Landeryds församling

En plats där livets frågor tas på allvar och där Jesus Kristus är centrum.

Församlingen firar advent och jul

Församlingen följer alltså myndigheternas rekommendationer för att minska smittspridningen. Det innebär att du fr o m 1 dec behöver visa Covidbevis (vaccinationsintyg) vid tillfällen då det förväntas 100 deltagare eller fler. Kontrollen sker då utanför kyrklokalen, så kom gärna i god tid.

Dessa tillfällen är:
Lör 4 dec 17.00 Julkonsert med Linköping symphonic band i Landeryds kyrka
Lör 11 dec 16.00 Luciakonsert med  Barn- och Diskantkören i Landeryds kyrka
Sön 12 dec 17.00 Luciahögtid med diskantkören i S:t Hans kyrka
Sön 19 dec 17.00 Julkonsert med kyrko- och ungdomskören i Landeryds kyrka
samt
Fre 24 nov
Julkrubborna i Landeryds kyrka 10.00 och i S:t Hans kyrka 11.00
Julnattsmässorna 23.00 i båda kyrkorna

För övrigt gäller inga biljetter eller begränsningar (annat än brandskyddsbegränsningar, förstås).

Gudstjänsttiderna sep-maj ser normalt ut som nedan:

Onsdagar 18.30 Mässa i S:t Hans kyrka
Fredagar 09.00 Mässa i S:t Hans kyrka
Söndagar 10.00 Högmässa i Landeryds kyrka
Söndagar 11.00 Högmässa i S:t Hans kyrka

Under jul- och nyårshelgen sker dock följande undantag:
Fredagsmässorna 24 och 31 dec ställs in.
19 dec  Endast högmässa i S:t Hans kyrka kl 11.00, ingen i Landeryd.
26 dec  Endast högmässa i S:t Hans kyrka kl 11.00, ingen i Landeryd.
2 jan      Endast högmässa i  Landeryds kyrka kl 10.00, ingen i S:t Hans.

Om du scrollar ner hittar du församlingens nyhetsbrev, öppettider, den senaste TillTro med bl a öppna onsdagsföreläsningar och psalmträffar, kontaktinfo till präst och diakon om du behöver samtala med någon, en kalender mm.

Aktuell information finns också på församlingens anslagstavlor, på Facebooksidan, i appen Kyrkguiden samt i Corren.

KyrkNytt

KyrkNytt är ett brev om församlingsangelägenheter, som tillsammans med kommunikationen i samband med gudstjänster och kyrkkaffen vill bidra till att kyrkfolket känner sig delaktiga.

Kyrknytt kommer ut ungefär en gång i månaden. Brevet ges ut i digital form, dvs det är gjort för att i första hand läsas som e-post.

Prenumerera på nyhetsbrevet genom att klicka på länken nedan. Om du inte har epost kan du hämta en utskrift av nyhetsbrevet i någon av våra kyrkor.

Prenumerera här!

Eller läs här:

September 2021

Landeryds församling ligger i södra Linköping på gränsen mellan stad och land. Här bor ca 11 000 medlemmar i Svenska kyrkan som kan möta Gud och varandra bland annat i någon av våra två kyrkor, Landeryd och S:t Hans, eller i Hackeforsgården.

Högmässa firas i vanliga fall varje sön- och helgdag, kl 10 i Landeryds kyrka och kl 11 i S:t Hans kyrka. (Under juni-augusti gäller sommartiderna kl 18 i Landeryd och kl 10 i S:t Hans - men det kan komma att ändras på kort varsel). Grupper och mötesplatser för olika åldrar och intressen finns både i Ekholmen och i Hackefors. Många är engagerade på olika sätt och det finns alltid både plats för och behov av flera.