S:t Lars

S:t Lars kyrka

Vill du vara med och bidra till någonting gott i sommar?

Genom att skänka en summa till Sommarhjälpen är du med Domkyrkoförsamlingen och S:t Lars församling i arbetet för en roligare sommar för dem som inte har råd. I år är behovet stort av stöd och hjälp ekonomiskt till följd av pandemin. Församlingarna har inte haft möjlighet att samla in kollekt som tidigare år utan behöver nu hjälp att hjälpa.

Om du vill bidra till Sommarhjälpen kan du swisha valfri summa till 123 524 59 31. Skriv Sommarhjälpen i meddelandet.

Utställning i kyrkorummet

S:t Lars gymnasiums estetlinje. Foto: Royne Mercurio

Från den 26 april finns utställningen Bortom det synliga av Åsa Tober att ta del av i kyrkorummet. Utställningen kommer hänga fram till den 6 juni och är tillgänglig under kyrkans öppettider.

Kvällsöppet i S:t Lars kl. 20-01

Vid Kvällsöppet är kyrkan öppen för alla. Här får du vara.​

Vi skapar tillsammans en trygg mötesplats mitt i staden.

Under denna uppstart och tid av Corona kan du prata, tända ett ljus, ladda din telefon, vänta på bussen eller skjuts eller bara vara i största allmänhet. När allt är som vanligt kommer det finnas gudstjänster och musik- och sångstunder.

Kyrkan är öppen från kl 20 fram till kl 01 på natten. Det finns alltid personal, anställd och ideell, redo att möta dig. Välkommen!

Tider: 28/5, 4/6, 10/6 (torsdag),11/6, 18/6, 16/7, 20/8, 27/8 och därefter varje fredag under hösten.​

Lunchmusik i S:t Lars kyrka

Vårens serie av Lunchmusik är nu avslutad men finns kvar att höras digitalt

här scrolla långt ner på sidan så kommer du fram till lunchmusiken eller på Facebook.

Du hittar även andra digitala inspelningar så som andakter och gudstjänster på  vår Facebook där kan du även ta del av församlingens vardagliga arbete.

S:t Lars kyrka är öppen

Helgfri måndag till och med torsdag 11.00-17.00

fredag 11.00 -16.00

lördag 11.00 -15.00

söndag 10.00 - 15.00

Under större delen av öppettiderna finns det möjlighet till samtal med medarbetare i S:t Lars församling.

Från och med 1 juni är det bön mitt på dagen varje dag kl 12.15 när kyrkan är öppen.

Från och med 13 juni firar vi mässa tillsammans på onsdagar kl 12.15 och söndagar kl 11.00 fram till den 4 juli därefter även på söndagar kl 12.15.