Foto: Royne Mercurio

Utställningar

Här ser du vilka utställningar som är på gång i kyrkorummet.

Foto: Yvette Helgesson

Fri att älska - En utställning av Yvette Helgesson 

En del av utställningen som tidigare funnits på bland annat Galleri Li i Skärkind kommer hänga i S:t Lars kyrka från och med 10 augusti och fram till och med 12 september.

Ända sedan barnsben har Yvette alltid fascinerats av fotografier och vykort. Hon samlade på fina vykort under många år. Sedan Yvette fått barn har hennes intresse vuxit kring att fotografera själv och hon har avancerat sin hobby. ”Mitt främsta mål och mitt syfte med fotograferingen är att jag vill förmedla en känsla och ett budskap till betraktaren.” - Yvette Helgesson

Yvettes fotoutställning "Fri att älska" är ett sätt att visa att allas kärlek är lika självklar. Det är samma smek, samma bus, samma ömhet som i vilken familj som helst.

”Jag vill lyfta fram dessa människor som låtit mig plåta dem. De har blottat sina känslor framför kameran och delat med sig av det som jag hoppas att ni kommer att se i mina foton. Kärlek och glädje till varandra.” - Yvette Helgesson

Tidigare utställningar i S:t Lars kyrka

Stigar och stråk - en utställning av Gebbe Björkman

Från 21 juni till och med 1 augusti finns utställningen i S:t Lars kyrkorum. 

Foto: Gebbe Björkman

Gebbe Björkman föddes i Linköping 1945 och bor numera i Ödeshög i västra Östergötland. I sin konst är Gebbe inspirerad av fantastiska natur- och kulturlandskapet Omberg, Vättern, Tåkern, allt under ett generöst ljus. Natur och landskap är Gebbes favoritmotiv i arbetet med olja och akvarell. Han har även gjort ett sjuttiotal litografiska blad. Grunden i verken vilar på en koncentration av både yttre verkligt och ett inte känslomässigt landskap och bygger på idogt och kunnigt skissarbete i det fria. 

Sedan 1978 är Gebbe yrkesversam konstnär med ett stort antal separatutställningar runt om i landet. Gebbe finns representerad i många kommuner och regioner samti i fler museer och han har gjort ett tjugotal verk av offentlig karaktär samt mottagit fler stipendier och utmärkelser under årens lopp. 

Under åren 2010-2012 utförde Gebbe motiven till Nobeldiplomen i Kemi, Fysik och Ekonomi, ett mycket hedersamt uppdrag för en konstnär. 

 

Vill du engagera dig ideellt och vara med i utställningsgruppen? Kontakta Tuva Fredin

Tuva Fredin

Linköpings domkyrkopastorat

Församlingsadministratör (vikarierande)