Barn och föräldrar samlas i Köpings kyrka där de sjunger och dansar tillsammans. Efter det ber de en bön, tänder ljus och sist fikar tillsammans.

Barn och familj

Barnen har en självklar plats i Tygelsjö kyrka. Här finns en växtplats för tro och liv för såväl barn som föräldrar. Här finns öppen verksamhet i form av babykafé, sång, pyssel och lek och för barn i årskurs 1-3 erbjuds gruppen Miniorerna.

Anpassningar av barnverksamheten under pandemin

Öppet hus

Öppet hus hålls i Tygelsjö församlingshem, Stora salen på första våningen, och i Rotundan i Klagshamn. Lokalerna vädras innan, under  och efter varje träff. Endast frukt och sugrörsdrickor serveras. Det går bra att ta med egen fika. Handsprit finns i lokalerna. Max 25 deltare per träff. Den som känner sig förkyld eller sjuk uppmanas stanna hemma.

Miniorerna

Verksamheten hålls både ute och inne. Lokalen vädras innan, under tiden och efteråt. Barnen ska tvätta händerna innan träffen börjar. Handsprit finns också tillgänglig. Hämtning ska i möjligaste mån ske utomhus. Snuviga och sjuka barn uppmanas stanna hemma.

Sång och lek för dig i förskoleklass

Verksamheten är tillfälligt pausad.

Barnkörerna

Barnkörerna har förkortade repetitionstider i kyrkan. Ingen fika serveras. Lämning och hämtning sker utanför kyrkan. Snuviga och sjuka barn uppmanas stanna hemma.

Öppet Hus med sång, lek, skapande och fika

Tygelsjö kyrka har öppet hus för barn och vuxna måndagar, tisdagar och torsdagar. Här träffar barnen varandra och vuxna får möjlighet att prata om vardagens bekymmer och glädjeämnen.

För mer information, kontakta församlingsassistent Marie Ekdahl. För kontaktuppgifter, se nedan.

Dagar och tider för öppet hus

Måndagar kl. 9 –11.30 i Tygelsjö församlingshem
Tisdagar kl. 9–11.30 i Tygelsjö församlingshem
Tisdagar kl.14–16 i Rotundan, Klagshamn
Torsdagar kl. 9–11.30 i Rotundan, Klagshamn

Hitta till Öppet Hus

Tygelsjö församlingshem ligger på Tygelsjö skolväg. Hitta till Tygelsjö församlingshem med Google Maps.

Rotundan ligger på Borrebackevägen 217 i Klagshamn. Hitta till Rotundan med Google Maps.

Sång och lek för dig som går i förskoleklass

Sång och lek är tillfälligt pausad.

Måndagar kl. 12.30–13.30 har du som går i förskoleklass möjlighet att leka, sjunga och pyssla i Tygelsjö församlingshem. Du får höra berättelser ur Bibeln och andra böcker. Varje träff avslutas med en andakt och ljuständning. Gruppen har ett begränsat antal platser.

För mer information och anmälan, kontakta församlingspedagog Margareta Berggren. Kontaktuppgifter hittar du längre ned på sidan.

Miniorer för dig i årskurs 1-3

Miniorerna är för dig som går i årskurs 1–3 och tycker om att prata, sjunga, leka och pyssla kring olika teman. Ibland läser vi en bibelberättelse tillsammans. Varje träff avslutas med en andakt och ljuständning.

Gruppen träffas på måndagar kl. 15–16.30 i Tygelsjö församlingshem. Personal från kyrkan kan möta dig vid Tygelsjöskolan om du vill.

För mer information och anmälan, kontakta församlingspedagog Margareta Berggren. Se kontaktuppgifter nedan.

Margareta Berggren

Församlingspedagog, Tygelsjö kyrka, Västra Klagstorps kyrka