Mötesplatser

"I möten som är på riktigt, där jag får dela tro och liv med andra människor där vill jag vara."

Svenska kyrkan är en levande och öppen kyrka, full av mötesplatser. I våra kyrkor finns många platser för att växa, mogna och fördjupa sig. Tillfällen att möta varandra och Gud i cirklar och samtalsgrupper, i meditation, retreat, ikonmålning eller pilgrimsvandring eller varför inte vid fikabordet eller vid våra luncher.

Luncher

Mat, gemenskap och lite andlig spis.

Språkcaféer

Kom och umgås, dela erfarenheter och prata svenska. Kom med också du som är svenskspråkig - du behövs.

Solskensgruppen

Solskensgruppen är mötesplats för personer med särskilda behov.

Måndagsgruppen

Måndagsgruppen – för dig som är sjuk en längre tid.

Sköna gröna Skäggetorp

Obs! ny dag NU PÅ TORSDAGAR!

Pilgrimsvandringar

Vill du diskutera och fundera över djupare frågor tillsammans i en gemenskap?

Hantverk

Hantverk, fika och gemenskap.

Flera armar uppsträckta mot taket.

Tikva

Enkel rörelseträning med stretch och djupandning.

Ikonmålning

Med teologi, historia och symbolik.

Heliga danser

Cirkeldans och rörelse i livets skiftningar.

Ett par händer som håller i ord om livet och tron.

Katekumenat – samtal om tro och liv för vuxna

Söker du ett sammanhang där du som vuxen kan samtala och reflektera över livsfrågor och tro? Då kanske katekumenatet är något för dig. Vänder sig till vuxna som är nyfikna på eller söker en tro och som vill utforska vilka andliga upptäckter som kan göras inom kyrkan.

Sorgegrupper / Leva vidare-grupper

Samtalsgrupp för dig som förlorat någon anhörig eller nära vän.

Gourméklubben

Matlagning för herrar i alla åldrar.

Någon knådar en deg i en bunke.

Engagera dig!

Vill du vara med och engagera dig ideellt i kyrkan? Här finns kontaktuppgifter till din församling!

Internationella grupper

En grupp för dig som vill engagera dig i Act Svenska kyrkan (Svenska kyrkans internationella arbete), Fairtrade och miljöfrågor.

Gudstjänstgrupp

För dig som vill vara delaktig i söndagens gudstjänst, kyrkkaffe och värdskap.

Livsviktigt återkommer i vår!

Livsviktigt är en föreläsningsserie som tar upp tänkvärda och livsnära ämnen.  Tolv gratis föreläsningar på tisdagskvällar i Domkyrkan kl. 18.30-19.30 varje termin. Fika med smörgås kl. 19.30. Mässa kl. 20.00 - 20.40. Vårens datum är 24 januari - 11 april 2023.

Kyrkkaffe

En naturlig mötesplats är Kyrkkaffet som serveras till självkostnadspris i samband med de flesta gudstjänster. Väl mött där!