Begravning

Att våga prata om döden

Döden är en del av livet. Välkommen på en viktig föreläsning om sorg, omsorg och praktisk information kring dödfall och begravning.

Begravning medlemmar

Här hittar du som är medlem i Svenska kyrkan mer information om begravning.

Begravning icke medlemmar

Här kan du som inte är medlem i Svenska kyrkan läsa mer om vad som gäller vid begravning.

Våra kyrkor och kapell

Här kan ni se bilder på våra kyrkor, kapell och bårtäcken.

Ceremoniplatser utomhus

Nu finns det ceremoniplatser utomhus vilket ger en möjlighet att ta ett värdigt sista avsked under så säkra förhållanden som möjligt med tanke på social distans och corona-restriktioner.

Gravskick

En av de frågor som kommer när en nära anhörig avlider är vilken form av gravsättning man ska välja.

Griftegård

Linköpings domkyrkopastorat ansvarar för de centrala griftegårdarna i Linköping, griftegården i Lilla Aska och kyrkogården i Landeryd.

Psalmer vid begravning

Här hittar du ett urval av psalmer som är vanliga vid begravningar.

Mina önskemål

Till den som ordnar med min begravning.

Välja gravsten

Att välja gravsten är inte alltid så lätt. Vad som avgör vilket val man till sist gör är högst privat, baserat på känsla, kunskap och ekonomi. Vi vill gärna öka kunskapen om vilka alternativ som finns till att köpa nytt.

Begravningsavgift

Den första januari 2016 infördes enhetlig begravningsavgift i Sverige. Läs mer om vad det innebär.

Att tänka på inför en begravning

I Linköping ansvarar Svenska kyrkan för begravningsverksamheten på uppdrag av staten. I denna broschyr berättar vi om praktiska saker som är bra att veta inför en begravning.

Om inspelad musik i kyrkan

När det gäller streamad eller nerladdad musik (tex Spotify, Itunes, Youtube mm) vid t ex förrättningar (dop, bröllop, begravning) så finns ingen tjänst som Svenska kyrkan kan använda då gudstjänster och förrättningar är offentliga. Spotify och iTunes är endast lagligt att framföra vid privata små tillställningar.

Viktigt att veta när någon dör

En digital föreläsning i samarbete med Linköpings kommun.

Kontakta griftegårdsexpeditionen

10.00-11.45 och 13.00-15.00