Mikaelskyrkan
Foto: Royne Mercurio

Ryds församling

Välkommen till Mikaelskyrkan!

I väntan på jul njuter vi av en stunds gemenskap med julens sånger och smaker

Medverkande: Rydskören, Nykil- och Gammelkils kyrkokör, Annica Elebjörk Broman och Otto Fogelberg. Vi börjar i kyrkan med musik och andakt och fortsätter med grötlunch. Kostnad för måltiden 30 kronor (swish), anmälan till husmor Ingela 013-303859.

Julkonsert med gospelkören Agape, God´s Great Joy

11 december kl.18.00 Varmt välkommen!

1:a Advent i Mikaelskyrkan

10.00 Högmässa, Hans Petersson, Karin Larsdotter, Barnkyrka. Medverkande körer: Musiklek, Barnkören och Rydskören. Sång Ludvig Sjöstedt.

23 november stöper vi ljus 14-18.00

Välkommen på ljusstöpar Drop-in onsdagen den 23 november 14-18.00. Det finns adventsfika på plats. Välkommen!

Mikaelskyrkans podd

Nu finns Mikaelskyrkans nya podd att lyssna på.

När är Mikaelskyrkan öppen?

Här hittar du öppettiderna.

Gospelkören Agape

Snart är det terminsstart för oss i Agape! Måndagen den 29 augusti kl 19 i Mikaelskyrkan så drar vi igång! Är du sugen på att testa gospel? Kom ett par gånger och sjung med oss så får vi se om vi matchar med varandra! Karin Svenbrandt: 013-177744 (kvällstid), karin.agape@gmail.com. Josefine Johansson: 0702-102369, josefine.johansson30@gmail.com. Facebook: www.facebook.se/gospelkorenagape

Café KOM-SOM-DU-ÄR

Terminsstart onsdagen 7 september. Vi träffas i Mikaelskyrkan i Ryd precis som vi är och mår just den dagen. Vi pysslar, pratar, fikar, handarbetar eller något annat vi kommer på är trevligt. Ibland blir det lite extraprogram kring något tema. Kostnadsfritt och utan anmälan för alla åldrar. Hoppas vi ses. Välkommen! Onsdagar 14-16

Församlingsinstruktion

Församlingsinstruktionen berättar om verksamheten i våra församlingar i stan. Du kan läsa den här.

Nu kan du boka dop på webben

För att underlätta för föräldrar, men även för andra som vill döpas, så blir det nu möjligt att boka dop via vår bokningskalender på webben.

Det svänger om gospelkören Agape

– Att sjunga gospel ger en enorm kick, man blir väldigt glad och taggad. Och även om det är en måndagskväll så orkar man hela veckan sen, säger Josefine Johansson som är en av körledarna i gospelkören Agape.

Mikaelskyrkan är öppen för alla. Den är en levande mötesplats för många människor i olika åldrar, från olika länder, med olika språk och olika syn på den kristna tron. Här möts barn, familjer, ungdomar, studenter och vuxna i samtal, grupper, musikverksamhet, enskild andakt och gudstjänst. Gudstjänsten är centrum, en plats där vår gemenskap med Gud och varandra stärks. Mikaelskyrkan vill vara en mötesplats mellan himmel och jord.

För att läsa mer om Diakonin i Mikaelskyrkan, klicka här!