Skolbesök

Linköpings domkyrka erbjuder pedagogiska program för elever i olika åldrar. Alla program har en koppling till skolans läroplan och ger en möjlighet för skolan att flytta en lektion till en annan miljö än klassrummet.

Ett besök i Linköpings domkyrka innebär att eleverna får del av ett rikt kulturarv med symboler och tankegångar från medeltidens kyrka fram till våra dagar.

Med katedralen som utgångspunkt samtalar och funderar vi kring kyrkans olika högtider, bibelberättelser, historia och nutid.

Alla pedagogiska program i Linköpings domkyrka är kostnadsfria för skolklasser.

Här nedan kan du läsa mer om de olika skolprogram som vi erbjuder utifrån utbildningsnivå.

Har ni andra önskemål eller behov? Tveka inte att höra av er till oss! Det finns stora möjligheter att skräddarsy program.

Förskola och förskoleklass

I Domkyrkan finns möjlighet att upptäcka och utforska. Leta efter spännande föremål som detektiver, sjung välkända barnsånger och pröva akustiken i en stor stenkatedral eller samtala om högtider så som jul och påsk. Med hjälp av barnens altarskåp kan vi närma oss både livet och döden och samtala om hur en begravning går till.

Grundskola

Ett besök i Linköpings domkyrka innebär att eleverna får del av ett stort kulturarv med symboler från medeltidens kyrka fram till våra dagar. För grundskolan finns en mängd program framtagna för att passa läroplanen för de olika årskurserna. Självklart går det även att anpassa programmen om ni är i behov av någon specifik fördjupning. Välkomna att höra av er med tankar och önskemål.

Gymnasiet

Ett besök i katedralen bidrar med fördjupning i undervisningen i gymnasieskolans ämnen. Vi erbjuder program med olika teman, liksom möjligheten att skräddarsy ett program utifrån era önskemål.