Foto: US

Domkyrkoförsamlingen

Domkyrkan är öppen 09.00-18.00. Välkommen in!

Sinnesro 29 maj kl. 18.00 i Domkyrkan

Musiker: Gunnar Ekermo. Ljuständning, mörker, musik, stillhet. Fika från kl. 17.00!

Kyrkgirot

Lördagen den 21 maj 10.00-15.00 går Kyrkgirot på cykel av stapeln.

Visningar av slottsträdgården!

Passa på att ta en tur inne i Domkyrkans skattkammare också!

Linköpings kyrktåg

Den 4 juni kan du åka Kyrktåget till Karlstad. En heldag med gemenskap och upplevelser.

Nationaldagen 6 juni är vi i Vårdnäs!

Följ med på en avkopplande dag i gemenskap i vacker miljö.

After work - musik med fredagsfeeling

Fredag 3 juni kl. 17.00.

Bachs samlade verk

Här finner du allt om det stora Bachprojektet! Samtliga Bachs orgelverk ska få ljuda i Linköpings domkyrka i 26 konserter under 2021-2023.

Sinnesro för kropp och själ

– Domkyrkan och sinnesrogudstjänsten har blivit en viktig del i en stressad tillvaro, berättar Johan Melander som går regelbundet på Sinnerogudstjänsterna i Domkyrkan.

Kvällsmässa tisdagar kl. 20.00-20.40

Framme i högkoret (under tiden som Mariakapellet renoveras)

Mötesplatser för vuxna med små barn

Här hittar du vårens tider för olika öppna träffar

Livsviktigt

... är en föreläsningsserie som tar upp tänkvärda och livsnära ämnen.  Tolv gratis föreläsningar på tisdagskvällar i Domkyrkan 18.30-19.30 varje termin. Fika med smörgås kl. 19.30. Mässa kl. 20.00 - 20.40. Höstens datum är 6 september - 22 november 2022.

Domprostarnas predikningar

Mattias Bähr och Peter Lundborgs predikningar 2-3 oktober 2021

Axel von Fersens stämplar

I mer än tio har restaureringsarbetet av fönstren i Linköpings domkyrka pågått. Nu när man är framme vid de sista fönstren i Thomaskapellet så har man upptäckt tidigare helt okända järnstämplar på flera av fönstren.

Domkyrkan vinner Stenpriset

Stenpriset 2021 går till Linköpings domkyrka ”för ett både mångårigt och högklassigt arbete med att restaurera Sveriges största stenkyrka”. Så lyder en av motiveringarna när Sveriges Stenindustriförbund utsett Domkyrkan till årets vinnare. Priset delas ut varje år till ett projekt i Sverige där natursten använts på ett estetiskt, hållbart och nyskapande sätt.

Stipendier Sundbergska stiftelsen i Linköping

Du som studerar på gymnasium eller yrkesutbildning och är bosatt i Linköpings kommun är välkommen att söka stipendium ur Sundbergska stiftelsen.

Dop, vigsel och begravning

Läs mer om dop, vigsel och begravning i våra kyrkor och kapell.

Linköpings Slotts- & Domkyrkomuseum

Domkyrkans Skattkammare. Välkommen in i medeltiden!

Sjukhuskyrkan

aktuell information

Han är Linköpings nya domprost

Han är en 48-årig fyrabarnspappa och hundägare som gillar sport, historia och gärna tar en match på squashbanan eller förädlar tankar och idéer tillsammans med andra. Mattias Bähr är Linköpings nya domprost. Läs en personlig intervju med Mattias här.

Rosettfönster från 1200-talet på nära håll

Nygammal altartavla i Nicolauskapellet

Församlingsinstruktion

Församlingsinstruktionen berättar om verksamheten i våra församlingar i stan. Du kan läsa den här.

Ung musikplats

– Projektet Ung musikplats tar ett helhetsgrepp kring arbetet med musicerande barn och unga i Svenska kyrkan, berättar Lovisa Kronstrand Alinder som tillsammans med Alexandra Pilakouris driver projektet. Ung musikplats är vårt svar på frågan hur vi långsiktigt ger förutsättningar för ett ungt och levande musikliv i kyrkan.

Sjung med Eva och Jennie

Digitala sånghälsningar för små och stora

Behöver du någon att prata med? Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad. Jourhavande präst lyssnar, och det som sägs stannar mellan er. Du kontaktar Jourhavande präst via telefon, digitalt brev eller chatt. Just nu extraöppet på grund av coronapandemin. https://www.svenskakyrkan.se/jourhavandeprast

Mariakapellet är stängt för renovering

Öppnar senare i sommar med nyrenoverade valv!

Vad gör dom där uppe?

Renovering av valv och fönster

– Vi blir nog aldrig klara!

Många har säkert gått förbi domkyrkan och undrat om arbetet med fönstren som aldrig tycks ta slut. Möt Stefan Gullberg som arbetar med renoveringen.

Konstapp för Domkyrkan

Gör en konstvandring i Domkyrkan med din mobil! (Via Sacra, Frälsarkransen har en egen app) Ladda ner där appar finns.

Upptäck Via Sacra med mobilapp

Använd mobilappen Via Sacra som guide till Frälsarkransens pärlor i Domkyrkan.

Via Sacra

I Domkyrkans golv döljer sig en skatt där Frälsarkransens pärlor finns nedsänkta och inbjuder till en vandring runt katedralen och inåt i oss själva.

Domkyrkans hemliga rum

Följ med på några upptäcktsfärder i Domkyrkans hemliga rum dit de flesta inte har möjlighet att komma.

Elias älskar kyrkklockor

– Jag blir på glatt humör när jag hör kyrkklockor. Jag tycker det är vackert. Vissa har ljusa och andra mörka toner. Domkyrkans klockor är glada i tonen.

Svenska kyrkan Linköping

Sida för de åtta församlingarna i Linköpings domkyrkopastorat

Appar till kyrkan

Upptäck vår konstapp, Frälsakransappen och Kyrkguiden

Slotts- & Domkyrkomuseet

Möt medeltiden i centrala Linköping

Välkommen att kontakta oss!