Telefonikon, kartikon och e-postikon
Foto: shutterstock.com

Kontakta Sjukhuskyrkan

Här hittar du telefonnummer och e-post till anställda i Sjukhuskyrkan samt koordinatorer och kontaktpersoner för olika samfund och religioner. Alla ansvarar på olika sätt för den andliga och existentiella vården vid Skånes Universitetssjukhus i Malmö.

Kontakta Sjukhuskyrkan

Telefon:  040-33 10 00 (sjukhusets växel), dygnet runt.

E-post:  sjukhuskyrkan.malmo@svenskakyrkan.se

Besöksadress John Ericssons väg 6A, Malmö (för bokade samtal)

Medarbetare Sjukhuskyrkan

Alla som arbetar i sjukhuskyrkan har en lång erfarenhet av samtal och är vidareutbildade i själavård. Medarbetarna kommer från Svenska kyrkan och frikyrkorna, och de har antingen tystnadsplikt (präst, pastor) eller sekretess (diakon). Du är välkommen att höra av dig till sjukhukyrkan, oavsett tro och tillhörighet.

 • Peter Englund

  Peter Englund

  Svenska kyrkan Malmö

  Arbetsledande Präst, Sjukhuskyrkan

  Mer om Peter Englund

  Kontaktperson i frågor som rör Sjukhuskyrkan. Finns på urologi, mag- och tarm, hjärtavdelning. Ansvar för retreater. Grundutbildning i tillämpad kognitiv beteendeterapi (KBT).

 • Birgitta Westerlund Strelert

  Birgitta Westerlund Strelert

  Svenska kyrkan Malmö

  Präst - Sjukhuskyrkan

  Mer om Birgitta Westerlund Strelert

  Finns på onkologi, kirurgi, plastikkirurgi, barn- och ungdomsavdelningar, BUP. Ansvar för sorgegrupper för familj, barn, ungdom och för stödgruppledarutbildning. Utbildning som stödgruppsledare för barn och unga i sorg, fortbildning i psykodynamisk terapi.

 • Corinna Friedl

  Corinna Friedl

  Svenska kyrkan Malmö

  Präst - Sjukhuskyrkan

  Mer om Corinna Friedl

  Finns på medicin, förlossning, neonatal, gynekologi, BB. Ansvar för sorgegrupper i samband med förlossning, Praktisk själavårdsutbildning (CPE), bibliodrama. Utbildning: gestaltpsykoterapi (diplom), handledare (steg 1), Clinical Pastoral Education (CPE grundkurs).

 • Hillevi Jönsson

  Hillevi Jönsson

  FRIKYRKORNA

  Pastor - Sjukhuskyrkan

  Mer om Hillevi Jönsson

  Finns på ortopedi, geriatrik, dialys, njur- och kärlavdelningar, neurologi. Ansvar för kontakt med frikyrkor. Grundutbildning i psykodynamisk terapi.

 • Jonas Persson

  Jonas Persson

  Svenska kyrkan Malmö

  Präst - Sjukhuskyrkan

  Mer om Jonas Persson

  Finns på vuxenpsykiatri, endokrin, lungavdelning. Ansvar för vuxenpsykiatri. Utbildning som stödgruppsledare för barn och unga i sorg.

 • Nichlas Vinsander

  Nichlas Vinsander

  Svenska kyrkan Malmö

  Diakon - Sjukhuskyrkan

  Mer om Nichlas Vinsander

  Finns på beroendecentrum, sprutbyte, dubbeldiagnos, infektion. Ansvar för rättspsykiatri (Trelleborg). Grundutbildning i psykodynamisk terapi, utbildning som stödgruppsledare för barn och unga i sorg.

  Kontaktpersoner

  Utöver de statligt utsedda koordinatörerna har Sjukhuskyrkan sedan många år tillbaka ett samarbete med personer som fungerar som länkar till andra samfund och kulturföreningar.

   RELATERAD INFORMATION

   Illustrationer av symboler för kristendom, judendom, islam och buddhism bildar ett träd.

   Andlig vård i sjukvården

   Andlig vård betecknar arbetet som olika trossamfund utför på sjukhusen genom särskilda tjänster. Genom själavård, riter, stödsamtal till människor i kris fyller de olika trossamfundens representanter ett behov som vårdpersonalen inte alltid kan tillmötesgå.

   Synagoga i art noveau stil.

   Judiska församlingen Malmö

   Judiska Församlingen i Malmö är till för alla judar oavsett ålder, livsstil, bakgrund och grad av religiositet.

   Kyrktorn mot blå himmel med lätta moln.

   Vår Frälsares katolska församling i Malmö

   Vår Frälsares katolska församling i Malmö ligger på Erik Dahlbergsgatan 28.

   Kollage: äldre kvinna i sjal, färgad man med huvudbonad, radband, dörr till samtalsrum.

   Muslimsk andlig vård inom sjukvården

   Från och med 2006 finns det personer som är anställda för att förstärka samarbetet mellan sjukhusen och de muslimska föreningarna i Sverige. Dessa personer kallas sjukhuskoordinatörer och är själva muslimer. Deras uppdrag är att vara länken mellan sjukvården och de muslimska föreningarna.

   Folder i rött och gult om buddhistisk andlig vård

   Buddhistisk andlig vård

   Sveriges Buddhistiska Gemenskap (SBG) har sedan 2013 anställt två behöriga buddhistiska samordnare för andlig vård inom sjukvården.

   Malmö Romska Idécenter

   Irene Horvatne, kontaktperson för romska kulturer är engagerad i den ideella föreningen Malmö Romska Idécenter vars syfte är att ge romska barn läxhjälp, så att de kan klara skolan bättre och kunna slutföra sina studier.