp
Foto: Johannes Frandsen / IKON

Ungdom

I Kirsebergskyrkan finns det dels en ungdomsgrupp för dig som är mellan 12 och 20 år och en ung vuxen grupp för dig 20-35 år. Det är en öppen verksamhet och ni bestämmer själv vad ni ska hitta på. Vill du veta mer om Gud och lära känna dig själv och andra är konfirmation en möjlighet, i Kirsebergskyrkan undersöker vi de stora och små frågorna genom gemenskap, samtal, lek och äventyrlig kreativitet.

Konfirmation i Kirsebergskyrkan 2023-2024

Genom en rad olika resor och äventyr via såväl brädspel, lekar, olika fysiska platser, läger och inre rum, utforskar vi tillsammans stora och små tankar, frågor och känslor.

Unga ledare

Vi utbildar dig som själv är konfirmerad att vara ung ledare för årets konfirmationsgrupp. 
Några av de ämnena som vi utbildar dig i är andaktsmetodik, lekmetodik, ledarstilar och ledarmetoder, samtalsmetodik och retorik, vi fördjupar oss i teologi ( läran om Gud) grupprocesser medmera.  Vi pratar om hur man hanterar olika situationer, möter andra och hur får vi andra att känna sig sedda och hörda?

Vi åker på läger och upplever tillsammans, skapar minnen och utvecklas tillsammans, skrattar, gråter, växer upplever och hjälps åt.

Ungdomshäng för dig som är 12-20 år

Vi ses varannan tisdag mellan kl 16-21 med start i Kirsebergs församlingshem. Ibland stannar vi här hela kvällen, andra veckor åker vi ut och hittar på något på stan. Det är gratis att vara med och ingen föranmälan behövs! Vi står också för buss, mat och sånt. Gruppen är framför allt för dig som är typ 12-20 år och du behöver varken bo i Kirseberg eller vara med i kyrkan för att vara med. 

Vill du vara med första gången och känner dig lite nervös? Det är inget ovanligt  Hör av dig bara så kan du komma och träffa oss (Helena och Adrian) innan. Se våra kontaktuppgifter nedan. 

Ung vuxen-grupp för dig över 20 år 

En nystartad grupp för dig i åldern 20-35 år. 

UV - ung vuxen-grupp för dig som är sökande – efter sammanhang, samtal, tro eller sökande för sökandets skull. För unga vuxna i 20-35-års åldern.

 UV står inte bara för ung vuxen utan också för solens strålning (UV) – som en symbol för allt mellan himmel och jord som vi vill utforska. Tillsammans bestämmer vi vad vi vill göra. Kanske är det queer- eller ekoteologi, pilgrimsvandring, föreläsningar, meditation och bön, diskutera en film eller måltid och samtal? Vi ses oregelbundna tillfällen. För information om vad som händer framöver kontakta Michael Andersson, kontaktuppgifter hittar du nedanför

Aktuellt

Kirsebergskyrkan på Instagram

Följ Kirsebergskyrkan på Instagram. Sök på kirsebergskyrkan_unga

Relaterad information

Konfirmander i vita kåpor som hoppar

Att vara konfirmand

Tänk dig att få fundera över livet och Gud tillsammans med andra. Att vara konfirmand i Svenska kyrkan är en sådan möjlighet. Du får spännande upplevelser och nya perspektiv på livet. Här finns utrymme för dig och dina tankar. Sugen på att vara med?Läs mer om vad det innebär att konfirmera sig.

Ung tjej i röd hoodie, keps, hörlurar och slutna ögon.

Samtal för dig 16–25 år

Kraftstationen är en del av Svenska kyrkan Malmös samtalsmottagning. Här jobbar diakoner och kuratorer. Det går att boka samtal genom att sms:a till 076-891 68 93, ringa 040-27 92 48, fylla i kontaktformulär på den här sidan eller skicka ett mejl till samtal.malmo@svenskakyrkan.se. Alla som jobbar här har tystnadsplikt och vi för inga journaler. Samtalen är gratis och oavsett vem du är eller hur du definierar dig finns här rum för dig. Du väljer själv om samtalet ska ske digitalt, via telefon eller som fysiskt möte. Inget ämne är för stort eller för litet.

Ungdomskörer

Närbild på en kvinna som står upp med knäppta händer i en kyrka. Fyllda kyrkbänkar syns suddigt i bakgrunden.
Foto: Magnus Aronson /Ikon

I Svenska kyrkan Malmö finns det flera ungdomskörer med olika inriktningar att välja på. Vissa körer riktar sig bara till tjejer, andra är blandade. Ofta tillämpas provsjungning.

Bunkeflo Strandkyrka
Heliga trefaldighetskyrkan
Hyllie kyrka
Kirsebergskyrkan
Limhamns kyrka
Oxie kyrka
S:t Andreas kyrka
S:t Johannes kyrka (Vegakören)
S:t Matteus kyrka (S:t Matteus ungdomskör)
S:t Petri kyrka (S:t Petri Ungdomskör/SPUK)
Tygelsjö kyrka

Svenska kyrkan ungas logotyp

Svenska kyrkans unga

Svenska Kyrkans Unga är en öppen gemenskap av barn och unga som vill upptäcka och dela kristen tro. Bli en del av gemenskapen du också!

En grupp ageravolontärer. En ung kvinna talar i en magafon.

Ageravolontär

Är du ung vuxen och vill engagera dig för internationella rättvisefrågor? Vill du vara med och påverka orättvisa strukturer? Då ska du bli Ageravolontär!

En grupp ungdomar med vänskapsarmband står i en klunga med händerna i mot mitten.

Utbytesprogrammet

Act Svenska kyrkans utbytesprogram är för dig mellan 18 och 30 år. Dela vardagslivet, och engagera dig i kyrkan och samhället under tre månader i Filippinerna eller Tanzania. Sista ansökningsdag är 15 mars.

Några glada ungdomar står utomhus.

Bli volontär i en församling

Du som är 18–25 år kan göra praktik i en församling under ett läsår. Du får göra en insats för medmänniskor inom Svenska kyrkan och dela en församlings liv, tro och verksamhet. Som praktikant ingår du i programmet Ung resurs.