Församling bjuder på gratis kaffe och te på Bäckby torg i Västerås

Mötesplatser

I Tygelsjö kyrka finns många öppna mötesplatser utan krav eller förväntningar på dig som kommer dit. Här kan du bara vara, ta en kopp kaffe, lära dig sticka på stickkaféet, träffa diakoniassistenten eller gå en promenad tillsammans med andra. Här finns också en internationell grupp som arbetar med internationella frågor.

Öppna mötesplatser under pandemin

På grund av den pågående pandemin är Internationella gruppen samt middagsbönen och sopplunchen pausade tillsvidare. Kaffeträffen, Träffa Maria, Seniorpromenaderna och Stickkaféet är i gång. Du måste dock föranmäla dig till Kaffeträffen genom att kontakta diakoniassistent Maria Sandberg.

Träffa diakoniassistent Maria

Maria Sandberg arbetar som diakoniassistent i Tygelsjö och Västra Klagstorps kyrkor. Varje tisdag kl. 14–15 finns Maria i Klagshamns rotunda, redo att prata och fika med den som vill. Du behöver inte göra någon föranmälan. Det är bara att dyka upp.

Hitta till Klagshamns rotunda med Google Maps.

Seniorpromenader

En gång i månaden anordnar diakoniassistent Maria Sandberg kortare seniorpromenader i Tygelsjö. Samling sker kl. 14 vid konditoriets parkering. Du behöver inte föranmäla dig. Se kalendern för aktuella datum. För mer information, kontakta Maria Sandberg.

Kaffeträff i församlingshemmet

En onsdag i månaden kl. 14–16 är det kaffeträff i Tygelsjö församlingshem. Träffen inleds med en andakt. Ofta är någon gäst inbokad för att föreläsa eller underhålla. Det serveras alltid fika. Föranmälan krävs. Datum för kommande träffar hittar du i kalendern.

För mer information och föranmälan, kontakta diakoniassistent Maria Sandberg.

Stickkafé

Varje måndag kl. 18–20 är det stickkafé i Tygelsjö församlingshem. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller har stickat i flera år – alla är välkomna att handarbeta.

Gruppen hjälper varandra och andra i världen

Gruppen hjälper varandra men också andra i världen genom att samla in 10 kr varje gång. Pengarna används främst till mikrolån till kvinnor som vill starta olika nyttiga projekt. För mer information, kontakta diakoniassistent Maria Sandberg. Kontaktuppgifter hittar du längre ner på sidan.

Middagsbön och sopplunch

Middagsbönen och sopplunchen är pausade tills vidare.

Sopplunchen inleds med middagsbön i Tygelsjö församlingshem kl 12. Därefter serveras soppa, bröd, smör, kaffe och kaka till självkostnadspris.

Direkt efter sopplunchen finns möjlighet att vara med i Livsnära samtal – samtal om livet och tro.

Internationella gruppen i Tygelsjö

Den internationella gruppen i Tygelsjö följer hjälporganisationen Act Svenska kyrkan i deras hjälparbete världen över genom att delta i inspirations- och nätverksträffar som Lunds stift anordnar.  Act är en förkortning av Action by churches together.  För mer information, kontakta diakoniassistent Maria Sandberg.

Engagera dig som volontär i Tygelsjö kyrka

Ge av din tid och ditt engagemang till arbetet i Svenska kyrkan i Tygelsjö och Västra Klagstorp. Du kan till exempel medverka i gudstjänsten, vara med i internationella gruppen, delta i uppställning av Tygelsjö kyrkas ”bibliska figurer” eller hjälpa till med kaffeträffen.
Kontakta Maria Sandberg för mer information.

Maria Sandberg

Diakoniassistent, Tygelsjö kyrka, Västra Klagstorps kyrka