Landeryds församling

En plats där livets frågor tas på allvar och där Jesus Kristus är centrum.

Tårtdekoration av ett bröllopspar.

Vigselinformation

Årets brudpar och andra intresserade är välkomna att få veta mer om hur en vigsel kan gå till 3 mars 14.00-16.00 i Landeryds kyrka.

Prästostförsäljning

Fredagen den 22 mars 14.00-18.00 säljer våra präster prästost på Ica Signalen till förmån för Act Svenska kyrkans fasteaktion.

Utställning – Barnens bästa bibel

I drygt två år jobbade Sören Dalevi, biskop i Karlstad och illustratören Marcus-Gunnar Pettersson tillsammans för att skapa en unik barnbibel – lekfull och på samma gång både modig och trogen originaltexterna. Den 4-24 mars visas en utställning med 19 bilder ur Barnens bästa bibel av illustratören ­Marcus-Gunnar Petterson i S:t Hans kyrka i Ekholmen.

Jonas Helgesson: Ett CP-bra liv

Föreläsaren, författaren, skribenten, och ståupparen Jonas Helgesson är killen som inte ger upp. Trots att han föddes med svår CP-skada lever han idag ett liv få trodde var möjligt. Den 6 mars 19.15 kommer han till S:t Hans kyrka i Ekholmen och berättar om ”Ett CP-bra liv. För den som vill firas det mässa 18.30.

En kvinnlig diakon sitter utomhus och samtalar med en kvinna.

Diakonimottagning

Vi har två diakoner i vår församling. De träffas i S:t Hans kyrka.

Om du scrollar ner hittar du församlingens nyhetsbrev, öppettider, den senaste TillTro med öppna onsdagsföreläsningar, kontaktinfo till präst och diakon om du behöver samtala med någon, en kalender med mera.

Aktuell information finns också på församlingens anslagstavlor, på Facebooksidan, i appen Kyrkguiden samt i Corren.

Bild på månadsblad

Månadsblad

Här finns information om vad som händer i våra kyrkor och hus under månaden. (Dubbelkolla dock gärna i kalendern nedan, i appen Kyrkguiden eller i Correns predikoturer så att du får den senaste informationen om vad som gäller.)

KyrkNytt

Här kan du prenumerera på och också läsa församlingens digitala nyhetsbrev.

TillTro våren 2024

En föredragsserie som är vissa onsdagar efter mässan kl 18.30 i S:t Hans kyrka. Aktuell information återfinns i Corren, kalendern här på webben och i appen Kyrkguiden.

Pilgrim

I många år har stigar och vägar nötts av steg genom Landeryds församling vid Stångån. Att vara pilgrim är att vara i rörelse - en vandring inåt och utåt. Att vara pilgrim är att lämna vardagen, vandra och upptäcka nya saker som vägen bjuder.  Att vara pilgrim är också att återvända eller komma hem. Det gjorde Birgitta av Vadstena på medeltiden och många andra har gjort det genom åren.

Samtal

Dela livet i grupp eller enskilt.

En korg fylld med sedlar står på ett bord.

Ge en gåva

Stor eller liten - alla behövs!

Församlingsinstruktion

Församlingsinstruktionen berättar om verksamheten i våra församlingar i stan. Du kan läsa den här.

Landeryds församling ligger i södra Linköping på gränsen mellan stad och land. Här bor ca 11 000 medlemmar i Svenska kyrkan som kan möta Gud och varandra bland annat i någon av våra två kyrkor, Landeryd och S:t Hans, eller i Hackeforsgården.

Högmässa firas i vanliga fall varje sön- och helgdag, 10.00 i Landeryds kyrka och 11.00 i S:t Hans kyrka. (Under juni-augusti gäller sommartiderna 18.00 i Landeryd och 10.00 i S:t Hans kyrka - men undantag kan förekomma, så kolla gärna aktuell annonsering i t.ex. Corren eller appen Kyrkguiden). Grupper och mötesplatser för olika åldrar och intressen finns både i Ekholmen och i Hackefors. Många är engagerade på olika sätt och det finns alltid både plats för och behov av flera.