Landeryds församling

En plats där livets frågor tas på allvar och där Jesus Kristus är centrum.

Närbild på en adventsljusstake i ett fönster.

Adventstid 2022

i Landeryds kyrka och S:t Hans kyrka

Församlingens gudstjänster
Normala gudstjänsttider sep-maj är dessa:
Onsdagar 18.30 Mässa i S:t Hans kyrka
Fredagar 09.00 Mässa i S:t Hans kyrka
Söndagar 11.00 Högmässa i S:t Hans kyrka
Söndagar 10.00 Högmässa i Landeryds kyrka (men 30 okt, 6 nov, 20 nov samt 18 dec händer det något kl 17.00 istället)

Om du scrollar ner hittar du församlingens nyhetsbrev, öppettider, den senaste TillTro med bl a öppna onsdagsföreläsningar och psalmträffar, kontaktinfo till präst och diakon om du behöver samtala med någon, en kalender mm.

Aktuell information finns också på församlingens anslagstavlor, på Facebooksidan, i appen Kyrkguiden samt i Corren.

Bild på månadsblad

Månadsblad

Här finns information om vad som händer i våra kyrkor och hus under månaden. (Dubbelkolla dock gärna i kalendern nedan, i appen Kyrkguiden eller i Correns predikoturer så att du får den senaste informationen om vad som gäller.)

KyrkNytt

KyrkNytt är ett brev om församlingsangelägenheter, som tillsammans med kommunikationen i samband med gudstjänster och kyrkkaffen vill bidra till att kyrkfolket känner sig delaktiga.

Kyrknytt kommer ut ungefär en gång i månaden. Brevet ges ut i digital form, dvs det är gjort för att i första hand läsas som e-post.

Prenumerera på nyhetsbrevet genom att klicka på länken nedan. Om du inte har epost kan du hämta en utskrift av nyhetsbrevet i någon av våra kyrkor.

Prenumerera här!

Eller läs här:

November 2022

Oktober 2022

September 2022

Augusti 2022

April/Maj 2022

Mars 2022

Februari 2022

Januari 2022

December 2021

TillTro hösten 2022

Bibelsamtal, föredrag, psalmträffar... Foldern för hösten 2022 kan laddas ner här. Aktuell information återfinns i Corren, kalendern här på webben och i appen Kyrkguiden.

Pilgrim

I många år har stigar och vägar nötts av steg genom Landeryds församling vid Stångån. Att vara pilgrim är att vara i rörelse - en vandring inåt och utåt. Att vara pilgrim är att lämna vardagen, vandra och upptäcka nya saker som vägen bjuder.  Att vara pilgrim är också att återvända eller komma hem. Det gjorde Birgitta av Vadstena på medeltiden och många andra har gjort det genom åren.

Samtal

Dela livet i grupp eller enskilt.

En korg fylld med sedlar står på ett bord.

Ge en gåva

Stor eller liten - alla behövs!

Församlingsinstruktion

Församlingsinstruktionen berättar om verksamheten i våra församlingar i stan. Du kan läsa den här.

Landeryds församling ligger i södra Linköping på gränsen mellan stad och land. Här bor ca 11 000 medlemmar i Svenska kyrkan som kan möta Gud och varandra bland annat i någon av våra två kyrkor, Landeryd och S:t Hans, eller i Hackeforsgården.

Högmässa firas i vanliga fall varje sön- och helgdag, kl 10 i Landeryds kyrka och kl 11 i S:t Hans kyrka. (Under juni-augusti gäller sommartiderna kl 18 i Landeryd och kl 10 i S:t Hans - men undantag kan förekomma, så kolla gärna aktuell annonsering i t.ex. Corren eller appen Kyrkguiden). Grupper och mötesplatser för olika åldrar och intressen finns både i Ekholmen och i Hackefors. Många är engagerade på olika sätt och det finns alltid både plats för och behov av flera.