Linköpings domkyrkopastorat Besöksadress: Ågatan 40 , 58222 Linköping Postadress: Box 2037, 58002 Linköping Telefon: +46(13)205000 E-post till Linköpings domkyrkopastorat Webbplats

Engagera dig

Överallt där saker görs med kärlek och medmänsklig värme är Gud närvarande. Att engagera sig ideellt är ett sätt att sprida kärleken i världen och i din närhet. Det spelar ingen roll hur mycket eller hur lite man engagerar sig. Viktigast är att glädjen står i fokus. Vi vill vara många som är med och engagerar oss ideellt i Domkyrkoförsamlingen. Det är vi som tillsammans är församlingen och därför är alla viktiga och värdefulla för helheten.

Att engagera sig ideellt innebär att du gör det av fri vilja, på fri tid och utan ekonomisk ersättning. Däremot får du mycket annat. Du blir del av en större gemenskap, du kanske får nya vänner och att göra något för någon annan känns oftast väldigt bra.

I Domkyrkoförsamlingen finns en del färdiga uppgifter att gå in i t.ex. delta i internationella gruppen, vara ledare i olika grupper för barn och unga, fixa med kyrkkaffe m.m. Du kanske har egna tankar och idéer om vad du vill göra. Man kan engagera sig vid något enstaka tillfälle eller ha ett regelbundet uppdrag.

Hör av dig om du är intresserad eller vill veta mer!

Kontaktperson: Elisabeth Nilsen (präst)
elisabeth.nilsen@sveskakyrkan.se

Gudstjänst- & Katedralvärdar sökes!

Gudstjänstvärdar till Tomaskyrkan

Skulle du vilja medverka i en gudstjänst? Läsa en text, be en bön, hälsa välkommen eller koka kaffe?
Välkommen som gudstjänstvärd i Tomaskyrkan, Rekrytgatan 1. Du bestämmer själv hur många gånger du vill/kan tjänstgöra.

Intresserad?

Elisabeth Nilsen, präst
E-post: Elisabeth Nilsen

Katedralvärdar till Domkyrkan

Vi behöver fler frivilliga som på bästa sätt kan ta emot våra besökare och vara en god värd/värdinna, berätta lite om Domkyrkan och dess verksamhet, ge turistinformation, sälja saker i bokbordet och samtala med besökare.

Katarina Holmberg
E-post: Katarina Eklund
eller lämna en lapp med “Katedralvärd” och ditt namn och adress i Domkyrkan.

Förslag på ideella uppgifter

Att arbeta som ideell medarbetare är ett sätt att förverkliga kyrkans uppgift och hålla den levande. Man kan engagera sig på många olika sätt. Det finns många färdiga uppgifter att gå in i. Eller så kanske Du har en egen idé om vad du vill göra i församlingen!

Linköpings Domkyrkoförsamling omfattar församlingslokalerna Domkyrkan, Tomaskyrkan, Sjukhuskyrkan, Gamla domprostgården och Församlingshemmet.

Just nu söker vi... (Läs mer)

Klicka här för en lista med förslag på ideella uppgifter

Ansvarig för ideella arbetet i Domkyrkoförsamlingen:
Elisabeth Nilsen, präst
013- 20 50 72, 0706-24 50 72